Politică

Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!

DOUA ROMANII!

Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti. Suntem dezamagiti, obositi, paralizati in plan politic, mentinuti in aceasta stare de inertie, in mod premeditat, de clasa politica, multumita de faptul ca noi am incetat sa mai reactionam si nu facem decat sa ne vedem de treaba noastra si sa ne platim cuminti taxele, multumindu-ne sa ne plangem si sa injuram. Nimeni nu mai vrea sa riste, am devenit spectatori la ceea ce ni se intampla.

NU SE MAI POATE ASA!

Petre Tutea nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte in Parlamentul European. Probabil se rasuceste in mormant cand vede un popor cultivat ascultandu-si conducatorii schimonosind cuvantul Google. Toti cei care au murit la Revolutie nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri. Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra care au crezut in noi, fata de noi insine si fata de copiii nostri, sa actionam. Ni s-a inoculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabetilor si hotilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMANI DESTEPTI!!!

Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem milioane de romani muncitori, corecti, integri, cu initiativa- intre 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, in businessul nostru sau in businessul altcuiva, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress- ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Sunt milioane de romani care au plecat scarbiti din tara, cladesc economia altor tari, cu sufletul sfasiat de dorul de tara lor si tanjind dupa acel concept de Acasa, pierdut in mocirla cotidianului romanesc. S-ar intoarce fara ezitare in Romania, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales dupa ce au trait intr-o tara civilizata?

Atatea milioane de oameni destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE INTOARCEM ACASA!!!

Nu se mai poate asa! Enough is enough! Facem apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara.

E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati , asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor.

BUCURESTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHISINAU!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. – este nevoie doar de oameni integri si capabili, dornici sa ia initiativa.Singura solutie viabila pentru Romania de acum este sa se uneasca toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile. Creierele vanate de toate companiile multinationale, oamenii care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. Contabili, avocati, oameni din banci, din agentii de publicitate, din agentii imobiliare,din agentii de turism, din comert, din presa, intreprinzatori private, artisti, medici, scriitori ….chiar nu exista alternativa la Vanghelie si Becali????

Dar cei mai mari dusmani pe care ii avem suntem noi insine, nu sistemul contra caruia dorim sa actionam. Caci daca noi am avea curaj, cum ar putea niste analfabeti limitati sa ne opreasca? Mai ales ca Bucurestiul nu este Teheran, sau Chisinau(….si totusi ei au avut mai mult curaj decat noi!)

PENTRU O ROMANIE DE VULTURI, NU DE STRUTI!

Aici si acum e momentul ca generatia noastra sa preia initiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record, si visul unei Romanii demne de istoria sa si de potentialul poporului – sa aratam ca ne pasa, ca suntem gata sa ne asumam raspunderi si atit poporul cit si marile capitale ale lumii ne vor sustine…masinatiile clanurilor politice sint descreditate atit in Romania cit si la Washington, Brusells si pina si la Moscova.
Trebuie sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Trebuie sa luptam pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi si pentru copiii nostri, in tara noastra, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge. Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o Romanie cu balls!

TE VREM!!

Vrem nume de persoane carora tu le poti incredinta viitorul tau.
Nu vrem critici, nu vrem sa ne plangem- toti stim care este realitatea, nu mai este nevoie de inca un catalog de plangeri. Vrem solutii, iar solutiile nu sunt posibile fara oameni capabili. Vrem nume. Nume de oameni integri, loiali, cu bun-simt, mandri ca sunt romani, pregatiti, care stiu ce inseamna un task, un deadline, o echipa. Poti fi chiar tu! Sau poate fi cineva care iti este apropiat. Sau o persoana pe care o admiri.

Chiar daca multi nu ne dau nici o sansa, o vom face. Sta numai in mainile nostre sa ne schimbam viitorul- trebuie doar sa gasim oamenii carora sa il incredintam.

Unii spun ca nu putem….BA DA, PUTEM!

Pentru Copiii Nostri, Pentru Redobindirea Demnitatii de Roman- Treziti-va!

COPYRIGHT Alexandra Svet
Drepturile de autor ii apartin Alexandrei Svet
Contact Info
Email: alexandra.svet@gmail.com
Location: Bucharest, Romania

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • vai , cat de adevarat…..viitorul copiilor copiilor nostri este deja vandut din cauza lor , dar cati dintre cei ce in continuare , cu maieul ridicat pe burtoaca , ies la gratar in fata blocului , cu nelipsita bauturica alaturi, au inteles ceva din ceea ce se intampla la momentul actual in Romania?

  • Felicitari Alexandra pentru initiativa !
    Sunt aici ! Gandim la fel ! Cu doua foarte mici precizari :
    – as zice “more than enough is too much” !!! si…
    – cei care ne conduc nu au avut mai mult curaj, ci mai mult tupeu. Intre curaj si tupeu este o diferenta.
    Eu m-am trezit acum un an si jumatate si am inceput sa lupt in felul meu. Sunt multi oameni care gandesc la fel ca noi. Trebuie sa-i adunam. N-am explorat inca acest blog, dar o voi face in zilele urmatoare.
    Voi reveni.

  • Nu Alexandra, sub nici o forma, nu vrem sa schimbam stapanirea analfabetilor de care pomenesti cu a sefilor din multinationale, e ca si cum ai schimba o armata cotropitoare cu alta. Caci multinationala nu are alt Dumnezeu decat banul, iar slabiciunea guvernelor duce la intarirea transnationalei. Noi avem nevoie de alt sistem social, cladit pe om nu pe ban, care sa aduca mai multa bunastare sociala, nu materiala. Un exemplu ar fi Bhutanul, dar si Costa Rica. Doar cand romanul va constientiza necesitatea coeziunii sociale vom reusi ceva. Dar asta nu se va intampla in acest secol. Manipularea si pervertirea constiintelor sunt apanajul mediei corporatiste.

  • Se apropie prezidentialele, sa alegem un nume pe care sa-l sustinem. Sa realizam o adevarata miscare de sustinere. Romania nu-si poate reveni, iar cei pe care ii reprezinti nu-si vor gasi viitorul, mentinand in fruntea tarii un NERO ! Astept, deci, sa completezi APELUL lansat.

  • Foarte fain!

    Uite, eu mi-am luat inima in dinti, si nu numai ca am facut greva fiscala, dar maine avem si conferinta de presa pe aceasta tema :)
    pentru necredinciosi, voi posta zilnic pe blogul meu http://www.andreidumitrica.ro

    Asa e, avem nevoie de curaj mai intai de toate, si de un pic de minte. Politica strutului nu are cum sa functioneze, si daca e un pic cam optimist sa ne consideram vulturi, macar si daca mai apar niste ciori care incep sa le faca galagie astora cu cuiburi mari, tot e un prim pas. Felicitari pt “bilute”-le necesare scrierii postarii de mai sus! Si daca cu vorba merge, pasul 2 e cu facutul unui lucru concret.
    Mult succes!

  • Nu fiti naivi, dragii mei! Cauza absenteismului la vot este controlul ofertei. Aici e problema. Nu se controlează votul, se controlează oferta. În multe situaţii nu e important cine şi ce alege, ci acela care are posibilitatea să facă propunerile. Dacă cineva vrea să influenţeze o alegere, are grijă ca toţi candidaţii să corespundă criteriilor sale.

  • Pentru admin,
    cu alte cuvinte, asa cum spunea Stalin, alegeti pe oricine, ca tot pe noi ne alegeti. PSD si PD-L sunt doua partide care se diferentieaza unul de celalalt doar prin declaratii: unul se revendica a fi popular, altul, socialist. Batalia dintre liderii lor este doar de ochii lumii. In fond, ambele compun coalitia de guvernare, care, in mintea romanilor cerebrali, rezoneaza cu FSN, iar cardasia in criza este totala. Nu stiu cum ar putea sa ne reprezinte Radu Duda. Ion Coja, mai degraba. Vedeti aici:
    http://www.ioncoja.ro/
    cred ca si Dan Puric, daca ar vrea sa candideze, ar fi o personalitate demna de luat in seama.

  • FELICITARI CELEI CARE A CREAT ACEST BLOG! ASTA INSEAMNA CA N-AM MURIT INCA!TRAIASCA ADEVARATA ROMANIE!!!
    Andrei are dreptate : trebuie sa facem ceva concret, nu doar propuneri de nume. Cred ca ar trebui sa ne adunam cum propune si Ioana sa infiintam o structura. Ce ziceti de un ONG pe internet? Tu ce propui Alexandra? Cu ce scop ai creat acest blog ?

  • DESTEAPTATE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE SI LUPTA FA CVA! NU NUMAI VORBE!CU VORBE NU SE FACE PRIMAVARA!HAI SA FACEM CEVA!PENTRU INCEPUT! NU MAI FII INDIFERENT SI TRECI LA ACTIUNE BOICOT HUOOOO TRADATORILOR DE TARA!ETC!ETC!UNITIVA SI ACTIONATI!TRAIASCA ROMANIA TARA DACILOR SI NU A TIGANILOR!

  • Cine esti tu Alexandra? Care este scopul acestui demers? Daca ai creat acest blog si acest forum de ce nu-l animi? De ce nu raspunzi la mesaje? Cum vrei sa luam legatura? Cum vrei sa dezbatem, sa facem un schimb de idei? Vrei doar sa faci un studiu, sa vezi care este starea de spirit a neamului romanesc in aceasta epoca a vanghelizarii, a becalizarii a vadimizarii si a altor “zari” similare?

  • Imi pare bine ca in Romania se actioneaza in aceasta directie. Pe blogul meu http://www.romenoinitalia.eu, am incercat sa dau nastere la o Miscare Virtuala DAC. Am trasat cateva idei de baza pentru un Program, am imaginat o tactica si o strategie, totul cu scopul de a “iesi din matca”. M-am adresat in special Diasporei, dar cu gandul la o miscare a romanilor din intreaga lume.

  • Articolul este preluat dintr-un ultim numar al unei publicatii romanesti, inclusiv datele de identificare ale autoarei care semneaza.Noi(www.gandeste.org) doar am postat, considerand ca fiind foarte bine-venit acest demers.Mai mult chiar ne alaturam oricarei initiative de acest fel.Explicatiile pentru care am creat acest blog sunt postate.Folosind acele date de identificare (din articol) am trimis si noi mail-uri la care nu am primit raspuns DAR, DAR, SUNTEM DE ACORD CA PUTEM SI TREBUIE SA FACEM CEVA ! Sa incercam sa definim impreuna acest CEVA ! Propunerea noastra foarte concreta este sa incercam sa dezvoltam think tank-uri in toate orasele tarii si nu numai ! Nu ne-am propus initial decat sa tragem (inca) un semnal de alarma dar consideram si noi ca putem face mai mult si chiar trebuie sa facem mai mult ! “NOI” suntem un grup de tineri si cea mai mare parte activeaza in cadrul Alexandria Librarii.

  • Cat timp o sa mai ramanem niste zdrente purtate de vantul istoriei? Cand o sa demonstram ca sutem un neam care stie sa-si apere drepturile si sa nu se lase calcat in picioare de o mafie provenita din PCR si din fosta Securitate care s-a autodeclarat „elita” si care isi permite sa ii calce in picioare avand impresia ca singura lor menire este jaful si detrunarea banului public, sau a fondurilor europene? Atentie ! Acum au inceput sa-si promoveze si odraslele. Sutem in plin delir, iar corabia capitanului in mare deriva. Nu vedeti ca toti si-au dat mana? Ca se certa in public doar de ochii lumii, iar in realitate fac afaceri impreuna pe spinarea poporului, pe principiul o mana spala pe alta?
    Jos cu toate aceste lichele. Fara o revolutie este greu de crezut ca acesti parveniti lacomi si nesimti vor intelege. Am vazut bine ca acestia au dezvoltat o piele groasa si nesimtita in anii in care au abuzat de putere, avand impresia ca pozitia respectiva este un drept divin si ca pot sa faca orice….
    Chiar asa, cine se ocupa de blogul asta ? De ce l-a facut ? Sa vina cu propuneri concrete. Doar acuza ! Sutem aici ! Faceti o propunere decenta. Am vazut: Ion Coja, Dan Puric, Radu Duda. Invitati-i aici sa-si prezinte oferta.
    Parerea mea este ca ati facut aici nu un demers ci doar ati luat atitudine.
    Ok! Sa trecem la punctul urmator. Gasiti o modalitate de organizare. Faceti, de pilda, un sistem de a vota cele trei personalitati propuse. Asteptam si alte propuneri. Eu personal, as vota pentru Dan Puric. Il cunoastem cu totii. Este un tip inteligent, moral, integru, de bun simt, bun crestin, iubitor de neam, cu un deosebit simt analitic, o personalitate complexa si pregnanata. Un adevarat roman, care dupa parerea mea ar putea sa ne reprezinte cu toata cinstea. Am vazut ca nu ati prezentat aici si cartile lui. Poate ca trebuia. Tot romanul ar trebui sa le citeasca.
    Vedeti si aici:
    http://www.rostonline.org/blog/claudiu/2009/01/dan-puric-omul-frumos.html

    http://www.bookblog.ro/anunturi/dan-puric-lanseaza-cine-suntem/

  • Am si eu o propunere : Marius Ghilezan
    http://www.google.ro/search?hl=ro&q=marius+ghilezan+impostura&meta=&aq=0&oq=Marius+Ghilezan
    Incercati sa preznetati si cartile si personalitatea lui.
    Cum pot adera si altii la “NOI”? Ce este “NOI” o organizatei? Un ONG? Un partid? Faceti, va rog, mai multe precizari.
    Eu cred ca ideea unei asociatii de buni romani, (de ce nu asociatia “NOI”?) care sa sustina personalitati ce ne reprizinta ar putea fi o idee. Creati un blog de adeziuni pe judete asa cum a facut d-l. Beciu, cel care a declarat primul greva fiscala.
    Eu va propun sa-l contactati. Pare un tip descuiat si de buna credinta, care ar putea sa sprijine acest demers. Sau macar inspirati-va din modul in care si-a organizat blogul;
    Vedeti aici:
    http://www.grevafiscala.ro/?p=11
    Mult succes si suntem alaturi de VOI dragi “NOI” !!!

  • Salut Giovanni il romeno,

    Mi se pare interesanta ideea unei Miscari Virtuale. Imi place si numele, dar si faptul ca vrei sa te adresezi diasporei. In fond, foarte muti romani de calitate se gasesc in afara. Te rog sa-ti prezinti si aici Programul, tactica si strategia, ca sa le cunosatem si noi cei din tara. Trebuie sa ne unim fortele. Toti romanii de pretutindeni, din tara si din lumea larga…
    Prezinta totul pe acest site. Nu extinde spatiul in care ne putem exprima parerile, in care putem dezbate. Ne pierdem eficienta. Fii alaturi de “NOI”. De “NOI DACII” !!! De ce nu, o astfel de denumire pentru Miscarea Virtuala a romanilor de pretutindeni?
    Hadeti sa incepem sa ne organizam!

  • Iata inca un refuz-protest:

    “De azi REFUZ sa mai platesc impozite, REFUZ sa mai am carte de munca in acest stat guvernat de oameni incapabili, corupti, ne-educati, care nu au in vedere decat propriul interes. REFUZ sa mai finantez politicieni imbecili si amante care sfideaza o tara intreaga. Nu as avea nimic impotriva doamnelor apropiate presedintelui tarii, dar cand ele beneficiaza de bugete de milioane de euro printre care sunt si banii mei, banii parintilor mei, banii angajatilor mei, am o mare problema. E un blowjob mult prea scump! Refuz sa mai platesc taxe la stat – de ani de zile platesc sute de milioane de lei impozite pentru un stat care nu ma sprijina in nici un fel..platesc zeci de milioane pentru Sanatate, desi sunt constienta ca daca voi ajunge vreodata intr-un spital din Romania, voi fi tratata mizerabil.

