Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „Dacă nu ne ținem picioarele pe pământ, o să cădem.”

Simplu, scurt și la obiect, că sunt într-o pauză de muncă:
Pentru mine alternativa la delirul progresist, al celor care cred că ne putem alege sexul, că vacile distrug clima prin pârțuri și trebuie să redefinim realitatea după imperative ideologice, nu este delirul celor care cred în reptilieni, grupuri de oameni răi, care vor să distrugă pământul că așa li s-a pus lor pata, tuneluri energetice, zamolxieni, dacopați, protocroniști…..
Dacă nu ne ținem picioarele pe pământ, o să cădem.
Și e un avertisment și pentru politicienii suveraniști care alimentează populist toate demențele din tabăra suveranistă în speranța că așa vor obține niște voturi.
Până la voturi, se vor trezi că partidele le-au fost populate de toți nebunii și nu vor mai ști ei cum să evadeze de acolo….
***
Sunteți împotriva ideii de guvern unic mondial?
Soluția este simplă: țineți cu Rusia și cu Putin în acest moment și cereți ieșirea României din UE și din NATO.
Rusia și China, dar și Turcia, și Iranul, și India, și Brazilia, și Africa de Sud, etc., afirmă tocmai necesitatea unei lumi cu mai mulți poli de putere.
Și suntem colegi de luptă. Eu susțin lumea multipolară.
Va însemna asta sfârșitul globalizării? Nu.
Pentru că globalizarea este un fenomen inevitabil. Sau dacă vrem să îl evităm, trebuie să ne întoarcem chiar înainte de Antichitate, prin paleolitic.
Nu poți și nici nu ai de ce să eviți globalizarea.
Un efect al globalizării, care ne place tuturor, este acela că mâncăm banane, portocale, mango, că bem bere nemțească și vinuri franțuzești la prețuri decente, că putem să ne facem vacanțele prin toată lumea, că putem să folosim cardul în cea mai mare parte a lumii, că avem internet și acces la informație, că putem zbura cu avionul și ajunge cam peste tot.
Are și consecințe negative? Evident că da. Dar ….e un fapt