Analize și opinii

Adrian Onciu: “Mizeria alianței PSD+PNL=LOVE miroase, în mod straniu, a trandafiri”

Chiar fanii regimului Iohannis spuneau răspicat în urmă cu vreo trei ani: ”PNL și PSD, aceeași mizerie”. Probabil la gândul că o să vină Drulă cu ranga, ca să le arate românilor ce înseamnă o guvernare adevărată, sută la sută dedicată intereselor corporatiste.
După ziua de ieri, nici un comentator din mass-media mainstream, nici un influensăr din grupul Mîndruță & Asociații, nu își permit să folosească sintagma de mai sus. Este o altă conjunctură, un alt context geopolitic. Suntem amenințați de extremiști, iar la granița de est armata lui Putin așteaptă să treacă Prutul, potrivit lui CT Popescu.
Mizeria alianței PSD+PNL=LOVE miroase, în mod straniu, a trandafiri. Nu-i mută nasul decât unuia ca Ilie Bolojan – devenit floare rară într-un partid liberal sută la sută subordonat intereselor externe. Cât despre alegători, cine se mai uită la principii, când buzunarele sună a gol? Hai să fie așa cum zice domnu’ Marcel (să trăiți!), numai să ne dea de mâncare. Să aveam ce pune pe masă și după comasatele din 9 iunie.
Nicu și Marcel știu cel mai bine cum poate fi apărată România de ”pericolul extremist”, care altfel risca să depășească cele 31 de procente ale PSD, alocate generos de ultimele sondaje. Faptul că lui Băsescu ”i se rupe sufletul” să-i vadă pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD ține de un mic moment caragialesc, menit să îndulcească amarul electoratului trădat fără știința lui.
Până și Adrian Năstase, tartotul negocierilor de aderare la UE, a ținut să iasă în evidență cu prilejul anunțului legat de comasare: ”Se formează un fel de alianţă a binelui, împotriva unei alianţe a răului. Este vorba de un moment de înţelepciune”. Curat înțelepciune, coane Adrian! Toată lumea să meargă cu ”Alianța Binelui”, pentru că, după cum știm, ”binele întotdeauna învinge”. Să fie bine, ca să nu fie rău.
Ce înseamnă acest ”bine”, de fapt? Înseamnă prezervarea puterii de către partidele mainstream aflate la cheremul intereselor străine. Înseamnă și mai multă slugărnicie, incompetență și jaf la drumul mare.
Lui Nicu și lui Marcel le-a fost frică fără comasare. Le-a fost frică să meargă la alegerile europarlamentare ca să le spună cetățenilor cum au servit-o credincios pe Ursula von der Leyen, fără să crâcnească. Fără să ridice vocea nici măcar atunci când bătaia de joc a fost maximă. Când românii au preluat milioanele de doze de vaccin băgate pe gât de potlogarii de la Bruxelles; când li s-a spus că austriecii trebuie înțeleși pentru că nu ne vor în Schengen; când li s-a explicat că aberantele politici Green Deal (și de gen) trebuie implementate indiferent de consecințe; când mărfurile de contrabandă din Ucraina au invadat economia românească și au falimentat afaceri; când au aflat că trebuie să strângă cureaua pentru că rachetele, tancurile și avioanele costă foarte mult, iar gazele americane sunt scumpe. Și așa mai departe.
Listele PSD+PNL de la europarlamentare sunt GARANTATE de Ursula von der Leyen, care și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Europei. Nici nu contează cine sunt viitorii europarlamentari ai Alianței. Tot ceea ce trebuie să știe românii este că Ursula von der Leyen garantează pentru buna credință, verticalitatea și profesionalismul candidaților PSD-PNL. De altfel, liberalii lui Ciucă fac parte din grupul Partidului Popularilor Europeni, cel care o recomandă cu căldură pe actuala șefă a Comisiei Europene pentru un al doilea mandat.
Dacă sunteți convinși că Ursula von der Leyen vă reprezintă interesele, atunci votați cu încredere candidații PSD-PNL. Dacă nu, arătați-le domnilor Ciucă și Ciolacu, la alegerile din 9 iunie, că România s-a săturat de statutul de colonie. Și a venit momentul să ridice capul din pământ.

Autor: Adrian Onciu

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu