Analize și opinii

Ambrus Bela: ”Nu e interesant că nimeni nu anunță populația că România se implică într-un astfel de conflict?”

Acesta este textul în engleză a ceea ce este declarația de război (de facto) al Ucrainei contra Rusiei!

Concomitent, geniul militar Zelensky a deplasat tehnică militară și trupe la granița cu Rusia, iar pe urmă, după cum poate știți, a deschis focul împotriva unei localități cu populație rusească. Sigur că și Putin (care dă deocamdată semne de mare cumpătare) a mutat niște tehnică de luptă și trupe (cca. 4.000 de soldați, pe lîngă cei 32.000 pe care-i avea deja) la propria graniță, ceea ce se traduce în toată presa occidentală și în social media prin „Rusia amenință”, „Rusia sfidează”, „Rusia vrea să declanșeze”, „Agresiunea Rusiei” etc.

Biden a promis sprijin Ucrainei. China, a întrebat și ea, timidă, de cînd e Ucraina în NATO, mă rog, de ce NATO se amestecă pe unde nu-i fierbe oala. Nu de alta, dar Rusia și China au semnat din 2015 un tratat economic și militar! Sigur, NATO a înconjurat ambele țări (cum de altfel a semnalat de ani de zile unul din veteranii presei, John Pilger – ca să dau un exemplu) și face pași tot mai hotărîți ca să genereze un conflict. Dar, de ce ne-ar interesa? Poate pt. că guvernul României a aprobat în regim de urgență proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico-militar. Valabil 5 ani, cu posibilitate de prelungire. În șoaptă. Multă lume habar nu are că România sprijină Ucraina împotriva lui Putin și Xi, că ne-au crescut ouă a la Radu Tudor.

Să stăm liniștiți, zic, comandantul suprem al Armatei e un profesoraș de gimnaziu cam plăpînd intelectual, deci e în regulă! Dacă mai punem în balanță un Cîțu, un Ciucă, un Aurescu, avem tot tabloul. Evident, clanul Biden (nu e vorba doar despre Joe și Hunter!) au interese enorme în Ucraina și scot bani cu nemiluita, resurse naturale etc. Cum ar veni, „aduc democrația” și acolo, nenorocind țara cum se pricep ei cel mai bine. Distracțiile acestea nu reprezintă vreo noutate, au început cu Georgia, dacă mai țineți minte, cînd liderii occidentali au trebuit să se roage de Putin să oprească ceea ce se declanșase.

Pe urmă, au vrut să atace Rusia din Polonia și România (pe vremea lui Obama), proiectul murind sub administrația Trump, iar acum renaște, avînd toate condițiile favorabile, cu un președinte comediant și altul senil, care vor să scoată castanele din foc cu mîna altora. Nu e interesant că nimeni nu anunță populația că România se implică într-un astfel de conflict? N-ar trebui să se gîndească nimeni în ce măsură ne avantajează sau, dimpotrivă, ne termină intrarea într-un conflict cu cea mai mare putere militară a lumii, cu mult peste cea a NATO și SUA? Vorbim, totuși de puterea combinată a Rusiei și Chinei! Cu sprijin iranian! OK, văd că deja îi provoacă și pe iranieni via Israel, deci avem tot mai clare semne că administrația marionetă Biden, aflată la cheremul complexului militar-industrial, face mișcări tembele. Nu cred că a mai îmbogăți niște carteluri multinaționale servește în vreun fel României.

Că porcăria e mai serioasă ca de obicei ne-o spune și diseminarea așa-zisului sondaj INSCOP / Strategic Thinking Group, sprijinit de German Marshall Fund, în 4 etape, menit să acrediteze principalele stereotipuri: NATO și SUA = bune și care aduc mult bine României, Rusia = nasoală, face rău României. Aveți încredere în Rusia și China? Nu! Nu! Bravo, deci, bine că aveți încredere în America! Presa care susține asta = OK, restul – dezinformare rusească. Drept bonus, sondajul ne mai spune că Ungaria vrea să fure Transilvania, pt. că e bine ca lumea să aibă alte preocupări decît cele reale. Păi cum să nu vrea o țară cu 9 milioane de cetățeni să-și ia pe cap o „minoritate” de 10 milioane? Logic, nu? Din cauza protestelor împotriva restricțiilor aberante ale dictaturii sanitare, demersul INSCOP a fost un eșec, propriu-zis nimeni nu a acordat atenție datelor publicate, parțiale și alea. Dar, e evident, că singurul scop al așa-zisului sondaj (cu probleme la eșantionare, cu probleme mari în chestionar etc.) a fost ca să pregătească populația României pt. evenimentele militare care sînt în curs!

Dacă va exista vreun război direct Rusia – SUA? După mintea lui Biden sau a tembelilor din mlaștina americană, de ce nu? Biden mai are o vinere și o baie, pt. ăilalți e ca și cum s-ar uita la un film de acțiune, pt. că în teren se măcelăresc și își distrug țările alții. Zicea astăzi cineva că vor scădea dramatic prețurile locuințelor de la Constanța, Deveselu și Cîmpia Turzii. Nu exclud. Sper doar să nu ajungem să vedem și de ce. La ora actuală UE nu își permite un astfel de război, doar de dragul „progresismului”, „resetării” lui Klaus Schwab sau a altor idioțenii, dar a făcut deja pirueta către Statele Unite, întorcînd spatele Rusiei și Chinei, într-un mod ce sfidează orice logică. UE are o problemă similară cu a României, Comisia e condusă de o catastrofă numită von der Leyen! Dar e tot aia dacă spunem că de Merkel sau de Macron.

Nici ei nu sînt tocmai geniali. A se vedea ce se petrece în țările pe care le conduc. În mod paradoxal, Rusia pare să fie elementul de echilibru, indiferent cîte senzații stomacale ne-ar genera. La rîndul ei, Rusia are în continuare nevoie de piața vestică și de creierele europene pe care le sugativează cu mare drag, ca și de investițiile vestice în industie. Și nu sînt puține! Propriu-zis, nu există companie de top germană care să nu aibă producția externalizată undeva în Rusia. Aceeași poveste cu Franța, Austria, Italia etc. Dacă pe față politicienii europeni behăie în cor cu americanii că Rusia e nasoală, la capitolul bani, se ling cu plăcere pe degete atunci cînd numără banii încasați. Ceea ce nu înseamnă că românii sau ucrainenii nu pot fi o bună carne de tun, în fond, din orice distrugere, tot occidentul profită.

Autor: Ambrus Bela

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Biden are legaturi personale solide cu China. Deci alianța Sino-Rusă e discutabilă. Ba chiar nu m-aș mira sa vad China acționând impotriva Rusiei la momentul oportun.