Analize și opinii

Adrian Onciu: UN CALCUL RECE ȘI CINIC

Trei dintre cei mai cunoscuți ”filantropi”, care donează sute de milioane de dolari politicienilor democrați, se află în spatele demonstrațiilor de protest din campusurile universităților americane. Potrivit ediției din SUA a revistei Politico, ONG-urile miliardarilor Gates, Soros și Rockefeller susțin financiar fundații pro-palestiniene ca Jewish Voice for Peace și IfNotNow, implicate în organizarea protestelor amintite.
Sună ciudat, nu-i așa? Greu de crezut că miliardari ca Gates, Soros sau Rockefeller (ultimii doi având rădăcini evreiești) au insomnii de grija palestinienilor. Și mai ciudat este că cei trei pun umărul atât la campania electorală a lui Joe Biden, cât și la dărâmarea acestuia, prin intermediul protestelor pro-palestiniene. Tinerii americani l-au votat pe Biden într-o proporție covârșitoare în 2020, iar extinderea revoltelor din campusuri și perpetuarea lor până spre toamnă ar putea compromite realegerea bătrânului Joe.
Pe măsură ce tacticile protestatarilor au devenit mai agresive (vezi scandările ”Genocide Joe”, cu ocuparea clădirilor din campusuri, folosirea de remarci antisemite și ciocnirile cu activiștii pro-Israel), alți donatori proeminenți de stânga s-au pronunțat împotriva studenților pro-palestinieni. Ei se tem că acțiunile de protest ar putea compromite realegerea lui Joe Biden. Și ar resuscita campanii violente anti-Israel pe tot globul (deja se întâmplă – vezi Columbia și Turcia).
Președintele SUA înțelege bine miza filantropilor ”antisioniști”, care este una foarte mare, dincolo de fotoliul de la Casa Albă. Evrei ca Soros sunt dușmanii nr. 1 ai statului Israel. Protrivit DEX, sionismul este ”mișcarea politică și religioasă apărută în țările europene la sfârșitul secolului XIX, la baza căreia stă ideea întemeierii unui stat evreiesc pe teritoriul Palestinei”.
Soros, Gates și Rockefeller sunt globaliști pur-sânge. Se simt în largul lor ca pioni ai puterii transnaționale, deasupra oricărui stat. Cât timp Palestina nu va fi recunoscută în interiorul unor granițe acceptate de ambele părți, va fi imposibilă reconcilierea și obținerea păcii în Orientul Mijlociu. Iar fără pace în Orientul Mijlociu, planurile globaliștilor pe termen lung au toate șansele să eșueze.
Așadar, chiar dacă globaliști ca Soros, Rockefeller sau Biden nu dau doi bani pe viețile palestinienilor, interesul lor de moment este ca guvernul Netanyahu să cadă. Iar Israelul-liberal să continue demersurile pentru ”soluția cu două state”, agreată inclusiv de Rusia și China.
Conștient că trebuie să meargă ca pe sârmă, între ”datoria” SUA de a ajuta Israelul în orice situație și dorința filantropilor globaliști de a-l înlătura pe Netanyahu, președintele Biden a reacționat foarte târziu față de protestele din ce în ce mai violente: ”Distrugerea proprietății nu este un protest pașnic, este împotriva legii. Vandalismul, încălcarea proprietății, spargerea ferestrelor, închiderea campusurilor, forțarea anulării cursurilor și a absolvirii, nimic din toate acestea nu este un protest pașnic”.
Nu în ultimul rând, Biden știe că mulți dintre donatorii de stânga sunt pro-sioniști, pro-Israel. Ei se gândesc să-și diminueze sprijinul financiar până spre zero dacă administrația de la Casa Albă va tolera extinderea protestelor studențești finanțate de Gates, Soros și Rockefeller. De altfel, vedem că mișcarea ”Genocide Joe” a depășit deja granițele SUA, într-o serie de campusuri din statele occidentale.
Dacă situația va degenera, șansele lui Biden de a fi reales vor fi extrem de mici. Iar asta o știu foarte bine și amicii Gates, Soros și Rockefeller.