C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Despre oportunitatea re/introducerii serviciului militar/civil obligatoriu

Francezii încep să-și dea seama că au din ce în ce mai mari probleme cu noile generații non-indo-europene de pe teritoriul lor și se gîndesc să reintroducă serviciul militar obligatoriu. La început, doar o lună. De ce face asta Franța? Nu că ar avea nevoie de carne de tun proaspătă, căci războaiele zilele astea se duc cu personal din ce în ce mai specializat, pe care nu-l poți școli militar doar în cîteva luni. E o altă nevoie, e o nevoie socială.

Franța, ca și alte țări vestice, își vede pusă în primejdie baza valorică pe care se întemeiază orice persistență statală. Din ce în ce mai mulți tineri din noile generații sînt din ce în ce mai puțin fideli statului francez, ajungîndu-se deja la un punct critic în această privință, la o adevărată coloană a cincea care roade temeliile texturii sociale pe dinăuntru, ca niște cari prin mijlocul mobilei: nevăzuți, perseverenți, anonimi.

Se știe că orice stat național modern, de vreo trei-patru secole încoace, se sprijină pe capacitatea a trei instituții de a îndesa cu furca valorile necesare în fiecare nouă generație, de a transforma în mod permanent noile valuri de barbari în următoarea generație de cetățeni. Adică, în limbaj sociologic, de a-i socializa, de a-i face să internalizeze valoric cele necesare funcționării societății.

E vorba de armată, biserică și de școală. Faptul că Franța dă semne că simte nevoia să-și resocializeze cetățenii prin intermediul armatei este un semn clar că celelalte două dau rasol în scopul lor statal. Pentru cine știe să citească scrisul de pe zid, mene tekel fares, e semn evident că doar cu școala nu e îndeajuns să transformi micii barbari non-indo-europeni în următoarea generație de cetățeni. Căci despre biserică, știm că e moartă și îngropată în această privință de cel puțin 50 de ani în acest Occident secularizat.

Vă place geopolitica? Vă place Bizanțul? Vă place frica? Uite aici, chiar în fața ochilor voștri, spectacolul morcovului în fundul occidental. Luați și beți încet, că-i rece…

Autor: Mirel Palada

Sursa: Grupul Prospectiv pe Facebook

Related Posts

2 Responses “Despre oportunitatea re/introducerii serviciului militar/civil obligatoriu”

  1. lalalei says:

    Armata, Biserica, Scoala vs. DNA, ONG, MEDIA, SERVICII SECRETE, PENITENCIARE, AGENTII, COMISII, BIROURI, ORGANISME DE SIFONAT, EVAZIONAT, CORUPT, MITUIT, SANTAJAT, SPIONAT, SPOLIAT, DEFRISAT, DEZBINAT, DEZMEMBRAT, EXTERMINAT, FORMATAT, SPALAT BANI si NEURONI. De’, AGENDA GLOBALA, maica.

    Sa ne rugam bine!

  2. Gina says:

    Dom’le, ce antrenamente sa prestez ca sa ma apar impotriva amenintarilor asimetrice?

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss