Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Slava Ukraine! Să vă cadă bine micul cu multe E uri, și berea de buturugă!”

Mi-e silă de toată ipocrizia asta legată de extinderea NATO spre Est. Evident, ea nu răspunde niciunei nevoi de securitate reale a le Finlandei și Suediei, spre pildă. Să te plângi că un amărât de An 30 a intrat câteva secunde în spațiul aerian al unei insulițe care aparține Suediei, unde nici suedezii nu mai știu până unde se întinde el, spațiul, Este ridicol. Spune-o p-a dreaptă: așa vrem noi! sau ”Așa ni s-a ordonat!” și știm un rost și o socoteală! Apropo de ”motive”: nici Suedia, nici Finlanda, nu intenționează să supună aderarea unui Referendum de aprobare, semn clar că fac asta ÎMPOTRIVA voinței și intereselor respectivelor națiuni.
N-ar fi o noutate asta. Câte dintre țările din Est au făcut Referendum cu ocazia aderării? Măcar ele au scuza ”lipsei de educație democratică”. Dar Suedia și Finlanda, care ne sunt date mereu drept exemple în materie de comportament democratic? La dracu, ce atâta democrație? Strică bunătate de scenariu!
Se spune că aderarea lor aduce mai multă stabilitate și securitate pe continent. Zău? Cum? Dezgropând tot felul de ”conflicte istorice”, drept justificare? Aderăm la NATO pentru că ne temem de ruși, cu care ne-am caftit acum trei secole în urmă! Așa? Păi, și dacă rușii ar zice la fel: vă facem și vă dregem, pentru că ne-am zmardoit atunci, și avem așa o poftă să vă ciufulim și acum, mai ceva decât pofta de o votcă!”
Dar va fi Europa mai sigură, mai stabilă, mai prosperă, dacă se transformă în NATOLand? De ce ar fi așa, când ți-ai transformat în dușman un vecin care, totuși, a vrut, ca mai toți din Est, să iasă din logica idioată a confruntării, și să se integreze în comunitatea europeană? De frică? Europei i-a fost frică de mărimea Rusiei? Dar în acest caz nu mărimea teritoriului contează, ci demografia și gradul de dezvoltare economică și socială!
Ni se spune că Putin vrea să refacă URSS. Dar NATO și UE ce sunt? Nu un nou URSS, cu apucături și mai rele, și cu o coerciție și mai dură asupra ”republicilor capitaliste europene”, și cu un dispreț infinit mai mare față de voința cetățenilor și națiunilor? În fond putem spune liniștiți: Biden este pentru noi Brejnev doi! Cu doctrina brejnevistă, cu tot!
Slava Ukraine! Să vă cadă bine micul cu multe E uri, și berea de buturugă!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Aveti dreptate. Rusii mereu au gandit ca au dreptul sa atace si sa detina ce teritoriu au dorit. Sa nu uitam ca inaite de NATO, in Afganistan au fost rusii, vreo zece ani. Pana una-alta, in tarile astea sujugate de NATO nu s-a introdus pedeapsa cu inchisoarea sau moartea pentru ca vorbesti despre razboi sau critici guvernul. Sau asta sperati sa fie si la noi… Daca nu va place in partea asta de lume, rea si cu multe probleme, de ce nu va mutati in raiul din Rusia?

  • Ucropia va fi noua urss, la fel de “”prietena” cu minoritatea română. De fapt, A SI FOST, dovada ca parti din RSS Moldoveneasca au ajuns la UCRAINA, nu la rusi, nu la Rep.Moldova, nu la Romania democratica. Rusii si au tras “doar” Transnistria, special pt “operatiunea speciala” de acum. Si, in acest razboi, Transnistria fie se va putiniza, fie se va “democratiza” odata cu Moldova.
    George , tu poate ai impresia ca unii sunt buni si altii sunt rai.Mai pune mana pe cartea tizului tau Orwell.Cred ca ar trebui sa fie lectura obligatorie pt cine intra pe acest site.