Analize și opinii

Gheorghe Piperea: „Mulți o să ajungă să îi invidieze pe chinezi sau ruși – măcar la ei nu se umblă cu cioara vopsită a votului liber și democratic”

Sunt convins că nu ați auzit de Scytl. Dar au auzit australienii, ecuadorienii, norvegienii, elvețienii și, de ieri, americanii.

Scytl este o companie spaniolă care oferă servicii informatice de colectare, stocare, gestiune și prelucrare a votului.
A fost constituită de statul spaniol, în 2001, la Barcelona.
A utilizat ilegal sau a deturnat fonduri publice spaniole și chiar europene.
A fraudat sau a cauzat alterarea proceselor electorale (din cauza unor “glitch”- uri de sistem, mai mult sau mai puțin intenționate) în cel puțin 3 state cu democrație consolidată – Australia, Norvegia, Elveția, plus Ecuador.
Este, în prezent, acuzată că, alături de firma canadiană Dominium, ar fi fraudat (sau ar fi făcut posibilă fraudarea voturilor) și alegerile prezidențiale din SUA.

Șocul total administrat de presa de limbă engleză este că Scytl a dat faliment în iunie 2020.

Mai multe amănunte, vedeți în linkul atașat.

PS La asemenea comedie a erorilor și la o așa imensă scala a manipulării, regizată la nivel global, furtul alegerilor de la Primăria Sect 1 București devine o joacă de copii. Problema majoră a lumii nostre este că, de acum încolo, nimeni nu va mai avea încredere în procesul electoral. Binomul cvasi-indestructibil servicii secrete-corporații Big Tech, care domină mass-media main-stream, împlinește apoteotic dictonul stalinist “nu contează cine și cum votează, contează cine numără voturile”. Mulți o să ajungă să îi invidieze pe chinezi sau ruși – măcar la ei nu se umblă cu cioara vopsită a “votului liber și democratic”, nici nu se cheltuie zeci de miliarde de dolari pentru campanii electorale ipocrite (ca la americani) și nici nu se țin alegeri în plină recrudescență a pandemie (ca la noi). Acolo e totul “democratic” – tătucul e cel care a fost tătuc desemnat de fostul tătuc încă de acum 20 de ani și care va mai fi tătuc încă 20 de ani de acum încolo.

PPS: Ăștia de la Scytl au fost și pe la noi, mai precis, pe la “tinerii” liberali…

https://www.businesswire.com/news/home/20130516005432/en/TNL-selects-Scytl-Online-Voting-manage-online?fbclid=IwAR0qJ-z2LFF02sFP-lyk9MeVwoa2dEkwVjZ2MKzVXOjC_y_K18BZUDLiMpk

https://greatgameindia.com/us-election-bankrupted-spanish-scytl/

Autor: Gheorghe Piperea