Analize și opinii

Angelo Davidescu: Ce-aș face eu dacă aș fi președintele României?

Indiferent din ce organizație/coaliție ar face parte țara (UE, NATO, OSCE, Comisia Veneția, etc.)? N-aș vota nimic împotriva reglementărilor dreptului internațional. Oricine și oricât s-ar supăra. M-aș pișa pe ei. Aș arăta că am în spate un popor care ține la principii.
Și orice turnură ar lua evenimentele politice, militare etc., aș rămâne consecvent. Doar așa îți poți câștiga respectul, stima și încrederea. Devii un partener predictibil. Și chiar dacă se vor supăra pe tine, într-o conjunctură anume, te vor trata ca pe un partener de încredere, nu ca pe un sclav.
Uite ce-am făcut cu Schengen-ul. Am plecat capul la tot ce au spus și degeaba. S-au pișat pe noi. Fiindcă au văzut că ține. La fel și cu Delta Dunării, la fel și cu cerealele ucrainene, la fel cu toate.
Păi când ai boi care te reprezintă, ca popor, la ce să te aștepți? Aș da cu pumnul în masă acolo: „Alooooo…! Cu cine vorbiți aici? Cu a 7-a țară din UE ca nr. de locuitori? Care și-a pus resursele la dispoziție? Ce spun tratatele? Înființăm acum noi reguli, suntem golani aici la Bruxelles? O dăm pe „mangleală”?
Ne dați 0,5 EUR/ Ha compensații? Bă nu vă e rușine, bă, derbedeilor? Cu ce mă duc eu la popor? Sictir! Luați-vă hipermarkert-urile, până nu le dau foc românii. Dar pentru asta trebuie să ai și susținere. Nu să iasă #reziștii în piețe să te dea jos.

Autor: Angelo Davidescu