Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Nu mai e niciun control la căpușor la recrutare…”

După glorioasa înfrângere a NATO în Afganistan, propaganda online a început să insiste pe imaginea de eroi și veterani patrioți a mercenarilor români înfrânți pe acolo.
Ca și cum nu e suficient că le-am plătit salarii enorme, că ies la pensie când alții mai au 25 de ani de muncă în față, că primesc și pensie de “veterani” pe lângă pensia frumoasă oficială, acum trebuie să le înghițim și mitul de eroi.
După faptele de eroism ale generalului Ciucă, participant la o bătălie în Irak ce avusese loc cu un an înainte de prezența trupeșului său corp armat acolo, am aflat și de alte mari fapte de eroism.
Acum câteva zile aflam de un brav militar care amintea cum a stat el curajos și speriat într un adăpost antiaerian, când baza lui era atacată de afgani. Și nu înțelegea de ce afganii sunt atât de răi cu trupele de ocupație…
Astăzi am citit despre un brav jandarm care pentru că era frustrat de problemele de acasă, s-a dus să se joace de a Rambo pe banii noștri în Afganistan.
Iar la a doua misiune primise mandat să se întoarcă acolo de la tatăl său, în vis. Semn că…nu mai e niciun control la căpușor la recrutare…