Analize și opinii

Dan Diaconu: „Războiul informaţiilor false, faza pe umor macabru”

Într-un interviu acordat mediei poloneze, Zelenskyi a spus cu subiect şi predicat următoarele: „Au fost uciși atât de mulți civili încât, în ciuda faptului că [rușii] au ars [unele dintre cadavrele în crematorii mobile], a fost găsită o altă groapă comună în regiunea Kiev cu cadavrele a 900 de civili”. Ştiţi cum a fost asta? Exact ca aia cu 60 000 de morţi la Revoluţia noastră. La fel de gogonată.
V-aş mai ţine puţin în tensiune, dar mi-e milă de ucrainofilii noştri care, imediat după ce-am spus că e gogonată, probabil se-apucă să-şi fabrice „argumente mentale” în susţinerea ziselor eroului lor pitic. Doar că informaţia nu putea rămâne atât de gogonată nici măcar din perspectiva lor, a ucrainenilor. După ce au transformat Bucha în pelerinaj obligatoriu pe unde e musai să treci dacă eşti vreun prost care merge-n vizită pe-acolo, înţeleg şi ei că minciunile pe care le ventilează au picioare din ce în ce mai scurte, astfel încât simt nevoia să-şi mai tempereze instinctul natural de-a minţi cât mai gogonat.

Aşadar, imediat după interviu, purtătorul de cuvânt al lui Zelenskyi ne spune că preşedintele a greşit neintenţionat în interviu şi că, de fapt, nu s-a referit la cadavrele găsite într-o singură groapă, ci la numărul de gropi comune din regiunea Kiev. Pentru conformitate aveţi mai jos tweet-ul de la The Kyiv Independent:

Acum, sincer să fiu, nici nu-mi dau seama ce-a urmărit purtătorul de cuvânt. N-aş miza pe faptul că i s-a părut mult prea mare numărul de cadavreca care ar fi într-o groapă comună. Poate că vrea să spună că în regiunea Kiev sunt 900 de gropi a 900 sau mai multe cadavre de căciulă. Astfel s-ar ajunge la un număr de peste 800 000 de morţi.

Mă rog, pentru ca treaba asta să fie adevărată, probabil că-l vor omorî pe Anatoli Fedoruk, primarul de la Bucha, care a declarat că a găsit gropi comune în care au fost înmormântaţi în total vreo 400 de oameni. De ce trebuie omorât primarul ăla? Păi tot el e ăla care s-a bucurat prea devreme că au fugit ruşii şi că totul e bine în Bucha, asta înainte de a veni armata Ucrainei împreună cu specialiştii englezi pentru a omorî „colaboraţioniştii” ruşi şi a-i aşeza estetic astfel încât dovada „genocidului rusesc” să fie fără tăgadă. Păi cum poţi să spui, băi trădătorule, că e vorba de doar 400 de oameni? Asta în condiţiile în care, pentru a le da numerele, ucrainenii au crescut artificial populaţia din Bucha, de la 36 000 anul trecut la 42 000 în 2022. S-au înmulţit ăia între ei mai ceva decât iepurii! Nu ştiu ce să zic, tare mi-e că acelaşi primar e tot ăla de s-a mişcat în cadru atunci când au filmat ăia de la efecte speciale armată.

Aşadar nu poţi şti ce a vrut să apună purtătorul de cuvânt al lui Zelenskyi. Poate că preşedintele trăsese pe nas şi a încurcat cifrele! E omenesc, nu-i aşa?

Şi tot din acelaşi repertoriu e „ştirea” bombă cu descoperirea la Mariupol a 200 de gropi comune în care s-ar afla 9000 de civili omorâţi de ruşi în Mariupol. Chestia e şi mai hazlie întrucât Mariupolul e total cucerit de ruşi, astfel încât chiar nu înţeleg cum de-au ajuns ucrainenii acolo pentru a face constatările de rigoare!

Mă rog, există ceva şi mai absurd decât toate aceste „greşeli” luate împreună, anume declaraţia procurorului general al Ucrainei care-a spus cu „cuvintili(sic!) lui” că a identificat şi a pus sub acuzare zece soldaţi ruşi care-ar fi responsabili pentru masacrul dela Bucha. Ei bine, dincolo de titlurile pompoase, declaraţia procurorului e de tot râsul. Ştiţi care-s „probele” care-i „îngroapă” pe ruşi? Iată-le:

„Suspecţii i-au îngenunchiat, i-au legat la ochi cu materiale textile şi hârtie autocolantă, le-au legat mâinile cu legături de plastic şi i-au ameninţat că îi vor ucide trăgând în mod deliberat în direcţia lor. (…) Pentru a obţine informaţii despre locul în care se află soldaţii ucraineni şi într-un caz fără justificare, militarii ruşi au provocat răni civililor. Au primit pumni, lovituri la picioare, degete şi trunchi. Ocupanţii au şi jefuit populaţia locală, confiscându-le bunurile personale şi echipamentele casnice.” (sursa e G4Media: https://www.g4media.ro/procurorul-general-al-ucrainei-zece-soldati-rusi-inculpati-pentru-presupuse-crime-de-razboi-la-bucea-suspectii-i-au-ingenunchiat-i-au-legat-la-ochi-si-i-au-amenintat-ca-ii-vor-ucide-tragand.html)
Păi stai, băi faraoane, de unde deduci tu că ăştia au omorât? Că văd că-i acuzi pe soldaţii ăia că au panacotat electrocasnice. Ce-are sula cu prefectura?

Păi ce să aibă? Mai nimic, dar părerea mea e că şi procurorul ăsta e trădător, aşa că ăia de la SBU ar trebui să-i facă o vizită! Nu ştiu ce să spun, dar cred că primarul de la Bucha şi procurorul ăsta nu prea dorm ei liniştiţi. Prea au comis-o. Ce-ar urma dacă ar fi să fie totală treaba? Să-l acuze ăia de la SBU pe Zelenskyi de trădare şi să-l lichideze rapid. Nu ştiu de ce, dar dacă s-ar întâmpla asta, cred că tefelistele europene ar deveni brusc frigide. Nu vă daţi seama ce tragedie? Ultimul bărbat al Ioropii, cel mai cântător din brebenel şi cel mai mare irigator de chiloţi de danmă să le distrugă lor, dragilor muieri luptătoare, fics raţiunea lor de-a exista? Tragic, domnilor, de-a dreptul tragic. Şi când te gândeşti că totul a plecat de la o amărâtă de armetică elementară!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: trenduri.blogspot.com