Analize și opinii

Dan Stoica: “Ieri ambasadorii Marii Britanii și Franței au fost citați la Ministerul de externe al Federației Ruse”

2740268 11/18/2015 Russian Foreign Affairs Minister Sergei Lavrov at a news conference on the results of his Moscow meeting with Minister of Foreign Affairs and Emigrants of Lebanon Gebran Bassil. Iliya Pitalev/Sputnik
Ieri ambasadorii Marii Britanii și Franței au fost citați la Ministerul de externe al Federației Ruse pentru a li se atrage atenția că sunt pe cale să intre în conflict deschis cu Rusia.
Tot ieri un membru al Camerei Reprezentanților de la Washington a reiterat necesitatea de a se trimite trupe americane în Ucraina.
În principiu aceștia sunt pașii cu care s-au declanșat și primul și al doilea război mondial. Nu văd de ce ar fi azi o excepție.
În plus azi se inaugurează o nouă perioadă a preșidenției în Rusia și pe 21 mai se încheie perioada legală a preșidenției în Ucraina (care a uitat să desfășoare alegeri).
A venit vremea să deschidem ochii și să înțelegem că 88% din ruși l-au votat pe Vladimir Vladimirovici pe bune, pentru că el este un rus ca fiecare din ei. El gândește ca un rus (vă place sau nu) și vorbește în numele rușilor (că vă convine sau nu)
Era o vreme când tot românul știa poezia de mai jos pe dinafară , azi românii sunt pe afară și scrisoarea e uitătă undeva prin rafturile prăfuite ale bibliotecilor.
RECITIȚI vă rog!!! SCRISOAREA A III-a
(citiți însă văzându-l în rolul lui Mircea cel Bătrân pe Vladimir Vladimirovici, iar noi suntem oșteni în armata sultanului):
„Imparati pe care lumea nu putea să-i mai incapa
Au venit si-n tara noastra de-au cerut pământ si apa –
Si nu voi ca să mă laud, nici ca voi să te-nspaimant,
Cum venira, se facura toti o apa s-un pământ.
Te falesti ca inainte-ti rasturnat-ai valvartej
Ostile leite-n zale de-mparati si de viteji?
Tu te lauzi ca Apusul inainte ti s-a pus?…
Ce-i mana pe ei în lupta, ce-au voit acel Apus?
Laurii voiau să-i smulga de pe fruntea ta de fier,
A credintei biruinta cata orice cavaler.
Eu? Imi apar saracia si nevoile si neamul…
Si de-aceea tot ce misca-n tara asta, raul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iara tie dusman este,
Dusmanit vei fi de toate, far-a prinde chiar de veste;
N-avem osti, dara iubirea de mosie e un zid
Care nu se-nfioreaza de-a ta faima, Baiazid!”
Rușii au început de ieri manevre militare cu arme nucleare tactice care (vă garantez) nu vor fi folosite în Ucraina ci direct la sursa de unde pleacă atacurile (și acestea sunt pe contintentul european la vest de Ucraina)
Să mai continui?
De pe aeroporturile românești vor zbura spre Rusia noile avioane F16 (depășite tehnic, un fel de sicrie zburătoare) dar rușii nu vor fi mulțumiți să doboare numai avioanele (au cea mai bună apărare antiaeriană din lume) dar vor ataca și locurile de pe care aceste avioane pleacă.
Cine ne-a pus să intrăm în război?
Ei își apără țara, noi?
E util de citit toată poezia lui Eminescu, poate acum în ceasul 12 înțelegem ceva ce poate înainte ne-a scăpat nouă cei din oastea sultanulu.

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu