Analize și opinii

Acuzatii grave de tradare nationala: BASESCU SI BNR au falsificat impreuna cu Jeffrey Franks datele macroeconomice pentru a se realiza acordul cu FMI

”Între serviciile secrete, SIE este marele cîștigător al perioadei post-decembriste”. Afirmația a fost făcută acum cîțiva ani de către fostul președinte Emil Constantinescu și pare să fie azi mai valabilă ca oricînd. În premieră absolută, președintele și primul ministru sunt oameni care provin din DIE/SIE. Un avantaj uriaș al serviciului amintit și care deranjează în mod cert restul serviciilor, dar, mai ales, SRI, picat pe locul doi deși e cel mai mare din România. Va înghiți SRI gălușca și se va resemna? Noi înclinăm să credem că nu, iar unele evenimente recente par să confirme asta.

SRI a dat semne de nervozitate încă de la prima vehiculare a numelui lui MRU pentru postul de premier, în 2009, atunci cînd l-a trimis la înaintare pe fostul purtător de cuvînt Ulieru să-l deconspire drept agent al unei puteri străine.

Puțin înaintea numirii de acum, alt fost greu al SRI, Virgil Măgureanu, a dat și el anumite semnale publice de nemulțumire, desigur, pentru urechile care trebuiau să audă. Cu toate astea, Ungureanu a fost numit în post pe 9 februarie. Cinci zile mai tîrziu, s-a produs un eveniment rămas necunoscut marelui public, dar care poate fi interpretat drept o reacție vehementă a SRI și un semnal dur către structurile de vîrf ale statului.

Concret, pe 14 februarie, deputatul PSD Ion Stan a depus în Cameră două declarații politice de-a dreptul incendiare, întocmite pe baza unor informații de top, accesibile doar serviciilor secrete și anumitor factori politici de top. Două declarații pe care Stan nu a ținut să și le popularizeze în presă, dovadă că erau destinate doar anumitor cercuri. Pentru a clarifica din start lucrurile, să spunem că Ion Stan nu e Vadim Tudor, cu ale sale tiribombe de presă, ci un parlamentar ”special”, care de foarte mulți ani se află în comisia SRI, pe care a și condus-o ca președinte ori vicepreședinte, în prezent. Cei familiarizați cu dedesubturile politicii știu că, dintotdeauna, mai-marii comisiei SRI au avut o legătură strînsă cu serviciul, atît de strînsă încît s-a vorbit permanent cine controlează pe cine.

În consecință, e cert că declarațiile lui Stan sunt opera serviciului amintit, deputatul fiind doar o portavoce.

Ce conțin, însă, declarațiile în cauză?

Regimul Băsescu a falsificat PIB-ul României în beneficiul FMI
Prima dintre ele conține informația explozivă cu potențial nuclear potrivit căreia președintele, guvernul, BNR și șeful delegației FMI la București au falsificat controlat datele economice ale țării, în frunte cu PIB-ul, care a fost subapreciat cu 20% pentru a se justifica contractarea unor noi împrumuturi de la FMI.

Extras din declarația lui Stan:

”Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine.

Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesară pentru a se demonstra, pe bază de date false, că România are nevoie de împrumuturi internaţionale.

Manopera prelucrării statistice frauduloase a fost realizată în cadrul unei strategii integrate pe care “asasinii economici” – în cazul României, Jeffrey Franks şi predecesorii săi – au aplicat-o la nivel global. Coordonatorii strategiei sunt marii anonimi din spatele FMI, având ca executanţi agenţii ocultei financiare din fiecare ţară, plasaţi la conducerea instituţiilor macroeconomice, respectiv persoane cumpărate, relativ ieftin, cu funcţii, bani şi alte avantaje.

Menţionăm că FMI are nevoie şi de datele reale, cu titlul de “date de uz intern” şi pentru aceasta a apelat la o reţea de furnizare: economişti, şefi ai băncilor, persoane din staff-ul primului-ministru, Consiliului Naţional Fiscal, Institutului Naţional de Statistică.

Unele dintre instituţiile cărora li s-au solicitat, în acest mod neoficial, datele reale, nu au putut răspunde la respectivele solicitări pentru simplul fapt că, în condiţiile instituţionalizării prelucrărilor statistice false, practic nu au avut acces la datele adevărate. În aceste condiţii, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a luat legătura, cu acceptul lui Traian Băsescu, cu şeful ANAF, Sorin Blejnar pentru a preleva datele reale direct din bilanţuri.

Sursele noastre ne-au comunicat faptul că existenţa unei interceptări “accidentale” a posturilor telefonice cu numerele 0728.666.063 şi 0741.239.082 ori accesarea bazelor de date ale operatorilor reţelelor respective de telefonie ar putea furniza dovezi irefutabile privind funcţionarea sistemului descris. Mai mult, am avea şi surpriza de a constata că şi “blonda lui Emil Boc” este integrată comandoului asasinilor economici ai României.

O altă menţiune importantă, care se impune, este aceea că, de regulă, şefii instituţiilor menţionate nu sunt direct angajaţi, ci câte unul-doi colaboratori apropiaţi acestora. Un vicepreşedinte de la Institutul Naţional de Statistică nu a acceptat iniţial să intre în reţeaua agenţilor informaţi. Urmările imediate au fost presiunile şi ameninţările cu demiterea, dacă nu consimte la furnizarea informaţiilor solicitate.

În loc de concluzii. În condiţiile utilizării datelor macroeconomice reale şi ale elaborării şi execuţiei corecte şi responsabile a bugetului naţional, România nu ar fi avut nevoie de împrumuturile FMI, sau în nici un caz în cuantumul în care au fost atrase”.

Reforma Sănătății, un act în beneficiul mafiilor transnaționale
A doua declarație a lui Stan afirmă că mult trîmbițata reformă a sănătății este, de fapt, un act în beneficiul mafiei transnaţionale a fraudării asigurărilor de sănătate, cu binecuvîntarea președintelui Traian Băsescu. O altă afirmație explozivă este aceea că demonstrațiile de protest de după demiterea lui Arafat au fost, în fapt, controlate de SIE.

Extras din declarația lui Stan:

”Înalţi funcţionari publici, începând de la Administraţia Prezidenţială şi Parlament, continuând la Guvern şi agenţiile sale de specialitate, puşculiţele partidelor politice, câini de pază ai “democraţiei”, companii de publicitate, fundaţii aşa-zis caritabile sunt cu toţii, dar nu numai aceştia, conectaţi la sorburile nesăţioase care secătuiesc bugetul CNAS.

Ciordeala, inclusiv cea a statului, din bugetele asigurărilor sociale este un nărav mai vechi. Au practicat-o şi acoperit-o mai toate guvernele. Prim-miniştrii “legalişti” au încercat să-şi acopere ciordelile cu legi de reformare a asigurărilor sociale. Aşa s-a făcut că ne-au anesteziat cu câte o reformă la fiecare patru ani.

Noua tentativă de reformă a asigurărilor de sănătate, căci bugetul acestora este miza, şi nu sănătatea naţiunii, a picat într-un moment rău ales – anul electoral – şi cu mijlocul nepotrivit – agentul de influenţă în însăşi persoana preşedintelui republicii. Acelaşi agent de influenţă ca şi în cazul aurului de la Roşia Montană.

Ambele operaţiuni de influenţă asumate de un agent de propagandă şi influenţă de cel mai înalt nivel posibil demonstrează cât de mare este presiunea asupra Cotrocenilor, cam de ce factură sunt unii dintre oamenii preşedintelui, de unde pot veni comenzile şi de ce nu le poate rezista primul cetăţean al ţării.

Se încearcă diversiunea că preşedintele şi primul-ministru ar fi fost induşi în eroare şi nu ar fi cunoscut că proiectul legii sănătăţii este expresia intereselor autohtone şi străine care au şi pus ochii pe spaţiile imobiliare ale spitalelor şi elaborat statutele viitoarelor fundaţii care se vor înfrupta din infrastructura reţelei de sănătate pe care Traian Băsescu le-a promis-o. Inclusiv prin declaraţii publice, făcute în ţară, dar şi în străinătate.

Se spune că Băsescu şi Boc nu ar fi fost corect informaţi şi nu ar cunoaşte că 40 de firme ale clientelei lor politice au lansat deja investiţii de multe sute de milioane pentru achiziţionarea unui prim lot de 1.200 de ambulanţe.

Se aruncă în spaţiul public dezinformarea că Traian Băsescu nu ar fi ştiut de bătălia pe cadavrul sistemului de sănătate al poporului român dintre cartelurile internaţionale ale asigurătorilor de sănătate, iar legea pentru a cărei susţinere s-a mai compromis politic, moral şi infracţional încă o dată (dar ce mai contează?!), urma să fie pretextul legitimării jafului bugetului sănătăţii, pentru a nu mai fi atât de flagrante abuzurile şi ilegalităţile.

Ochii şi urechile statului, în loc să-şi facă cu onestitate datoria, adică să tragă semnalul de avarie şi să oprească, pe motiv de pericol de deraiere a democraţiei, caruselul înaltei corupţii politice instituţionalizate, se joacă de-a rebeliunea cu câteva sute de demonstranţi adunaţi în faţa Palatului Preşedinţiei şi în Piaţa Universităţii, ca să apere democraţia.

Este evidentă marea manipulare a acestui scandal, chiar din start. Nimeni nu a citit, darmite să fi studiat legea sămânţă a dihoniei naţionale. Toţi s-au întrecut în a o comenta, după texte date, după ureche şi la cacealma. În toată dezbaterea furibundă nu s-a apelat la argumente din conţinutul hulitei legi, ea fiind respinsă in corpore şi în necunoştinţă de prevederile ei. Sau, dimpotrivă, au citit-o şi ori nu le vine să creadă, ori le este frică să o pună în lumina adevărului”.

În acest din urmă caz, cînd vorbește de ”ochii și urechile statului” care ar fi trebuit să țină sub control interesele cartelurilor internaționale, Stan se referă, evident, la SIE, serviciul cu atribuții externe.

Contactat de Inpolitics, deputatul afirmă că pînă în acest moment nu există nicio reacție oficială la declarațiile sale din parlament. El afirmă, însă, că ”declarațiile se bazează pe date foarte concrete, care pot fi oricînd puse la dispoziția factorilor interesați de către anumite instituții ale statului, cu atribuții în acest sens. Vă dați seama că nu mă apucam să aștern pe hîrtie ceea ce visasem în noaptea precedentă, acolo e vorba de chestiuni cît se poate se serioase și de concrete”. Stan mai spune, cu referire la cele două numere telefonice care apar în prima sa declarație, că aparțin unor importanți demnitari ai statului, iar interceptarea lor ar putea scoate la lumină elemente extrem de interesante. O afirmație care, în realitate, sugerează în mod clar că interceptările deja s-au produs, iar datele sunt bine păstrate în anumite locuri.

Una peste alta, ambele declarații ale vicepreședintelui comisiei SRI pot fi considerat cel mai tăios avertisment transmis indirect regimului de la putere de către cel mai mare serviciu de informații, iar faptul că a venit imediat după validarea lui Ungureanu drept premier arată limpede și sursa ”nemulțumirii”.

Marea întrebare: vom asista, curînd, la o repoziționare politică a SRI, avînd în vedere că alegerile bat la ușă?

Și dacă da, ce surprize ar putea oferi clasei politice această manevră? (Bogdan Tiberiu Iacob)

sursa: inpolitics.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Tradatori si vinzatori de tara i-am numit cu mult timp in urma, in alte ocazii, pe cei doi din frunte:presedinte si premier.Fotografia de la inceputul art.ii prezinta pe doi”prieteni” din piramida puteri, care nu-si slabesc legaturile dintre ei si tradatori tari.Oameni isi cunosc scopul si urmaresc atingerea telului propus.Ne asteapta o munca titanica pentru a inchide multitudinea canalelor de scurgere a fondurilor financiare cit si a informatiilor secrete.

 • Ce este atat de socant in aceast articol? NU era de asteptat ca cineva(nu un singur individ ci o sleahta)a comis inalta tradare? Am inceput sa fiu mai degraba scarbit decat ingrozit si mai repede am parte de lehamite decat de uimire.Problema e ca nu sunt singurul care simte la fel. Suntem multi dar suntem vanduti piesa cu piesa de servicile secree care de fapt ar trebui sa apere statul.
  Statul este acum Basescu.
  Orice corolar este valabil stiind ca ce am scris cu un rand mai sus este stiut deja de marea majoritate a Romaniei. Deci nimic nou…

 • Ieri mi-au batut la usa doi mormoni,imi propuneau sa ma duc sa-i vizitez la ‘biserica’ lor din oras (sibiu). Ma intreb, oare, e vreo legatura intre asaltul prozelitilor mormoni asupra romanilor, acest articol, si faptul ca şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks este mormon !?

