Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Principalul vinovat de starea de fapt în care se găseste România este poporul român.”

Scriam acum un an. Când nici nu începuse dictatura sanitară și mă pregăteam de o călătorie la Istanbul- capitala sufletului meu:
Principalul vinovat de starea de fapt în care se găseste România este poporul român.
Nicio ambasadă, niciun Soros, niciun partid, nicio masonerie, niciun serviciu secret, nu pot influența atât de radical gândirea majorității din societate.
Da. Pot să ne sperie, dar nu să ne facă să fim tâmpiți. În timpul comunismului nu eram tâmpiți, știam ce merge și ce nu merge, dar aplaudam sau tăceam de frică.
Acum nu frica a făcut ca poporul român să voteze atât de prost, să ia democratic decizii de o înfricoșătoare lipsă de demnitate și de inteligență.
Nu. Problema este prostia.
O prostie infatuată, pavoazată cu diplome obținute tot mai ușor, de un sistem educațional al cărui obiectiv nu e eradicarea ignoranței ci doar mascarea ei.
Problema e consumul de droguri, care distruge pe termen nu doar scurt (precum alcoolul) ci și mediu și lung, capacitatea de a raționa a consumatorilor. Ori drogurile, chiar dacă nu vrem să vedem, sunt deja un moft comun al tinerilor și clasei noastre de mijloc.
Problema e aglutinarea în spirit de turmă, pentru că doar așa ești la modă, ești acceptabil social, or frica de depresie și singurătate sperie mai mult decât cancerul noua clasă de mijloc. Și păstorii acestor turme sunt aleși pe criterii de coolness, nu de inteligență.
Convinge 10 vlogeri la modă că dacă pisezi usturoi și apoi îl pui în fresh de portocale cu kiwi, nu ai să faci coronaro-rotaro-virusul care face ravagii acum în Tanzania și Patagonia, și 5 milioane de români cu diplome, engleză mai bună ca româna și joburi cu nume pompos-tehnice, se vor apuca să curețe cățeii de usturoi…..
Din păcate soluția nu este școala. Mulți au terminat-o deja și au diplome suficiente ca să se creadă deștepți.
Nu e nici mass-media, care e mai idioată decât cele mai joase așteptări.
Nu e nici măcar Biserica, în care nu mai crede nimeni.
Soluția este confruntarea cu realitatea brută și dureroasă. Realitatea, doar, poate să bată prostia și jointul.
De mici copii, oamenii aceștia au fost învățați să evite realitatea. Părinții i-au protejat de ea, bunicii la fel. Școala de după anul 2000 a manifestat frică față de elevi, acesta e adevărul…..
Dacă tot vom găsi soluții de supraviețuire, de evitare a dezastrului realității, nu îi vom ajuta pe ei, nu ne vom ajuta nici pe noi. Căci noi, ăia care nu ne drogăm și care investim în rațiune, suntem victimele constante ale acestei majorități stupide dar cool…..