Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: “Pensiile speciale nu sunt o problemă cât o momeală să ne distragă atenția de la adevăratele probleme….”

Pensiile speciale- unele dintre ele chiar nesimțite, de acord- nu sunt o problemă cât o momeală să ne distragă atenția de la adevăratele probleme….
Să fim serioși, problema României este aceea că a descoperit că nu poate fără submarine (urmează o ofensivă a guvizilor?), cumpără toate prostiile second- hand pentru a ”înarma” o armată fantomă, a cărei singură acțiune eroică a fost aceea că a scos mașinile blindate contra ….covidului.
Iar cea mai mare problemă de fapt este aceea că statul român închide ochii când corporațiile și băncile fac tot ce pot să evite impozitarea corectă….
Și de asta trăim într-o Românie care, pe cifre, e în creștere economică, dar care nu își poate permite nici pensii decente, nici salarii decente la profesori, nici investiții în infrastructura cu adevărat necesară.
Căci necesar e să avem o rețea bună de spitale, nu avioane F-16. Necesar e să avem o infrastructură feroviară bună, nu submarine…. Necesar e să terminăm centrala de la Cernavodă, nu să experimentăm pe bani mulți cine știe ce proiecte nucleare americane….

Autor: Bogdan Alexandru Duca