Analize și opinii

Buturuga Anghel: “Există o instituție nocivă în România (și nu numai): Protecția Copilului”

Există o instituție nocivă în România (și nu numai): Protecția Copilului. Nu că mă plâng că n-are activitate, dar când vezi că, deși existentă și cu pretenții că veghează la interesul superior al copilului, nu face absolut nimic în cazuri de evidentă, gravă și criminală creștere a copilului de către părinte, cu impact imediat și negativ asupra societății (vorbesc de cazul familiei de agresori din Tg. Mureș care au atacat un cadru didactic), atunci devine limpede că nu pentru „interesele superioare” ale copilului a fost creată.
Și dacă tot sunt la modă pretențiile de eliminare a oricăror pârghii de control și evaluare (exmatriculări, sancționări, interdicții, note, examene), am și eu niște propuneri:
– desființarea Protecției Copilului
– eliminarea obligativității Școlii
– tragerea la răspundere a tuturor celor cu atribuții în cazurile de violență în Școli
De ce să fie obligați copiii și părinții normali să suporte la nesfârșit abuzul și agresivitatea unora mângâiați pe creștet de „autorități”, de ce să îți înveți copilul să navigheze printre bullyies, violatori, p0rnșaguri și droguri? De ce să fie sancționați, dați în judecată, condamnați părinți care-și educă copiii în sisteme alternative, dar inspectorii sau directorii care sunt complici la prăbușirea Școlii nu?