Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Societatea Progresistă Multilateral Dezvoltată.”

Logica în care s-a făcut înlocuirea ”sex” cu ”gen” pe modelul noii cărți de identitate nu are legătură cu nici cu Constituția, nici cu democrația. De ce trebuia să apară ”gen”? Pentru că oficializa inegalitatea în drepturi și libertăți, și lupta pentru privilegii. Ne place sau nu, a fi cetățean presupune o serie de obligații, egale pentru toți, la fel cu drepturile și libertățile.
Libertatea de a-ți ”alege” genul, diferit de sexul biologic, ne duce în logica luptei pentru privilegii. Dacă genul este din cârnatul de litere, asta îi conferă un alt statut, din seria ”mi se cuvine, pentru că eu nu sunt ca voi!” Mergem și mai departe. dacă nu ești Ciumă Roșie, atunci ai imunitate și impunitate în fața legii. Dacă ești ”progresist”, atunci ești deasupra celorlați, și trebuie să fii tratat ca atare.
Diversitatea este o realitate, fie că este vorba de biologie, fie că este vorba de societate. Dar diversitatea nu trebuie să treacă înaintea cetățeniei. Este nevoie de lărgirea unora dintre drepturile și libertățile cetățenești, ea trebuie să fie egală pentru toți, nu selectivă. Discriminările de orice fel nu trebuie admise. Ori toți, ori niciunul. A, dacă eu NU vreau să îmi exercit un drept, asta este alegerea mea. Dar dreptul există, și-l pot exercita oricând! Nu văd de ce să admit că sunt oameni care își asumă o anumită identitate, pentru a ”ieși din rând”, pentru a avea avantaje, pentru a le râde în nas celorlalți.
Pot greși. Dar așa văd eu lucrurile. Și nu cred că asta mă descalifică, în Societatea Progresistă Multilateral Dezvoltată.