Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Franța are o mare responsabilitate în criza care a dus la izbucnirea conflictului militar din Ucraina”

Macron este o culme a impertinenței, și de un tupeu incredibil. Cică o să-i ceară lui Xi să facă presiuni asupra Rusiei, să se întoarcă la masa negocierilor. Care negocieri, că ai făcut și tu, cu brio, să nu fie posibile, pupându-l în trei litere pe ăla cu creierii muci de la Kiev?
Franța are o mare responsabilitate în criza care a dus la izbucnirea conflictului militar din Ucraina! A uitat de formatul Normandia? De Minsk I și II, acorduri pentru rezolvarea conflictului din Estul Ucrainei? A scos vreun diftong de condamnare a abuzurilor împotriva etnicilor ruși din Ucraina? A aplaudat, în schimb, crimele naziștilor din Ucraina, făcând din azoviști și din alții ca ei, eroi ai muncii socialiste pentru a da lumii cât mai multe cadavre de ruși lumii civilizate, cică. Și acum vrea să-i pună pe alții la înaintare, să facă ceea ce n-a făcut Franța? Un laș, care a eșuat în tot ce a făcut, în materie de politică externă. Ce a fost, și ce ajuns Franța! Cică ăsta e un piston al motorului construcției europene. Construcție care oricum a rămas fără roți, deci nu mai are cum avansa. Cel mult poate fi abandonată. Și spre așa ceva evoluează lucrurile. Urmează la rând Scholz, cu exact aceeași cerere. Xi trebuie să deschidă listă de audiențe.
Hai, Slava Ukraine!