Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Acest “principiu”, pe care se bazează toată suprastructura (i)logică a așa-zisei democrații de azi”

Papa Bonifaciu al VIII-lea a zis:
Qui tacet consentire videtur.
Cine tace, pare a comsimți.
Întreaga “lume” digitală și “științifică” este ghidată de acest “principiu”, pe care se bazează toată suprastructura (i)logică a așa-zisei democrații de azi. O mână de birocrați și politicieni nealeși de nimeni și non-reprezentativi stabilesc “valori” pe care nu le înțelege nimeni (mai ales că sunt atât de vagi sau nebunești încât nu se prea poate spune că există) și toți trebuie să ne aliniem sub constrângerea lor. Aceleași “elite” auto-mandatate emit “recomandări” care devin imediat obligații irepresibile, care închid tot amarul de lume contemporană în cușcă și colivie, mai rău decât o făceau stăpânii feudali cu iobagii și șerbii. Sunt obligații pe care numai idioții utili și vocali ai acestei lumi iraționale le consideră legitime și demne de impus cu ciocanul.
Dar am o veste pentru voi, restul: dacă tăcem, deși ridicăm din sprâncene sau strâmbăm din nas, pare că suntem de acord, iar papii, regii, comisarii, fuhrerii (mai ales cei digitali și sanitari), comandanții acțiunii și tehnocrații, adică cei din clasa stăpânilor și a vătafilor lor, se vor simți încurajați să continue și să ne impună reguli și “valori” ale comunității față de care am dat doar impresia că le acceptăm/trecem cu vederea, ca în povestea cu hainele cele noi ale împăratului. Btw, împăratul e gol nu numai când face duș în 2-3 sau când ne spun că se “spală” cu cârpa udă. E gol cam tot timpul.
Ursula von der Leyen ține azibun discurs în fața Uniunii Europene. Deși raportul recent despre afacerea cu vakseenuri publicat pe site-ul Curții Europene de Conturi îi scoate infractori sadea pe “domnia” sa și pe mulți alții din Comisia Europeană și din funcționărimea aferentă, nimeni din presă ori din societatea civilă nu i-a pus nicio întrebare deranjantă.
Tăcerea valorează consimțământ la achiziție.
Ursula & co se vor fi simțit, de mâine, îndreptățiți să ne mai vândă și alte “produse” totalitare, asezonate cu sărăcie, foamete, înfrigurare și munci de Sisif în vederea înfrângerii putin-ului climatic.
Fiți verzi.
Bonifaciu al VIII-lea a trăit în vremea ultimelor cruciade. Era un medieval. E ironic ca “progresiștii” să se ghideze în viață după un principiu medieval. Dar asta se întâmplă când ești în disonanță cognitivă.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu