Analize și opinii

DEZINTEGRAREA ”METEORITULUI” NUMIT UNIUNEA EUROPEANĂ

Aparent astronomia și Uniunea Europeană nu ar avea nimic în comun.



Totuși, există foarte multe similitudini între dezintegrarea unui meteorit în căderea lui spre Pământ și noua Europă anunțată a funcționa în mai multe viteze, în funcție de capacitatea de dezvoltare și de integrare a țărilor membre.

Dacă un meteorit de dimensiuni mari, ”un pietroi” stelar,  în drumul lui hoinar prin Univers se intersectează cu Pământul, el va fi atras de forța gravitațională a planetei noastre. Astfel, sub presiunea acestei forțe, corpul ceresc vagabond va părăsi  traiectoria avută  până atunci și se va îndrepta cu viteză maximă spre punctul de coliziune de pe Terra. Din cauza vitezei foarte mari și a frecării cu aerul, mai întâi ia foc, după care, în funcție de dimensiunea lui se topește sau se poate sparge în bucăți mari, care la rândul lor se vor sparge în bucăți tot mai mici…

STAREA DE FACTO

Uniunea Europeană este un meteorit gigantic, care se deplasează dezordonat, departe de traiectoria proiectată inițial.

Plecată de la un concept foarte frumos ”Unitate în diversitate”, Uniunea Europeană trebuia să fie o casă primitoare pentru toți europenii, cu o bunăstare împărtășită de toți cei din ”casă” și cu păstrarea identității naționale a fiecărui membru.

Puțin câte puțin, toate aceste deziderate s-au transformat din  obiective de atins, în vise frumoase și mai apoi în realități dureroase. Economic vorbind, bunăstarea europeană nu a fost aceeași pentru toți cei din casă, unii fiind doar piețe de desfacere pentru ceilalți, în timp ce identitatea națională a fost bine tăvălită în picioare, cu posibilitate de a deveni ”preș pe scările de la intrare”.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns acestea, ușa casei fiind deschisă cu multă larghețe, interes și naivitate de către stăpânii casei (Germania, Franța) către tot felul de oaspeți, am ajuns și în situația de a nu mai putea fi gazde primitoare, ci să facem eforturi să supraviețuim zilnic sub propriul acoperiș. În clipa de față atmosfera din casă este una tensionată, străinii, puțini iubitori de ordine și de regulile existente, încercând să-și impună valorile, normele și dorințele în fața gazdelor timorate, care nu prea știu cum să reacționeze la un asemenea afront adus ospitalității.

CĂDEREA…

Pentru mulți oameni de bună credință, care nu trăiesc în lumea ideilor frumoase, ci a realității, prăbușirea Uniunii Europene era demult previzibilă”Ca orice alt corp social, și Uniunea Europeană este un organism viu și parcurge toate etapele firești ale unui ciclu complet de viață: naștere, dezvoltare, maturitate, apogeu, involuție și dispariție. Asemeni marilor imperii sau regate”

Opoziția deschisă a Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungariaa fost primul semnal puternic că nemulțumirea vizând politicile duse și deciziile impuse de către mai marii Uniunii Europene este reală și în creștere. Prin nerespectarea identității naționale, prin neîmpărțirea bunăstării, prin nesiguranța indusă pe străzi datorită imigrației necontrolate și impunerii cotelor obligatorii, s-a ajuns la RENAȘTEREA NAȚIONALISMULUI și a dorinței de reafirmare identitară.

Și tare mă tem că nu este un naționalism luminat, de tip intelectual, cultural, ci un naționalism al urii, al segregării și al mesajului violent.

Un lucru este cert:  cei mai mici nu vor să mai trăiască în casa numită Uniunea Europeană în orice condiții. Vor ca ”vocea lor ” să fie auzită și respectată.

Dar și între membrii mai mici au fost diferențe chiar de la începutul conviețuirii lor sub același acoperiș. Unele țări au intrat în Uniune cu o economie mai apropiată de principiile economiei de piață, altele, printre care și România, erau în afara subiectului pentru că abia ieșiseră dintr-un comunism sever, dublat de dictatură.

După unii specialiști, România nu ar fi fost deloc pregătită să intre în Uniunea Europeană și a fost făcută membru pentru că era o piață bună de desfacere și avea o poziție geostrategică importantă. Atunci s-a încălcat deja o prima regulă vitală legată de intrarea în orice tip de alianță: ”Nu se intră într-o alianță oricum și oricând!”.

Odată intrați în UE, ajunși în ”casă”, noi românii nu am înțeles că acest tip de conviețuire are și avantajele lui și nu am știut să profităm de aceste avantaje (fondurile europene puse la dispoziție), mulțumindu-ne să visăm cu ochii deschiși la o bogăție care trebuia să cadă din cer, fără muncă și fără eforturi.

Ba mai mult, când nu duceam gunoiul sau nu trebăluiam prin casă, eram trimiși să stăm singuri la mansardă nebăgați în seama de nimeni, sau în pivniță să ne răcorim, atunci când prostiile făcute de clasa politică erau de neacceptat. Și uite așa, mai puțin în ”sufragerie” și mai mult singuri la ”mansardă” sau pedepsiți în ”pivniță”, ne-am făcut și noi românii  veacul în casa numită Uniunea Europeană… Deși țipetele celor din casă și scandalurile erau la ordinea zilei și deveniseră mod de viață, mai marii casei ne spuneau că suntem bine și că viitorul sună fabulos de European!…

ȘI A VENIT …BREXITUL!

Totul până când într-o zi casa numită Uniunea Europeană a pierdut un etaj, prin plecarea numită BREXIT. Șoc pentru Germania și Franța, seniorii imobilului, care au rămas încremenite, nevenindu-le să creadă că scandalurile și amenințările de plecare de până atunci erau reale. Decizia Angliei a întărit și poziția altor țări de părăsire a Uniunii Europene: Austria, Cehia, Italia, Franța.

În acest vacarm total, părinții Germania și Franța au aplicat ”copiilor” neascultători care se revoltau,  o tactică panicată de abordare a crizei, pendulând de la amenințări cu integrarea totală a statelor membre și pierderea elementelor de suveranitate și identitate(STATELE UNITE ALE EUROPEI), la promisiuni utopice  ( SALARIUL MINIM EUROPEAN) și la INTEGRAREA pe mai multe viteze.

Această ultimă decizie, într-un alt context, ar fi venit ca un ceva firesc, ținând cont însă de circumstanțele defavorabile, hotărârea este de fapt o RESEMNARE și O SOLUȚIE DE AVARIE menită să mai țină unite părțile care dau să se rupă din Uniunea Europeană.

Când am intrat, nu ar fi trebuit să intrăm. Când vom ieși, nu ar trebui să ieșim!”. Ceea ce este sigur, o rupere a Uniunii Europene ar fi un dezastru pentru România care nu este deloc pregătită pentru un asemenea scenariu. Nu tu fonduri europene atrase, nu tu cultură organizațională implementată, fără o clasă politică pe măsura cerințelor vremii, mereu așteptând sau dând motive altora să ne conducă…

Independența economică și-o permit doar neamurile puternice, pentru că așa cum arată istoria, doar acestea supraviețuiesc căderii imperiilor și a regatelor!

Dragii mei, dezintegrarea ”meteoritului” numit Uniunea Eurpeană datorită forțelor interne și externe defavorabile, este din păcate un fenomen economic și social la care vom asista în timpul vieții noastre fizice. Nu are frumusețea PERSEIDELOR, nici majestatea trecerii cometelor cu trenele lor de regină… Va fi urât, cu economii și piețe căzute, cu locuri de muncă pierdute, cu conflicte teritoriale și frământări sociale mari.

Însă cu cât bucata de meteorit care se rupe este mai mare, cu atât șansa de mai rămâne ceva din ea după ce arde este mai mare… ”Bucățelele mici de piatră  nu au șansă de supraviețuire trecerii prin atmosfera încinsă a vremurilor și impactului dur cu REALITATEA și INTERESELE celorlalți”

Sursa: Centrul tău de consultanță

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Fondata pe un concept f.frumos “Unitate in diversitate”, UE … ar fi trebuit sa faca dovada gazdei perfecte in materie de regim juridic corect. Moral! Lex! Unde nu-i LEX e loc de TOCMEALA. Conceptul in tema s-a dovedit a fi un paravan in spatele caruia s-au tesut strategii, teorii, artificii, inginerii aplicate statelor – mb., dupa caz si imprejurari de context geopolitic si strategic ( de actualitate variatiuni in tema de TVA, DEFICIT…inventii fiscale, tehnico-juridice, ec., politice, sociale, in realitate, zvacniri ale unui suferind aflat in stare de agonie, stare care, inevitabil, previzibil si predictibil duce catre EXITUS. In ce ne priveste, n-am fost pregatiti nici sa intram, nici sa iesim din UE, am gustat/suportat comunismul cu bune si rele, infruptat din capitalism cu avantaje si dezavantaje, suportat cotropiri, navaliri, devalizari, defrisari, subminarea si tradarea. Ce mai savuram/suportam/induram…?! in conditiile in care istoria, cu lectii, daruri, obstacole, erori, greseli, greutati, miracole, ne-a ajutat sa producem anticorpii supravietuirii. Supravietuim, suntem invingatori. Independenta ec. reteta pt. supravietuire. Corect! In sprijinul realizarii acestui deziderat, atitudinea pragmatica, obiectiva, adecvata, rezida in retragerea din UE (motivat de faptul ca nu a respectat conceptul fundamental!), reevaluarea pozitiei, resurselor, in procesul de redefinire a atributelor constitutionale ale statului, un stat independent, national, suveran, unitar si indivizibil, urmat de regandirea/refacerea aliantelor in lumina noilor energii aferente in context. Ne amintim tehnicile de recuperare neuro-motorie, de recuperare a identitatii fiintei umane, nationale, planetare, cosmice. Sa mancam sanatos, putin si curat, fara sa ne imbuibam, sa facem exercitii fizice, sa fim optimisti si plini de speranta. Sa fim perseverenti cu pasiunile noastre, sa ne antrenam intelectul si sa ne ferim de RUTINA! (valabil si pt. subsemn.). Sa facem constant schimbari in viata noastra, ceea ce ne confera climatul adecvat adaptarii la mediu, din mers ( daca aoleu, a cazut ec de piata, bursa, locul de munca, meteoritul, soacra, UE, etc….aoleu, aoleu, aoleu..#aoleu!, nu intrezarim variante in tema), vb. aia, “Daca inteleptii ar fi tristi, ei nu ar mai intelepti, ci magari”, Sri Aurobindo

  • Imperialistii Occidentului, nelegiuit capitalist: UE, SUA, NATO, FMI (Oculta iudeo-masonică) vor cu orice preț îndobitocirea omului, controlul total și puterea globală pentru a submina și distruge națiunea, cultura, familia, religia, tradiția popoarelor și a forma o babilonie globală anticristică, antiumana : Noua Ordine Mondiala.

  • NOM vs ERA DE AUR

    Traim cu-n picior intr-o lume…curat babilonica, anticristica, antiumana, si cu un picior intr-o lume normala, armonioasa, prospera. Doua directii impletite de veacuri si dintotdeauna din jocuri de lumini si umbre, directii ajunse la un punct culminant, moment istoric, ancestral, un nou ciclu cosmic. Fugind de generalizari, etichete, situatii statistice facute din pix, in ce ne priveste, suntem cei care suntem!, europeni, parteneri NATO, supraindatorati FMI & CO…urmasi ai …?! getodacilor, cei mai viteji si mai drepti dintre traci, locuitori ai planetei Pamant, Terra, Gaia, Geea, cum doreste fiecare sa denumeasca f.ctie de semintie, origini, fiinte galactice, multidimensionale, dovada comunicarea, interconexiunea universala, cosmica. Divina!
    ” Numeri pan’ la 5 si respiri adanc!”, replica apartinand lui Octavian Cotescu. Respiram! Sa constientizam respiratia, respectiv, preluarea/alimentarea cu OXIGEN din Sfantul Aer Inconjurator, in procesul de OXIGENARE a alveolelor pulmonare, a celulelor, tesuturilor, organelor, sistemelor! Suntem sfatuiti sa invatam sa ne disciplinam mintea, sa ne consolidam puterea de concentrare si sa ne controlam emotiile si indemnurile mintii noastre pt. a nu mai cadea prada “Mindcontrol!”
    Respiratia este conductorul (vectorul) energiei vitale a Fortei de Viata, la discretie in infinitul Univers. Respiratia constientizata este antidotul atacului de panica, a stopului cardio-respirator, infarctului, colapsului…in general, al fiintei umane, al unei natiuni, planete, galaxii. Sfantul Aer…

  • Incalcarea identitatii nationale este cea mai grava dintre abateri!
    IDENTITATEA!
    Identitatea fiintei umane
    Identitatea nationala
    Identitatea zonala
    Identitatea continentala
    Identitatea planetara
    Identitatea galactica
    Identitatea divina

    p.s: cu bunicuta de la Focsani avand 400 lei pensie CAP care bate 9 km pana-n piata sa vanda o bucatica de branza, cu bucatelele de autostrada surpate, nr. 1 in top accidente rutiere, gropi in asfalt, wc in fundul curtii, paduri rase de pe fata Pamantului, cu: standard dublu, dubla masura, tripla impunere, guvernarea paralela, liberalizarea preturilor concomitent cu “plafonarea, ajustarea pensii-salarii-indemnizatii-alocatii-ajutoare de stat”, “plafonarea” renegocierii redeventelor, chiriilor?!?!?!, regim fiscal inechitabil aplicat firmelor, fctie de detinatorul/administratorul/proprietarul/stapanu’ capitalului!, actiunilor!, dividendelor!, profitului!, offshor-ului!, paradisului exotic!, mentinerea unui cadru legislativ incoerent/stufos/inadecvat/incompatibil care lasa loc de indoiala, interpretare, aplicare preferentiala; fara vize, fara admitere in Schengen, fara…# fara …locul nostru nu este in nucleul dur al UE decat privit din perspectiva pozitiei geostrategice, resurse, piata de desfacere, ceea ce este profund incorect!!!IMORAL!
    SUE, o alternativa renascuta din propria cenusa, in lumina si energiile noii ere, era de aur cu care noi avem o leg de cauzalitate nativa, ancestrala, sacra (zalmoniu!), tablou care permite sa se intrevada nuantele NOM ale UE! Graul vs neghina! Lex! Revizuirea aliantelor, parteneriatelor, organismelor, grupurilor, in concordanta cu nevoile planetare! Regasirea identitatii in lumina noii ere! Zal = aur!
    Doamne ajuta!

  • identitatea rasei umane!
    linia evolutiva a rasei umane vs linia regresiva, zoombizata, mutanta!

  • asta-i tinta de veacuri: identitatea, sa nu stii de unde vii, incotro te duci…cu buletinu’-n mana, alias cardu; cipu’ intru “sfanta monitorizare”; sa localizezi “teroristul” sau crestinul?! ?! ?!
    Soarele & Luna!

  • Intentiile e.c expansioniste ale Germaniei in colab. buna cu Rusia sunt compatibile cu sustinerea “sanctiunilor” impotriva Rusiei?! Reducerea cuantumului oblig. comunitare ale M. Britanie urmare Brexit de la 60 mld.euro la 40 mld.euro este morala?!…de sange-albastru?! Rezerva noastra de aur in custodie la Londra sta suspendata, netranzactionata la vreo bursa?! Dirijarea fondurilor UE in scopul asigurarii integrarii imigrantilor, refugiati din mijlocul carora rasare cate-un terorist, violator, neconformist, rebel, redardat, needucat?! Eads, proiectul pe asig securizarii frontierelor…?! In absenta implementarii securizarii frontierelor, accesul migrantilor este permis in toata regula, circumstanta in care nu-mi ramane decat sa-mi doresc ca migrantii sa fie nemultumiti de conditiile oferite, gasite la fata locului si sa procedeze in consecinta, sa metiseze pe cine s-o nimeri, negru pe alb!

  • Rusia a interzis activitatile derulate prin Ong-urile finantate de Soros, activitatile lgbt, produsele contrafacute, chimizate, serviciile indoielnice, de admiterea vreunei cote de migranti, nici nu se poate indrazni a gandi…DE CE OARE????????? Si, despre cum un lider isi protejeaza poporul!!!!!!!!!

  • corb la corb nu-si scoate ochiul, nici crestin la crestin si, daca rusii vind rachete faine turcilor mb Nato si, daca de la Incirlik se ajusteaza sofftware-ul pt al nostru scut…atunci, cine cu cine si care pe care…?!

  • Sucombarea proiectului integrării europene este ceva „firesc” într-un fel de-a spune. Chiar constituirea sa în anii ’50 aplecat de la rațiuni preponderent economice (ca o comunitate economică a cărbunelui și oțelului) iar finalul tot de aspecte economice este cauzat. Așa cum scria Adrian Cioroianu într-o carte de-a sa din 2011 (intitulată „Epoca de aur a incertitudinii”), UE se pare că a picat propriul test de maturitate.

    Cum corect menționează acest articol, este vorba despre un organism care își urmează propriul ciclu de viată – finit ca dimensiune în timp. Acum ne aflăm undeva spre finalul acestui ciclu. Iar întrebarea de profunzime pe care ar trebui să o ridice generația noastră (care da… va prinde acest sfârșit) nu este „Cum se poate amâna finalul UE?” și nici „Când va ave loc efectiv aceasta?”, ci „Cum va fi după?”. Cum va arăta Europa după UE? Tare cred că acel „după” va fi de fapt un nou ev mediu. O dezintegrare a UE ar însemna inevitabil și o dezintegrare a multor state naționale așa cum le știm și cum sunt ele acum. Vor avea loc modificări semnificative ale hărților politice și administrative. Dacă vom avea sau nu războaie în regiune atunci, greu de estimat acum. Cert este că bine nu va fi.

    Căderea oricărui sistem (alianțe de fapt) nu poate însemna decât ridicarea altuia sau a altora antagonice primului. UE „în jos” va însemna un sistem eurasiatic „în sus”. Finalul capitalismului (liberalismului occidental) va însemnă ascensiunea unui nou concept politic și de organizare denumit „cea de-a patra teorie politică”. Noi doar vom trece de la un ciclu istoric la altul. Cred… că România va supraviețui ca națiune. Deoarece ne-am format mâncând coliva a trei imperii. Un al patrulea va cădea în curând și poate… vom redeveni România Mare. Asta doar dacă ne-am făcut deja temele și vom ști foarte bine ce decizii să luam și cânt trebuie să le luăm. De asemenea, trebuie să știm foarte bine ce vrem de la istorie, ce înțelegem din ea pentru a cere ceva de la viitor.

  • Un sistem planetar echilibrat in componentele integrante, eurasiatic si euratlantic, confera in opinie personala, climatul favorabil tranzitiei la o noua oranduire, eseniana, de aur in rezonanta cu normele universal valabile. Sansa, solutia, alternativa viabila, durabila, sustenabila de continuare a vietii pe Terra in acord cu normele sacre, divine, de cooperare pasnica si avantajoasa cu toate celelalte PLANETE, SISTEME GALACTICE, IERARHII CERESTI cum mai sunt denumite in Invatatura Sacra. Constientizarea fenomenului real conform caruia umanitatea populeaza o planeta, minunata planeta albastra, este extrem de importanta in asumarea deciziilor atat la nivel individual, deopotriva la nivel colectiv, national, zonal, regional, partenerial, continental, planetar, galactic, cosmic. Ni s-a indus sa credem in lucrurile palpabile, materiale, pe orizontala. Trucuri. Cum ar fi sa ne indreptam coloana vertebrala planetara, asa numita inaltare, ascensionare, transcendere. …Pace, lumina, bucurie!
    Multumesc!