 • SRIul nu mai este de mult ce a fost odata , datorita tradatorilor din randul lor ,ramane un singur lucru oameni buni sa ne unim sa ne facem un viitor cu forta daca nu se poate in alt mod afara tradatori de tara ., sa ne unim , dumnezeu sa ne ajute

 • Nu pot comenta in nici un fel articolul fiindca totul se ascunde in ceata. care este efectiv PIB-ul romaniei? Il determinam doar matematic din totalul TVA colecta. Cate firme si ce fel de firme deduc cifre uriase ale de PIB, mult mai mari dect cal incasat.
  Cat despre acapararea spatiilor institutiilor de sanatate… Ce sa faca cu ele. Exista atatea milioane de mp. de spatiu locativ construit pe care nu-l mai cumpara nimeni. Nu mai are cine si nici de ce. Criza reala inghite tot.
  Iar nivelul PIB se observa bine pe piata. La Hypermarketurile cu 20 de case de marcat se mai lureaza cu doua. Cu pauze, si aici.
  Ce PIB asa mare poate avea o tara care nu mai are o economie a ei? Or economiile care au inchiriat sau cumparat tara nu sunt ale noastre.

 • … DACA TOTUL ESTE UN FALS, DE CE MAI CONTINUA USL-UL CU ASTIA? PENTRU CA SUNT LA FEL DE MANJITI!

 • cred ca e gargara .indicatorii macro economici sunt varza.tara asta nu mai produce nimic.banii de la fmi platesc pensiile si slariile bugetarilor.costurile probabil sunt enorme si pe termen lung.sunt amanetate si generatiile urmatoare.

 • Cu greu am reusit sa citesc pana la capat articolul!Doamne fereste,parca suntem intr-un film horror!Ii multumesc lui D-zeu ca nu mai am mult de trait pe aceasta Terra bantuita de lacomie si tradare!Nu numai la noi se intampla,acest FMI functioneaza ca o caracatita uriasa,care sufoca tot mapamondul!

 • abureli. daca PIB-ul Romaniei a fost in mod fraudulos declarat mai mic cu 20% decat era in realitate acum un an inseamna ca scaderea de aprox 2% a pib-ului in anul de guvernare USL este de fapt 22%? macane baaaa, lasati-o ncolo de treaba, ca nu Basescu e dusmanul romanilor ci aia 600 de parlamentari si familiile lor de hoti.

 • Ion Stan abereaza grav.PIB-ul a scazut clar.Ion Stan nu e ala care are sanse sa faca puscarie??

 • O fi adevarat ca prea ii zici cu foc dar nu inteleg de ce spui : ,,Pentru a clarifica din start lucrurile, să spunem că Ion Stan nu e Vadim Tudor, cu ale sale tiribombe de presă, ci un parlamentar ”special”,, ?

 • Tot ce s-a intamplat in Romania dupa 1990 e un film horror de lung metraj. E adevarat ca nu se mai putea continua cu Ceausescu, dar continuarea nu asta trebuia sa fie. De parca acei comunisti huliti la Revolutie au vrut sa-l razbune pe Ceausescu distrugand tot ce s-a creat in 50 de ani prin munca oamenilor de rand si distrugand tara prin vanzarea si concesionare ei, bucata cu bucata. Plus ca se vede rezultatul indobitocirii populatiei, noile generatii fiind mult sub standarul de civilizatie contemporan, fara valori morale, atei, dispretuitori, cinici cu cei in varsta, pe scurt, niste barbari. Ce mai urmeaza ??? Aaa, probabil demolarea bisericii crestin-ortodoxe si cine mai stie, nu mai zic as nu le mai dau si alte idei.

 • Eu stiu ca nu Presedintele are sarcina de a face bilantul economic a tarii,acest lucru revine guvernului,asa ca aceasta miciuna este gogonata.

 • Dragi ziariști …voi PÂNĂ acum nu ați ÎNVĂȚAT faptul că litera ,,Î,, se foloseşte la ÎNCEPUT şi la ȘFÂRȘIT și că ÎN interiorul cuvintelor se folosește litera ,, Â,, ? nu este nici o problemă , niciodată nu este prea TÂRZIU să ÎNVĂȚAȚI lucruri noi !

 • Stan asta este personajul judecat pt ca facea parte dintr-un grup infractional organizat, alaturi de cativa arabi din Calarasi? Vedeti-va de treaba, baieti cu ochi albastri de mlitieni! Sunteti de-a dreptul penibili cu fasaielile astea de doi bani.