Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Comisia Europeană cere lichidarea CFR Marfă și restituirea a circa 560 de milioane de euro – ajutor de stat ilegal.”

Doamne, câtă prostie a putut să se acumuleze în capul și în acțiunile acestor “specialiști” dă driapta…
Comisia Europeană cere lichidarea CFR Marfă și restituirea a cca 560 de milioane de euro – ajutor de stat ilegal. Cu fiecare lună care trece, suma crește 100 de milioane, dobânzi și penalități.
Reamintesc că CFR Marfă este sub un concordat preventiv pe care l-am calificat de la origini ca fiind de-a dreptul fantezist. A fost făcut pentru prostirea CE și a creditorilor și, iată, CE nu s-a lăsat prostită (nu că n-ar face asta cu întreprinderi din Germania, Franța, Italia sau Spania, dar noi suntem săracii de la masa bogaților, nu putem avea idei și nevoi proprii).
Să ne pregătim de viscol, oameni buni.
Falimentul CFR Marfă va fi urmat de falimentul CFR Călători, al CEO Oltenia (care produce 30% din energia consumată în România și are aceeași problemă de ajutor de stat ilegal, de restituit cu efect imediat) și al Metrorex (care nu mai poate fi finanțat de Ministerul Transporturilor – pricepuții de acolo se roagă de Plicușor Ban să îl preia la PMB; pe vremea Gabrielei Firea era fix invers…; ce vremuri…).
La rând sunt Tarom și Poșta română.
Aceste falimente înseamnă zeci, poate sute de mii de concedieri și falimente în lanț ale IMM-urilor care depind de aceste mari întreprinderi de stat.
Nu mai e nevoie să le vândă Cîțu. Vor fi lichidate prin faliment.