Analize și opinii

Alexandru Racu: „Dacă nu recurg la dictatură, aceste elite vor fi efectiv măturate în maxim doi, trei ani și nu doar România va fi de aur, ci întreaga Europă.”

Dacă există posibilitatea ca noua versiune britanică a covidului să fie imună la vaccin, atunci înseamnă că elitele politico-medicale au pariat cu viețile noastre și că e posibil să fi răbdat degeaba un an de restricții fără precedent. Iar dacă chiar așa stau lucrurile, iar aceste elite au pariat prost, fără să recunoască măcar că pariază, atunci pentru ele timpul nu mai are răbdare.
Poate cred – pentru că atâta le duce capul – că pot să o ia de la început, să o tot ia la nesfârșit de la început. Sau poate cred că pot să rămână la putere în ciuda eșecului. Dar nu va fi așa. Din primăvară, vor urma în Europa niște violențe cum continentul ăsta n-a mai văzut de mult timp.
Dacă nu recurg la dictatură, aceste elite vor fi efectiv măturate în maxim doi, trei ani și nu doar România va fi de aur, ci întreaga Europă. Așa că pentru binele lor și al nostru al tuturor nu putem decât să sperăm că acest vaccin va produce rezultatele promise.