Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „După evenimentele de ieri, V. V. Voiculescu nu numai că a rămas în picioare, dar s-a dovedit a fi adevăratul premier”

După evenimentele de ieri, V. V. Voiculescu nu numai că a rămas în picioare, dar s-a dovedit a fi adevăratul premier, indispensabilul acelei părți a puterii care reprezintă extrema fascistă. Toate panzerele useriste au fost trimise pe front pentru a-l menține în funcție cu orice preț. Cred că devine imperativ să cercetăm ce forță financiară și politico-securistă îl ține în palme, ce rețea de sens îl impune pe impostor, ce anume ași au contra lui Iohannis (care i-a dat cancel bărbăteiul penibil Rareș B.) de a fost nevoie ca un întreg cor de nemulțumiți din penele să fie redus la tăcere ieri, într-un mod ce ține de perioada bolșevică a anilor ‘50 ai sec. XX. Culmea este că și “tehnocrații” sistemului sanitar i s-au închinat ieri lui triplu V – managerul interimar al spitalului Babeș, în fața noului “accident” în care au murit pacienți aflați la ATI, nu a sunat la 112 și nici la parchet până nu l-a informat pe triplu V, care a decis ca vestea să fie făcută publică după 3 ore de la nenorocire. Probabil, după ce s-au șters niște urme și s-a identificat țapul ispășitor.
Cîțu era oricum o butaforie pe care nu îl băga nimeni în seamă. Acum este redus la zero. A ieșit azi noapte, ca un bufon patetic, să ne spună că accidente ca cel de la Babeș se vor mai întâmpla și că singura soluție este să ne vaccinăm…
Moțiunea simplă contra lui triplu V, premierul de facto care i s-a impus ieri chiar și marelui tăcut Iohannis (omul nu și-o fi despachetat schiurile și echipamentul ieri – când să își mai facă timp și de jobul de reprezentant al poporului și de mediator între puterile publice?), e o mare frecție la piciorul de lemn.
Ceea ce ar putea să aibă efect este o moțiune de cenzură, susținută cu presiuni din stradă.
Nenorocul nostru este că lider al “opoziției” este Ciolacu. Cine să facă alianțe cu un asemenea “lider”?
Adevărata opoziție nu este în Parlament. Ar trebui alte alegeri, care să legitimeze o nouă putere politică, prin prezență mare și voluntară la vot.