Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Totul se întâmplă pe logica: să poată băncile și corporațiile să își maximizeze profitul acum.”

Nu știu voi, dar eu am senzația că asistăm la un soi de ”lichidare de stoc” înainte de închiderea unui magazin când vine vorba de țara asta.
Nu există investiții serioase, nu se mai construiește nimic serios, toate formulele economice par să se rezume într-un final la scoaterea banilor din țară de către bănci și corporații.
Totul arată ca ”ultimul tun”.
În general, guvernele și politicienii au tendința fericită de a avea grijă de votanți în perspectiva alegerilor viitoare, măcar. Orice partid politic, oricât de prost ar guverna, încearcă să își cumpere o doză de popularitate.
În România și președintele, și guvernul, și majoritatea parlamentară acționează ca și cum nu ar mai exista alegeri în 2024 sau ca și cum nu ar mai fi interesate să participe la ele.
Totul se întâmplă pe logica: să poată băncile și corporațiile să își maximizeze profitul acum. Cine știe ce va fi în 2024?
Degradarea României în ultimul an s-a făcut cu o repejiciune înfricoșătoare și este atât de mare încât toți ne aducem aminte de 2019 ca de un soi de epocă de aur.
Totul se prăbușește, nimic nu se coase, nici măcar nu există interes să se mimeze măcar simpatia și empatia.
De asta senzația mea e că de fapt urmează ceva mare. Eu bănuiesc că vom fi cedați rușilor, în contextul evoluțiilor geopolitice ale momentului și ca atare niciunii din hegemonii actuali nu este interesat să investească în colonia România ci doar să maximizeze profitul cât se mai poate….

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Asa este ! Totul arata ca inaintea ultimului “tun”. Dar situatia este foarte veche. De pe la 1990 incoace. Sa ne gandim cate guverne s-au perindat in Romania – NICI-UNUL NU A PREDAT GESTIUNEA , NICI-UNUL NU A PRELUAT-O CU ACTE IN REGULA , de la Guvern, la Ministere, la Secretariate de Stat, la Directii Generale, etc. In Armata, exista niste reguli foarte clare referitor la RASPUNDERI ; ti se incredinteaza Forte si Mijloace (militari si tehnica de lupta) in functie de nivelul de pregatire si experienta. Daca ai castigat batalia iti vor fi recunoscute meritele , cu decoratii si alte onoruri .Daca ai pierdut batalia, oamenii si tehnica pe campul de lupta , vei fi adus in fata Tribunalului Militar , judecat si condamnat, dupa caz.
    CE AR TREBUI SA SE INTIMPLE CU TOTI GUVERNANTII CARE AU CONDUS DESTINELE TARII IN ULTIMII 30 DE ANI SI AU ADUS-O IN HALUL ACESTA ??!!