Analize și opinii

Alexandru Racu: „Autoritățile să ne spună nu doar câți dintre cei morți aveau comorbidități, ci și câți dintre cei morți erau vaccinați”

Din acest moment ar trebui ca autoritățile să ne spună nu doar câți dintre cei morți aveau comorbidități, ci și câți dintre cei morți (if any) erau vaccinați. E o informație esențială care trebuie să ajungă la oameni pentru ca aceștia să poată lua o decizie informată cu privire la vaccinare. Și e o informație mult mai importantă, în momentul de față, decât cea referitoare la comorbidități, deși ar trebui să ni se spună și ce vârstă aveau pacienții vaccinați care au decedat și dacă aveau comorbidități deoarece (așa cum afirmau în urmă cu un an scepticii care acum își uită propriile argumente) dacă ai 90 de ani și ești cu un picior în groapă, o simplă răceală (cum ni se spune că se manifestă covidul mult mai adesea în cazul celor nevaccinați decât la cei nevaccinați care sunt mult mai expuși la forme grave) te poate doborî.
Așadar, e nevoie de maximă transparență cu privire la acest subiect. Oamenii trebuie să știe cât de bine sau cât de prost funcționează vaccinul. Fără isterizări sectante, fără machiavelisme imbecile de tip îi mințim pe oameni pentru binele lor, pentru profitul companiilor farmaceutice și ca să consolidăm narațiunea conform căreia noi suntem deștepții care știu, ei sunt proștii care nu știu, și subsecventa ierarhie socială, pentru că toate aceste abordări, de care am tot avut parte, oricum nu mai țin și chiar și în ipoteza în care au beneficii pe termen scurt, pe termen lung nu fac decât să sporească paranoia, suspiciunea și să alimenteze reflexele anarhiste. Doar adevărul. Statistici nemăsluite, transparente, pentru cei care vor și sunt în stare să priceapă.
Dacă statul român nu ne va furniza aceste informații, la zi, atunci oamenii vor avea toate motivele să creadă că autoritățile le ascund adevărul și să acționeze în consecință, refuzând, printre altele, să se vaccineze.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu