Analize și opinii

Adio Kovesi! Klaus te salută!

Am revazut romani fericiti! Vineri, dupa orele pranzului, cand Inspectia Judiciara a anuntat trimiterea in judecata disciplinara a sefei DNA Laura Kovesi, la pachet cu adjunctul ei Marius Iacob, am constatat ca fericirea a revenit pe chipurile tuturor.



Si in interiorul sistemului judiciar si in afara lui, o imensa usurare a fost afisata pretutindeni, fara retinere. Cucuveaua a fost, in sfarsit, jumulita. Am mai vazut o data in viata un asemenea sentiment de usurare generala si bucurie cand a cazut Ceausescu! Va dati seama cat au ajuns oamenii sa o urasca pe aceasta “zeita a Justitiei”?

Dupa ce i s-au acoperit toate nenorocirile, si i s-au acceptat toate mofturile, mergandu-se pana la solutia aberanta de plagiat 4%, Kovesi a fost trimisa in judecata disciplinara pentru atitudini nedemne de un magistrat, precum si pentru manifestari care aduc atingere probitatii profesionale si prestigiului justitiei. Mitul intangibilitatii ei a cazut!

Nimeni nu o mai sustine pe “zeita” decat poate prietenul ei ambasadorul SUA la Bucuresti si prea cuvioasa Monica Macovei, care ultima data se caznea sa-i spele imaginea la Bruxelles. Sa nu va mire daca vor ajunge si acestia sa se dezica de acest personaj plin de el, care a semanat frica in societate si magistratura.

La 44 de ani, Kovesi trece de la preamarire, la decadere. Un numar fatidic – 44, care inseamna de doua ori sfarsitul, conform interpretarilor numerologilor. Si in plan profesional, si in plan familial. Si-a cautat-o cu lumanarea, si-a facut-o cu mana ei, cum se spune! In urma ei va ramane un DNA cu rezultate dezastruoase, hulit de multi si lipsit de credibilitate. Va fi dezastru la bilantul DNA care va trebui prezentat pana la finele lunii februarie 2018.

Mai este un pic si vine si revocarea – motive sunt cu duiumul – si chiar daca aceste proceduri vor mai dura, consider ca Laura Kovesi e terminata ca magistrat. Nu va mai putea detine nicio functie importanta, nu o va mai sustine nimeni din politica si mare lucru daca va mai ramane in sistem, unde are o armata de inamici. Sa dea Dumnezeu sa fie adevarat ca are cetatenie americana luata in ascuns, ca sa poata sa plece peste Ocean sa se recupereze. Caci in tara bag mana in foc ca va fi urmarita continuu cu plangeri penale de tot felul. Si-a facut numai dusmani, si fiecare dosar in care s-a primit achitare la DNA sub domnia ei, se poate intoarce cu efecte nebanuite impotriva ei.

Din momentul in care a fost trimisa in judecata disciplinara pe o inregistrare si pe niste mailuri interne oribile, cunoscute de toata societatea, e greu de crezut ca slugile lase si obediente din Sectia de procurori a CSM, care va fi instanta de judecata disciplinara in cazul sefei DNA, vor indrazni sa musamalizeze cauza.

Pariez ca se va da sanctiunea minima – avertismentul – pentru ca trebuie sa ne amintim cum nici macar in cazul fratelui fostului presedinte Traian Basescu nu s-a mai putut face nimic, atunci cand inregistrarile compromitatoare au ajuns la presa. In cazul lui Kovesi e la fel, atat inregistrarile audio, cat si mailurile in care ii facea infractori, ii insulta si ameninta cu raspunderea penala pe colegii procurori care au dat la presa probele despre ea, au ajuns in spatiul public.

Cine isi va permite sa musamalizeze asemenea evidente, mai ales dupa ce Kovesi a mintit ca inregistrarile ar fi fost prelucrate si, iata ca nu sunt?!?

Kovesi e terminata, nu mai inspira nicio teama nimanui. Dimpotriva, toti se vor dezice de ea.

Curand va veni si propunerea de revocare din partea ministrului Justitiei si capul sefei DNA va fi pus pe tava in fata presedintelui. Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!

Cum va reactiona presedintele? O va revoca sau o va apara? Sunt doua posibilitati:

– Daca o va apara si o va mentine in functie pe Kovesi, Klaus Iohannis se va expune oprobiului public. Isi va lua adio de la al doilea mandat, pentru ca nimeni nu o mai iubeste pe Kovesi sipresedintele va fi perceput ca un aparator al abuzurilor, in conditiile unor inregistrari si realitati stiute de toti romanii, la care se adauga abuzurile de notorietate ale DNA. In plus, Iohannis se va expune in continuare unei unitati de parchet plina de diletanti, avand vulnerabilitatea caselor dobandite ilegal si luate de justitie! Se zice ca Iohannis ar fi un bun jucator de sah. Caz in care ar putea negocia politic demiterea compromisei Kovesi, de prezenta unui alt sef la carma DNA, matur profesional, cu frica de demnitari si care sa aiba respect fata de lege si mai ales de cei care il numesc in functie. Pentru ca orice am zice, faza cu declaratia publica ca “noi i-am arestat si pe cei care ne-au propus in functii” a fost de o prostie tulburatoare si nu poate inspira nimanui incredere;

– Daca o va demite pe Kovesi, Iohannis va castiga politic. Presedintele va putea justifica gestul in sau in fata #rezistentilor prin faptul ca Inspectia Judiciara si Curtea Constitutionala au subliniat gafele sefei DNA si el nu mai are ce face, trebuie sa o demita. Si ca el a spus mereu ca cine e judecat, sa faca un pas inapoi din functie, pana isi rezolva problema. Iar Kovesi e judecata in prezent disciplinar, CSM avand rol de instanta de judecata in cazul ei. Presedintele va pierde putin din sustinerea #rezistentilor, dar nesemnificativ, pentru ca multi il vor intelege. Va castiga insa mult la viitoarele alegeri prezidentiale, pentru ca va evita anatema de protector si beneficiar al sistemului, al Binomului de trista amintire. Iar romanii nu iubesc sistemele securiste. Le urasc din toata fiinta. Deci Iohannis va avea de castigat politic. Si va scapa in plan personal si de presiunea unui posibil santaj cu dosarele cu casa, despre care unii spun ca ar exista la DNA in forme latente si incipiente.

Optez sa cred ca Iohannis va accepta propunerea de revocare si o va demite pe Kovesi, pentru a nu-si compromite sansele la un al doilea mandat.

Timpul ne va confirma. Nu mai e mult! Asteptam propunerea de revocare, asteptam verdictul Sectiei de procurori a CSM si verdictul presedintelui! Nimeni nu e de neinlocuit!

Cate parale credeti ca mai valoreaza penajul cucuvelei?

P.S. – Mai exista si varianta demisiei lui Kovesi, de buna voie sau silita. Sefa DNA avea posibilitatea sa plece, tare ca imagine, protejata si recuperata, imediat dupa ce PSD a castigat alegerile la finele lui 2016. Nu a avut orientare. A vrut sa fie vesnica. Asta nu e posibil pentru nimeni. Gloria si marirea sunt un fum! Acum oricum va pleca, va avea mari tinichele legate de coada. Dosare disciplinare si foarte posibil si penale. Kovesi e in al 12-lea ceas. S-ar putea, daca isi face sperante sa mai ramana in functie pana in mai 2019, cand ii expira mandatul, ca incapatanarea sa o coste libertatea, asa cum i-a prevestit Basescu ca va ajunge in fata unui procuror! Depinde de cat isi va forta norocul! 

Autor: Razvan Savaliuc

Sursa: Correct News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Eu cred ca, dimpotriva, Dulapul Slugannis nu o va demite pe scorpia dela DNA, pt ca este un indivd fricos, ” fara sange-n instalatie” si va merge pe mana stapanilor sai progresisti de la Bruxelles.