Analize și opinii

Luminița Arhire: „Oare nu v-ați săturat să credeți fără să cercetați tot ceea ce vă spun ei că trebuie să credeți?”

Pentru că am fost arătată cu degetul deoarece am manipulat poporul cu adevărul despre „păturica lui Putin” în timp ce, de fapt, toată lumea a văzut ceea ce ne-au descris atât de exact CTP-ul și alți băieți și fete, iar nu ceea ce am văzut eu, vă propun, cetățeni, un exercițiu de imaginație. Să zicem că nu e Piața Roșie din Moscova, ci e Piața Maidan din Kiev… că nu e Vladimir, ci e (V)Olodimir… că nu e Regimentul Nemuritor, ci e Batalionul Azov… În rest, fără aceste mici diferențe, toate imaginile sunt fix la fel… paradă militară, generali veterani în tribună, strângeri de mâini, discurs oficial, „păturică” pusă frumos pe scaunul Marelui Bărbat. Iar dânsul, după ce a dat mâna cu toată floarea veteranilor de război, trebuie să se așeze între ei, ca să urmărească parada militară. Ce vedem? Eroul planetar ridică „păturica-împăturită” de pe locul care i-a fost repartizat de organizatori, o pune la subraț, vede că nu o poate agăța pe brațul scaunului, pentru că și-ar incomoda vecinul, om în vârstă, care și așa nu stă confortabil pe plasticul rigid și-n spațiul destul de îngust, se gândește să nu o pună pe umeri, deși mulți dintre cei din jur exact astfel o poartă, dar, hai! nici chiar așa… că, poate, ANTENA 3 va crede că-i este friguț la spate și că-l „trage” la șale, și-o să-și râdă Bogdan Chireac de dânsul… și atunci, neavând alternativă, lasă „păturica” să i se odihnească, așa pliată cum i s-a oferit, în poală.
Ia să ne imaginăm, zic, cum ne-ar fi descris, în aceste condiții, Cătălina Porumbel -jurnalistă emerită la ANTENA 3- toată scena… Păi, cu precizie de sută la sută, ar fi spus următoarele:
„Imagini extrem de emoționante cu liderii de la Kiev în timpul paradei din Piața Maidan. Președintele Olodimir Elinski a fost surprins în tribună, în timp ce-și așeza cu grijă pe genunchi Pelerina Batalionul Azov, care-i fusese oferită de militarii glorioși ai Batalionului în semn de mare respect. În secvențele surprinse în tribună, mâna președintelui Elinski strânge marginile pelerinei, cu un gest de un mare dramatism. Pelerina Batalionului Azov este un simbol al patriotismului și al eroismului… etc, etc…”
Și-atunci, cei care au crezut că au văzut „…imagini surprinzătoare cu liderii de la Kremlin în timpul paradei din Piața Roșie…președintele Vladimir Putin a fost surprins în timp ce-și învelea picioarele cu o pătură în tribună” (Cătălina Porumbel) și „…un bătrânel fragil, bun pentru o casă de sănătate”(CTP), ar fi văzut, dacă schimbam personajele, așa cum am făcut eu mai sus, un bărbat de stat, calm și pătruns de importanța sa istorică, purtând pe genunchi un simbol al istoriei glorioase a țării! C-așa le-ar fi zis Cătălina Porumbel că trebuie să vadă! Vă reamintesc: SCENELE SUNT IDENTICE, doar eroii și locul acțiunii s-au modificat!
Cei care au crezut, deci… Ei sunt exact la fel cu aceia care au AUZIT CU URECHILE LOR că tribunele scandau „Let’s go, Brendon” iar nu un foarte sonor „F..k Joe, Biden!”, numai pentru că așa le-a zis o Cătălină Porumbel de-a MARELUI LICURICI, de la NBC. Aceiași care nu s-au întrebat cum de stă doamna Ursula (Slava, Ursula!) la un pas de cel puțin șapte cadavre inodore, deși aveau o vechime mai mare de 8 zile… Aceiași care au urmărit cu sufletul la gură un avion de război, în evoluția lui spectaculoasă pe cerul tării vecine, în plin război, cu pilot care se catapultează, totul fiind explicat pe îndelete și cu dramatismul necesar de însuși măritul Radu Tudor (Slava, Radu Tudor!) deși era doar un joc pe calculator, conceput în urmă cu zece ani…
Voi, aceștia… oare nu v-ați săturat să credeți fără să cercetați tot ceea ce vă spun ei că trebuie să credeți? Oare ați avut curiozitatea să căutați cine este Paul Herinean, profiler-ul care v-a luminat, dezvăluindu-vă că aceea poate fi o „păturică antiglonț”(!!!) dar că tot mai bine ar fi fost ca tiranul să-și pună niște izmene mai groase ca să se protejeze de frig? („…există PĂTURI DE PROTECȚIE ANTIGLONȚ, toate serviciile secrete din lume au așa ceva. Analizăm ipoteza ca această pătură să fie folosită pe post de protecție antiglonț. Ar fi fost mai simplu dacă pe dedesubt ar fi purtat ceva lenjerie care să îl protejeze de frig….” Paul Herinean, pentru REALITATEA. net)
Ia să vedem cine-i dânsul…
„Psiholog, Ofițer specialist coordonator programe universitare de masterat -Serviciul Român de Informații (2000-2015) și Trainer certificat în tehnici de negociere și de detectarea comportamentului simulat; ofiţer Instructor Specialist în cadrul Serviciului Român de Informaţii – Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul». În perioada 2000 – 2009 a activat ca Ofiţer Operativ în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În perioada 2009-2010 a activat ca Ofițer Specialist în cadrul Departamentului de Recrutare Personal în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii.”
Un „băiat cu ochi albaștri”, deci… v-au mințit ăștia vreodată? Doar nici nu ne putem gândi că un astfel de băiat s-ar juca cu mințile voastre. Voi pe el să vă bazați, că e de încredere maximă. Și, fiind profiler, să ascultăm drepți, în picioare, suculentul portret pe care i-l face domnul Paul tiranului de la răsărit:
“Este îndârjit, ambițios, frustrat, dar nesigur. Am regăsit că este un copil abandonat de familie, crescut de mamă și tată adoptivi. Singurii prieteni din copilărie au fost doi câini (!!!)… Acea figură de satisfacție, acel zâmbet de satisfacție ne arată o personalitate cu porniri sociopate (!!!). Este un om cu niște abilități și aptitudini native extraordinare -poate să călărească, să facă baie (!!!, n.n.)… Dar ceea ce vedem acolo este nesiguranță, e pus în dificultate. Are o atitudine defensivă și foarte, foarte multă anxietate (!!!).” (Paul Herinean, pentru CAPITAL. ro, pe 6 martie 2022).
Ce să-i spun distinsului profiler? Că nu-ți trebuie „niște abilități și aptitudini native extraordinare” ca să călărești și, mai ales, CA SĂ FACI BAIE? Că știu și unii oameni mai puțin înzestrați care se pricep, totuși, să facă lucrurile astea extrem de complicate?
Grămadă de gunoi jurnalistic… peste tot. Și nimeni nu ridică gunoiul, iar prea puțini sesizează duhoarea lui. Nu-i așa? Mai bine să iei gata mestecat, decât să-ți folosești dințișorii. Mai bine să-ți imaginezi că niște băieți, aruncând pe piață un aproximativ și jenant hip-hop-slava sunt tot ce poate da mai bun în materie de muzică tânără un CONTINENT a cărui INCONTINENȚĂ (!!!) și decrepitudine se remarcă deja în toate pozele de grup, decât să accepți că e un mizerabil aranjament prin care, de ani de zile deja, câștigă CINE TREBUIE, în funcție de comandamentele momentului… Cei mai buni la EUROVISION… cele mai pregătite balerine… cele mai talentate soprane… cei mai performanți specialiști… cel mai brav președinte… cei mai neînfricați soldați… cel mai gustos borș…
Am mai spus asta și văd, fără nicio satisfacție, că „timpurile” îmi dau dreptate: în curând, vecinii de la răsărit nu vor mai înțelege dacă i-a lovit nenorocirea sau dacă nu cumva au câștigat Premiul cel Mare la Loteria Planetară!

Autor: Luminița Arhire

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Si ce sa credem? Ce spun rusii, chinezii, cecenii? Toti folosesc o propaganda specifica, si, stiti foarte bine, intrucat o folositi din plin.
    Din pacate, noua generatie ia totul asa cum vine, fara filtru pentru ca nu au timp sau nu au o baza minima de cunostinte, analfabeti functionali.