Analize și opinii

Apel către oameni: “Folosiți-vă propria minte, nu mai lăsați frica și paranoia să vă încețoșeze gândirea!”

Câteva fapte: Nouă din 10 români morți de coronavirus aveau cel puțin o altă afecțiune, cele mai des întâlnite afecțiuni sunt cele cardiovasculare, diabetul, afecțiunile neurologice sau renale, dar și afecțiunile pulmonare, obezitatea sau cancerul. ( Sursa: Institutul Național pentru Sănătate Publică)



Trei sferturi dintre decese au survenit la persoane de peste 60 de ani (Sursa: Institutul Național pentru Sănătate Publică)

Slovenia, țară aflată la câteva sute de km de România, a declarat epidemia de Covid – 19 încheiată, iar cu mici excepții, țara va fi deschisă total pe 18 mai. În curând, Guvernul va permite și adunările cu mai mult de 50 de persoane (Sursa: Bloomberg)

Institutul Național pentru Sănătate Publică a recomandat unităților medicale să raporteze COVID-19 drept cauză a decesului, chiar dacă medicii nu ştiu sigur dacă infecţia cu noul virus a şi cauzat moartea pacientului. (Sursa: Economica, citând chiar metodologia INSP)

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Guvernul României: Sunt raportate multe decese din cauza Covid la pacienți care mor din altă cauză (Sursa: Digi 24)

La nivel european, în jur de 40.000 de persoane din țările Uniunii Europene mor anual din cauza gripei sezoniere, arată datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Dintre acestea, aproximativ 90% sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, în special cele cu o stare precară de sănătate. (Sursa: Colegiul Medicilor București)

În Ungaria, graniță comună cu România, s-au deschis sălile de forță și de gimnastică din 4 mai! (Sursa: Adevărul)

Între 24 martie și 19 aprilie (atenție, nu 15 mai!) autoritățile au aplicat amenzi românilor în valoare de aproximativ 78 de milioane de euro (Sursa: BBC)

Oameni buni, români, cele de mai sus sunt relatate din surse oficiale ale statului român și/sau din mass-media internațională și românească mainstream(nu mă credeți pe cuvânt, căutați-le).

Acestea nu sunt invenții, nu sunt povești spuse la un pahar de vorbă. Sunt realități. Acum, vă rog să vă gândiți bine și să le puneți cap la cap. Prin ce-ați trecut și pentru ce.

Până vă gândiți, vă spun că mii de afaceri s-au închis, sute de mii de firme sunt afectate de pierderi financiare. Aceștia au sute de mii de angajați, care la rândul lor au familii. Nu mai punem la socoteală efectele psihologice: teama, neîncrederea, panica. Pentru ce?

Dacă acest virus, Covid-19, era așa de periculos precum ni s-a spus, ar fi murit sute de mii, dacă nu chiar milioane de români. De ce? Pentru că măsurile de distanțare socială au fost VAX: s-a circulat înghesuit în mijloacele de transport în comun, am stat la cozi în magazine, ne-am plimbat prin tot orașul cu declarația lui pește, am plecat cu miile la muncă în Germania, Belgia sau Italia, granițele au fost deschise putând intra oricine, iar la țară și-n orașele mai mici, nici nu mai discutăm. Ca exemplu personal: eu am dus lumină în noaptea de Paști și m-am plimbat aproximativ 20 de kilometri prin oraș, pe la blocuri. M-am întâlnit cu sute, dacă nu mii de persoane. Am intrat în nu știu câte scări de bloc. La un moment dat, mi s-au rupt mănușile și am mers fără. Oameni buni: dacă acel virus este așa de periculos, mă îmbolnăveam și eu și mai îmbolnăveam și pe alții. Nu s-a întâmplat ABSOLUT NIMIC.

Era prăpăd! Folosiți-vă propria minte, nu mai lăsați frica și paranoia să vă încețoșeze gândirea. Oameni buni, ieșiți din casă, puneți mâna și munciți: vindeți, cumpărați, agitați-vă. Altfel, vom trăi cu toții într-un lagăr farmaceutico-tehnologic, izolați și înfometați.

Ați aflat, desigur, că niște sute de oameni au ieșit azi în stradă la București pentru a protesta împotriva încălcării drepturilor și libertăților noastre cetățenești. Foarte bine au făcut, îi felicit!

Au ieșit probabil, și din cauza declarațiile președintelui, care ne-a amenințat că dacă nu suntem cuminți, ne mai dă o stare de urgență! În loc să ia măsuri pentru salvarea economiei acestei țări, în loc să felicite poporul român pentru stoicismul cu care a îndurat măsurile abuzive și neconstituționale luate, fuhrerul ne amenință! În loc să se scadă dobânzile, în loc să acorde facilități pentru agricultori, să dea de muncă oamenilor, EI ne amenință. Tot EI!

O să aflați, dacă n-ați aflat deja, că aceia care au ieșit în stradă la București sunt „pro-rușii”. Nici vorbă de așa ceva. Gândiți un pic, logic: cu cine suntem noi, românii, în competiție, pe piața comună? Suntem cu rușii? Cu sârbii? Sau cu georgienii? Nu fraților, suntem în competiție cu aliații noștri europeni. Mai departe: ia vedeți din ce țări provin patronii sau firmele care-și fac reclamă în mass-media care strigă acum „rușiii!”. Vă spun eu: Germania, Franța, Olanda, Italia, etc…Ați prins ideea. Problema acestor „instituții” media este ca nu cumva să ne trezim, să înțelegem că suntem o țară, un popor de oameni egal cu celelalte. De ce? pentru că automat am deveni competitivi, mai selectivi, mai protecționiști și asta înseamnă MAI PUȚINI BANI și MAI PUȚINE SLUGI pentru entitățile străine care finanțează această „media”. E bussines. Occidentul mereu a fost practic și calculat. Și-a urmărit interesul.

Cu cât vom da mai mulți faliment, cu cât vom ajunge cu toții la sapă de lemn, cu atât mai multe persoane vor fi disponibile pentru cules sparanghel, căpșuni, tomate și pentru șters funduri străine. Asta vreți pentru copiii voștri?

Sigur, nu e nimic rușinos într-o muncă cinstită. Dar repet: asta e ce ne dorim pentru copiii noștri? O viață de slugi, condiționată de toanele vreunui Merkel sau Macron al viitorului?

De ce nu avem voie și noi să protestăm așa cum o fac toți occidentalii? Simplu: pentru că rolul nostru este de consumatori și de mijloc de producție pentru ei, nu avem voie să ne ridicăm și să fim egalii lor. Asocierea protestatarilor pentru drepturi individuale cu rușii este o perdea de fum: cei care se comportă rusește sunt chiar actuala putere și mass-media care strigă „rușii”. La Moscova, cine contestă măsurile draconice și autoritare ale lui Putin este „occidental”. În America, chiar în aceste momente, oamenii ies în stradă cerând EXACT aceleași lucruri ca și cei care-au ieșit la București. De fapt, „rușii” sunt chiar ăștia care etichetează acum. Și în acest caz ei mizează pe FRICĂ: când aud de ruși, românii se sperie și resping din reflex. Nu vedeți că n-au alt argument decât recursul la stârnirea fricii din noi? N-au niciun argument, nicio dovadă pentru acuzațiile lor și atunci singura soluție rămâne stârnirea fricii: dezbină și stăpânește. Distanțează și stăpânește.

Ei (conglomeratul format din mass-media și putere politică) doresc ca în România să fie liniște, exact ca la Moscova. Voi ce doriți?

Voi chiar nu pricepeți că cu cât renunțați la mai multe în favoarea statului, cu atât deveniți mai dependenți? Poate vă întrebați: de ce corporațiile susțin situația asta? Nu sunt ele capitaliste, în opoziție cu statul? Simplu: pentru că orice criză este o oportunitate pentru CEI MARI. Oamenii vor deveni și mai dependenți de ei și bonus, criza îi va distruge pe concurenții mai mici. Cărei corporații, indiferent de domeniu, nu i-ar conveni așa ceva? Visul lor este să devenim toți un fel de Florin Bădiță: niște indivizi atomizați, fără o viață socială reală, fără familie, fără joburi, fără rădăcini, care să trăiască și să mănânce online, în timp ce discută cu găinile.

Aflu ca o mare companie organizatoare de concerte nu vrea sa dea banii înapoi celor care și au cumpărat bilete la concertul lui Celine Dion. Le da vouchere pentru 2021. Voi puteți sa faceti asta cu taxele? Nu vedeți ca i pandemie doar pentru unii?

În final o remarcă: există un consens transpartinic de ani de zile pentru trei chestiuni: introducerea manualelor electronice în locul celor clasice, tipărite, guvernarea prin ordonanțe și vaccinarea obligatorie a populației. Primele două s-au realizat deja, în doar două luni de „stare de urgență”, iar a treia se coace. Între timp, apărându-ne sănătatea de cel mai credincios virus din istoria omenirii, care-și petrece majoritatea timpului în biserici sărutând icoane, am devenit și mai bolnavi și mai săraci, astfel că mai toate reclamele de la radio-tv sunt la medicamente, bănci și jocuri de noroc.

Apropo, știați că suntem în al 39-lea an de pandemie de HIV la nivel global? Nu-i nimic, #stațiacasă. Sau puteți să vă treziți și să ieșiți în stradă pentru voi și copiii voștri.

Alegerea e a fiecăruia.

Autor: Mihai Șomănescu

Sursa: Mihai Șomănescu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu exista decat o singura solutie: o noua Revolutie! Dar una exact in sens invers fatza de lovitura de stat din ’89, cand tara a fost confiscata de securistii de-atunci si de progeniturile si urmasii lor demonizati!

  • Asa e, iar un mod simplu de a ne folosi propria minte este studierea deceselor raportate de MS, altfel spus, lucrul cu materialul clientului:

    Deces 1283

    Femeie, 66 ani, județ Vrancea.

    Dată confirmare: 05.05.2020.
    Dată deces: 01.06.2020.
    Comorbiditati: boală de nod sinusal, angina stabila, sindrom Wolff-Parkinson-White, HTA, bloc sino-atrial grad II, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială paroxistica, cardiostimulare electrică permanentă.

    Asadar:
    – 8 (OPT) patologii, dar noi trebuie sa credem ca a murit “de” Coronavirus
    – de la “confirmare” a mai trait 1 luna pana a murit “de” Coronavirus