Analize și opinii

Macedonia: Cetățenii contraatacă imperialismul cultural al lui George Soroș, în timp ce administrația Trump demarează investigații cu privire la folosirea fondurilor federale în proiectele acestuia din Europa de Est

Deși și-a redobândit independența în 1991, fosta republică iugoslavă a Macedoniei a continuat să se afle sub influențe externe subversive asupra politicii și societății sale civile.
macedonia6188cc068b4567
Această intruziune nu a venit însă de la vecinii săi teritoriali, ci de la o organizație cu scopuri politice, mascată ca simplu ONG: Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțată de magnatul financiar George Soroș, Fundația și-a făcut un obicei din amestecul și influențarea, în favoarea și la comanda unor interese străine, a politicii macedonene – un amestec pe care chiar ministrul de externe Nikola Poposki l-a respins ca „inacceptabil” întrucât constituie o „destabilizare a țării”.

Fundația pentru o Societate Deschisă Macedonia (FSDM) a pompat milioane de dolari în promovarea programelor și inițiativelor culturale și politice de Stânga. Dintre organizațiile create ca „pui” ai FSDM, se numără Platforma pentru Politici Orientate către Cetățean, Jurnaliști pentru Drepturile Omului, Centrul de Suport pentru comunitatea LGBT – toate finanțate sub o iluzie a imparțialității. Activiștii acestor ONG-uri, ca orice armată, au fost fotografiați chiar purtând tricouri cu sloganul „Armata lui Soros”.

Totul până recent, când fostul premier Nikola Gruevski (2006 – 2016), actualul lider al celui mai mare partid din Parlament, a chemat la o „de-soroșizare” a țării.

Jornalistul Cvetin Chilimanov a fondat mișcarea SOS – Stop Operațiunii Soros ca o inițiativă „la firul ierbii” pentru a capta atenția internațională la ceea ce se întâmplă în Macedonia.

Chilimanov a declarat pentru Institutul „Dignitatis Humanae” (un think-tank apropiat Vaticanului):

„Activiștii de Stânga deja au răsturnat un președinte al Macedoniei și au atacat numeroase instituții publice precum ministerul Justiției, în încăierări cu poliția, rănind zeci de ofițeri. Acești protestatari au fost aduși la chemarea grupurilor care sunt finanțate concomitent de FSDM și USAID.” [Agenția pentru Dezvoltare a Statelor Unite, care în mod tradițional este „atentă” la orientarea politică a administrației de la Washington, n. tr.].

„Mai mult, USAID a sprijinit crearea unor clone ale grupurilor de stânga americane (versiunile macedonene ale US Media Matters și Politifact care monitorizează și critică exclusiv sursele de știri de orientare conservatoare) precum și grupuri de studenți macedoneni care calchiază tacticile Black Lives Matter, ocupă universitățile cântând „Fără dreptate nu există pace”. Mai este o organizație care susține liberalizarea legilor avortului și organizează dezbateri, menționând Ambasada SUA ca organizație parteneră, și de asemenea este membră a Federației Internaționale Planned Parenthood” [cel mai mare business de avorturi din America de Nord, n. tr.]

Deși astfel de interferențe din partea lui George Soroș și a acoliților săi sunt deja o obișnuință, ce este alarmant în cazul Macedoniei este implicarea fățișă a fostului guvern american prin intermediul Ambasadei de la Skopje în subsidiile oferite generos unor proiecte politice mai mult decât partizane. Acest lucru este în contradicție directă cu Convenția de la Viena privind relațiile Diplomatice. Sub administrația Obama, ambasada SUA și ajutorul federal au fost politizate până la punctul la care finanțările acordate peste ocean nu au mai fost văzute ca un instrument umanitar pentru sprijin dezinteresat, ci ca o armă puternică în războiul cultural îndreptat contra opiniei publice din țări majoritar conservatoare, cu sume mari de bani și influență politică transferate unor grupuri politice propagatoare ale ideologiei „corecte” – în acest caz cel puțin, cele care s-au opus guvernului macedonean ales democratic.

La acea vreme, Departamentul de Stat a fost extrem de reținut în a clarifica suma de bani din bugetul federal oferită proiectelor lui Soros din Macedonia și în ce măsură acest comportament este în limitele mandatului USAID, agenția în discuție. Totuși, iată că în noua legislatură dominată de Republicani, chestiunea a fost readusă în atenție. Șapte congressmen-i, în frunte cu Chris Smith, au solicitat oficial investigarea și auditarea din partea agenției guvernamentale de specialitate, iar 6 senatori, în frunte cu senatorul de Utah Mike Lee, au solicitat Secretarului de Stat Tillerson să pornească imediat o investigație.

Senator Lee a declarat cu această ocazie:

„Am primit rapoarte credibile că, în ultimii ani, Misiunea Statelor Unite în Macedonia a intervenit activ în politica de partid din această țară, ca și pentru influențarea peisajului media și a societății civile, adesea favorizând grupuri de o anumită orientare politică în defavoarea altora”.

O națiune independentă, cu tradiții conservatoare și totodată cu o piață liberă, Macedonia a atras de mult mânia grupurilor de Stânga, care preferă să înăbușe proaspăta suveranitate a micii țări balcanice într-o structură politică imperială. Reformele economice din Macedonia, pentru care clasa politică s-a inspirat din doctrina Reagan, au dublat economia în ultimii 10 ani și au adus cu cine scăderea puternică a șomajului, aducând Macedonia pe locul 33 în Indexul Libertății Economice (Index for Economic Freedom). Printre reforme se numără taxa unică de 10%, mai scăzută decât în marea majoritate a țărilor europene, eliminarea reglementărilor împovărătoare și inutile, încurajarea prin stimulente a antreprenorilor și o refacere pe scară largă a infrastructurii naționale.

În plus, poporul macedonean nu se sfiește să își arate conservatorismul social. Măsurile luate în ultimii ani includ înscrierea în Constituție a definiției familiei și căsătoriei naturale precum și o serie de măsuri pro-viață cu accent pe sprijinirea mamei însărcinate aflată în criză. Deloc întâmplător, credința creștină este reflectată de cel mai mare crucifix din Europa, Crucea Mileniului, aflată în capitala Skopje.

Cu acuzații aduse acum în atenție și în alte țări precum Ungaria și Albania, plătitorul de taxe american are tot mai multă nevoie să știe câte milioane de dolari au fost aruncate în conturile proiectelor lui George Soros în Europa de Est.

Sperăm, la modul cel mai serios, că noua Administrație va lua măsurile necesare pentru repararea prestigiului grav afectat al Statelor Unite și va pune capăt acestei frății complet nenaturale între patria căreia lumea îi datorează atât de mult în câștigarea libertății și un ateu a cărui misiune principală este sugrumarea acestei libertăți. Astfel de interferențe trebuie să înceteze. INCLUSIV ÎN ROMÂNIA.

Sursa: culturavietii.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Capcana capcanelor! Intruziune venita de la o organizatie cu scopuri politice, mascata ca simplu ONG: Fundatia pt o Societate Deschisa, finantata de magnatul financiar George Soros. Amestec in treburile interne ale unui stat, in spiritul ideologiei globaliste, la inceput insidios, prin mijloace dolosive, in forta si pe fata,Lla vedere si la toate niv, in toate domeniile de activitate ale unui stat, pe parcurs, in scopul obtinerii destabilizarii, devalizarii, subminarii economiei. Subjugare, insclavizare, STERGEREA IDENTITATII NATIONALE si, mai grav, STERGEREA INDENTITATII FIINTEI UMANE!
    GENOCID. REALITATEA CRUNTA, DUREROASA, REALA.

  • Uite ca la alții se poate! Macedonenii au sărit să-și apere țara, așa mică cum este.Românii aleg să plece din țara lor în loc să ramână și să lupte. Neam de trădători, asta suntem. NOI NU MERITĂM SĂ AVEM ȚARĂ ! AM DEMONSTRAT ASTA DE MULTE ORI CU VÂRF ȘI ÎNDESAT!

  • Asa e. Ai dreptate ! Voi, tradatorii care sustineti ca Romania nu trebuie sa fie, chiar asta meritati: SA NU AVETI NICIO TARA, SA VA BATA VANTURILE PE AIUREA !