Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Cei care i-au pregătit vizita la Bruxelles lui măCiucă trebuie dați afară și trimiși pe mâna Justiției”

Ce spun acum nu are nimic la mișto. Cei care i-au pregătit vizita la Bruxelles lui măCiucă trebuie dați afară și trimiși pe mâna Justiției. Nu a existat un punctaj clar al revendicărilor părții române, întărit de o argumentație-beton, documentată, iar Ciucă însoțit de specialiști, care să susțină cererile României. Avem MAE, care are departament dedicat relațiilor cu UE. Avem un minister al fondurilor europene. Minister al Muncii. SIE este special proiectat pentru așa ceva: să susțină acțiunile de politică externă ale României. Cum a participat la pregătirea acestei vizite? Sau misiunea lui este să acționeze ÎMPOTRIVA României? Unde a fost SRI când se scria PNRR? Ce poate spune despre relațiile lui Cîțu și ale lui Ghinea cu firme gen PwC și BlackRock? Cu bănci occidentale? Ce poate spune despre relațiile ce americanii ale lui Popescu în domeniul energetic, și despre planurile de privatizare ale multor capacități de producție ? Ce a fost cu ”afacerea” Exxon și cu vânzarea pe Bursă a acțiunilor Hidroelectrica deținute de FP?
măCiucă a avut mandatul Guvernului, și care a fost acela? Până și în dictaturi se poartă această instituție, a mandatului! Putin, tiran, sau nu, a cerut permanent din partea Parlamentului avizele impuse de Constituția Federației Ruse. Nouă ni se apleacă de la obligațiile constituționale?
Toată lumea a înțeles că vizita este un uriaș eșec, dar se tace îndârjit. Nu s-au elaborat încă Ordinele de Zi pe Unitate. Se fac socoteli, se încaieră taberele din sânul puterii, ăia care au telecomanda cu care îi mișcă pe liderii politici încă se păruiesc, funcție de interese. Iar poporul român încearcă o uriașă durere în trei litere, de parcă nu ar fi vorba de el și de viitorul lui, și tace și mai îndârjit ca până acum. Asta e! Slava, etc, etc, etc…

Autor: Constantin Gheorghe