Analize și opinii

Alexandru Racu: „Iar când anticorupția e la guvernare, corupția nu mai ucide. Ucide doar hazardul.”

Întrebare: cine sunt responsabilii?

De către cine și cum a fost numit managerul spitalului?

Care e relația dintre conducerea spitalului și ministerul sănătății?

Revine ministerului sănătății responsabilitatea de a se asigura că în respectivul spital și în spitalele din teritoriu se respectă toate măsurile de siguranță?

Există inspectori de la centru care au astfel de responsabilități? Sau ele revin altor autorități publice, locale sau centrale, și dacă da, care sunt acestea?

Înainte de a da vina pe unii sau pe alții, trebuie identificați responsabilii legali și trebuie văzut în ce măsură nu s-au respectat măsurile de prevenție și protecție prevăzute de lege.

Desigur, dacă era PSD-ul la guvernare, nu mai stătea nimeni să-și pună astfel de întrebări. Acum era haos în Piața Victoriei, iar până mâine premierul era demis.

Și chiar dacă se va stabili că în cazul de față cel puțin o parte din vină aparține guvernului sau unor instituții controlate de liberali, tot nu se va întâmpla nimic, la fel cum nu s-a întâmplat nimic nici după incendiul de la Maternitatea Giulești. Pentru că acum, ca și atunci, anticorupția e la guvernare. Iar când anticorupția e la guvernare, corupția nu mai ucide. Ucide doar hazardul.

Până una alta, poate reușim să oferim niște răspunsuri clare la întrebările de mai sus. Aștept cu interes comentariile celor care stăpânesc subiectul mai bine decât mine.

Autor: Alexandru Racu

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu