Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Evenimentul politic intern din România ultimelor zile este construcția alianței dintre PNȚCD și APP”

Evenimentul politic intern din România ultimelor zile este construcția alianței dintre PNȚCD și APP. Această alianță, explicit națională și suveranistă, poate acoperi golul lăsat de poziționarea euro-atlantică și rusofobă a AUR. Liviu Dragnea a fost invitat să participe la ședința de sâmbătă a conducerii Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat. Dragnea a denunțat alianța dintre PSD și PNL, care guvernează acum România, ca pe „o alianță a trădării naționale” și a spus că bătălia electorală din anul 2024 nu va mai fi una între stânga și dreapta ci între suveranism și globalism, între dragoste de țară și vânzare de țară. Vizita lui Dragnea la PNȚCD vine și în contextul excluderii din partid a europarlamentarului Cristian Terheș, voce puternică în lupta împotriva măsurilor de dictatură sanitară din UE și România ultimilor ani, dar tot mai explicit rusofobă, pro-NATO și pro-americană în contextul crizei din Ucraina din ultimele luni de zile.

Autor: Bogdan Alexandru Duca

 

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …”construcția alianței dintre PNȚCD și APP”… un proiect pornit ”mort” din start… asa ca finalizarea lui si ”destinatia” nu pot fi decit un cos de gunoi al istoriei… dragnea? suveranist? cind o sa invete unii care vor sa faca politica pe Dimbovita ca le trebuie in primul rind BARBATIE? adevarata, nu mimata, ca pantalonii nu indica aceasta calitate in mod obligatoriu, ca un BARBAT ADEVARAT nu-si ”trage” femeie mult mai tinara pentru ca ”asa da bine”? ca oportunismul nu este totuna cu prezenta de spirit, ca avaritia nu este ”spirit gospodaresc”, ca tacerea NU ESTE intotdeauna de aur, ca ”poantele” aruncate in virful buzelor denota doar duplicitatea si ”dansul” intre ADEVAR si SRI, ca ”pupatu’ miinii” la alta ”inalta poarta” nu inseamna decit slugarnicie si fariseism, ca fizionomia, pe aici prin Balcani, tradeaza caracterul? iar o fata de soarece, cu ochii fugind in toate directiile, denota un om-soarece? insa, mai sint destul de multi naivi care sa ”creada” si sa voteze cu speranta in ”poate acum”… n-au invatat sarmanii, in peste 32 de ani, ca in (inca) Romania, speranta este desarta… si ei, votantii, vor mai pierde citiva ani, imbatrinind dar sperind… asa ca, da! este de ”aplaudat” aceasta noua initiativa politica… in fond, ea va mentine ”treaza” (adica SCULATA) nazuinta spre mai bine, speranta, visul in miine…

  • …adica SOARECE este ok dar S O B O L A N nu… bravo gindeste!