Analize și opinii

Lucian Sarbu: „Ucraina era pușculița Partidului Democrat și războiul reprezenta o sursă de easy money”

Foarte interesant. Cryptoshitul ăla care a dat faliment, FTX, încă mai tronează ca sponsor principal pe prima pagină a TOGETHER TRIAL – o platformă științifică având drept scop realizarea de cercetări care să vadă dacă anumite medicamente deja existente pot fi utilizate cu succes în tratamentul Covid-19. Acest colectiv TOGETHER a ouat câteva studii foarte influente pe baza cărora s-a decis, cum altfel?…, că hidroxiclorochina și ivermectina sunt bune de aruncat la gunoi, în ciuda tonelor de dovezi contrarii, inclusiv a multor studii independente, care, firește, nu au avut parte de presă favorabilă.
Deci banii cryptoshitului au fost utilizați pentru intoxicarea opiniei publice în criza Covid. Când toți idioții ziceau că ivermectina e „medicament pentru cai”, deși pentru descoperirea ei cică s-a luat și un premiu Nobel.
Pe de altă parte, legătura circulară dintre Ucraina – Partidul Democrat – FTX pare deja de notorietate. Au ieșit la iveală declarații și comunicate din primăvară care nu făceau nici un secret din faptul că între dolarii „pentru Ucraina” și FTX există o strânsă legătură. Cei de la FTX ziceau că prin cryptoshitul lor, chipurile Ucraina își protejează investițiile și face rost de bani pentru a se apăra de „agresiunea rusă”.
Înțelegem acum de ce establishmentul de la Washington nu a mișcat un deget să oprească războiul: fiindcă Ucraina era pușculița Partidului Democrat și războiul reprezenta o sursă de easy money. Ei trimiteau banii în Ucraina, chipurile să se bată Zelenski cu rușii, și o parte a banilor li se întorceau înapoi prin FTX. Sam Bankman-Fried, miliardarul, era al doilea cel mai mare donator pentru ei.
Cred că ăia care zic că vom avea de-a face cu un caz ENRON + Lehman Brothers nu se înșeală prea mult. Zilnic apar noi amănunte interesante legate de căderea acestui cryptoexchange prin care se pare că s-au spălat bani la greu.