Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Să ne liniștim! România NU mai există!”

Am aflat că fu p-acilișa FMI. Partea bună e că nu facem acord cu Fondul. Partea proastă e că degeaba nu facem, răul e deja comis. Bun! Și a început moara de măcinat vorbe. Din care am aflat că nu mai ține ca până acum, trebuie să facem altcumva. Dar nimeni nu spunem altcumva, în afară de faptul că avem musai nevoie de ”schimbări structurale”.
De 32 de ani am auzit asta și-n culcare, și-n sculare. Singura schimbare ”structurală” a fost renunțarea la producția internă și înlocuirea ei cu importul. Am avut nevoie de cel puțin 70 de ani, după Marea Unire, pentru a industrializa decent țara. Și nu am putut face asta doar cu resursele interne, mai ales în materie de finanțare a procesului. Am avut cel puțin două crize ale datoriilor externe, una în anii 1930, alta în anii 1980. Dar măcar am construit ceva pe care ne puteam baza, pentru a continua dezvoltarea.
Re-industrializarea României nu mai este posibilă. Pentru că decizia de natură politică și economică nu ne mai aparține, iar sursele de finanțare a re-industrializării sunt strict controlate din exterior. Decizia aparține altora: Bruxellesului, Washingtonului, marilor corporații, numai nouă, românilor, nu. Când decizia privitoare la controlul SRI asupra investițiilor străine, ni s-a tăiat accesul la surse alternative de finanțare. După care plângem ipocrit că nu mai vin investiții străine, pentru că lacomul guvern PSD vrea ”taxă de solidaritate”.
Să ne liniștim! România NU mai există! Nici ca economie, nici ca societate, nici ca stat. Este un ceva pe hartă, de unde niște ”băieți deștepți” jefuiesc tot ce se mai poate jefui. Atât!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Acum înțelegi de ce a fost omorât Ceaușescu? Dincolo de politică era vorba despre resurse, bani, bogății naturale…

  • CLASA POLITRUCILOR NAROZI DE DUPA 1989 ESTE GROPARUL ROMANIEI , o tara care a dainuit mii de ani in ciuda multor razboaie purtate si multor cotropitori invinsi………..