Analize și opinii

De ce a așteptat Putin atâta timp?

De ce a așteptat Putin atâta timp? Din 2014, după semnarea Acordului Minsk 2, care trebuia să consfințească pacea, girată de Germania, Franța și OSCE, Ucraina, indirect, prin celulele neonaziste a comis atrocități în Donbas. 14.000 de morți, zeci de mii de refugiați. În 2017, 30 de ucraineni ruși au fost arși de vii în Casa Sindicatelor din Odesa. Sub privirile impasibile, ba satisfăcute, ale brutelor.
Putin a spus înainte de începerea Operațiunii Speciale: „Să nu creadă că vor scăpa.” Occidentul a scris ceva despre asta? Nu. De ce? Ăla n-a fost genocid?
Revenind, de ce a așteptat Putin atâta timp? Până în 2022? Fiindcă e un strateg redutabil. Mai întâi a pregătit terenul. La nivel diplomatic. A anticipat sancțiunile în urma unei asemenea operațiuni. A gândit totul minuțios. Punerea la punct a unui plan de creare a unui sistem economico-financiar cu China, India, Pakistan, Iran, Brazilia, țările arabe, africane etc. Dispuse să se rupă de dominația Occidentului.
Rezultatul se vede. Dacă Occidentul emfatic a crezut că este iubit, s-a înșelat. Dacă a crezut că lumea, astăzi, mai depinde de el, asemenea. Unde sunt resursele esențiale ale planetei, majoritar, de fapt? În fostul URSS și Africa. Au crezut America și Europa că au uitat fostele colonii istoria? O exploatează acum Rusia și China. Care n-au fost colonizatori.

Autor: David Angelo