    De ani de zile, refuz sa ma mai uit la televizor, mi-e greata de politicienii romani, nu ma duc la vot pentru ca nu am pe cine sa votez, imi vine sa vomit cand vad panourile publicitare din campanii electorale gen “noua ne pasa de Dumneavoastra” , refuz chiar si sa ma plang, pentru ca sunt mult prea ocupata sa imi castig existenta – cu toate acestea, cand se apropie data de 25 a lunii, in mod mecanic ma impacientez sa fac rost de banii care trebuie platiti la stat, pentru ca, nu-i asa?- cu statul nu te joci. Dar iata ca suntem in plina criza, iata ca pentru prima data nu am reusit sa platesc taxele la stat si mi-au fost blocate conturile! Si asta m-a ajutat sa ma trezesc, am deschis ochii, m-am uitat in jurul meu cu atentie, am pus intrebari, am deschis televizorul pentru prima oara in ani de zile…si ce am vazut? EBA si Becali ma reprezinta in Parlamentul European, Elena Udrea beneficiaza de bugete de milioane de Euro de care dispune cum o taie capul, doamna Ridzi arunca 86 milioane de Euro pe o telecabina cand exista orase in Romania care nu au nici macar un spital de Doamne Ajuta, domnul Patriciu vinde Petromidia pentru cateva miliarde din care sunt curioasa daca plateste vreo taxa la stat… jocuri politice murdare, politicieni corupti si curve, haos total,o tara vanduta pe nimic de niste agramati care nu si-au vazut decat propriul interes – macar daca ar fi vandut-o scump!, investitori straini care efectiv nu au cu cine discuta in Romania si se lupta cu morile de vant…si toti oamenii de calitate pe care ii cunosc stau cu capul bagat in nisip…l-am avut si eu, pana astazi- dar am realizat ca oricat de multi bani as face, oricate tari as vizita, oricate carti as citi, oricat as incerca sa nu ma las afectata, at the end of the day, traiesc tot aici si tactica strutului imi va face mai mult rau pe termen lung decat daca m-as implica acum.

    Nu se mai poate asa! Enough is enough! Romania nu este doar o tara de hoti, de agramati, de curve, de parveniti, de oameni fara balls si fara coloana vertebrala . Sa protestez prin a nu imi plati taxele nu este suficient, desi daca ar mai face-o si altii, s-ar putea declansa ceva. Fac apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Sunt milioane de tineri destepti, multi dintre ei muncesc peste 12 ore pe zi pentru multinationale sau pentru businessul lor propriu, oameni educati, in Romania si peste hotare, oameni care au gestionat milioane de euro, oameni cu viziune, talent, pro-activi, integri, care stiu sa comunice efficient si stiu ce inseamna sa livrezi, stiu ce inseamna un deadline, stiu ce inseamna responsabilitatea….sunt sute de mii de romani de calitate, plecati din Romania pentru a produce si a consuma in alte tari, cladind economia altor state- s-ar intoarce maine in Romania daca nu ar fi circul care este acum aici.

    Trebuie sa luam atitudine, trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara. E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati si para-testati, asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor. Si tu si eu cunoastem cel putin 5 oameni inteligenti care ne-ar putea reprezenta mai bine in Parlamentul European decat EBA sau Becali.Oare de ce nimeni nu actioneaza? Daca acum cinci ani ne-am fi implicat cu totii macar o ora pe saptamana, in mod sigur nu s-ar fi ajuns aici. Cati bani furati, cate proiecte blocate, cate fonduri nefolosite in cinci ani de zile….Daca am dialoga constructiv, daca ne-am intalni o ora pe saptamana, daca am actiona, daca am putea aduna si monta toti oamenii destepti, corecti, conectati, creativi, eficienti pe care ii cunosc eu si pe care ii cunosti tu – s-ar vedea si simti diferenta in cinci ani de acum incolo. Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. Nu credeti ca si marilor puteri le-ar face mai multa placere sa discute cu oameni educati decat cu agramatii parveniti ce reprezinta interesele Romaniei in momentul de fata?

    Propun infiintarea unei Miscari a Corporatilor – oameni din banci, industrie, finante, firme de avocati, experti PR, intreprinzatori privati- care au calitatile necesare sa scoata tara din criza. Este singura solutie viabila pentru Romania de acum – tara asta se poate pune pe picioare numai daca s-ar uni toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile- creiere vanate de toate companiile multinationale, corporati educati, care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari.

    E nevoie de o alternativa in Romania. E nevoie de o Miscare in valorile careia sa ma regasesc si eu, sa se regaseasca si Andreea Miinescu, prietena mea care la 26 de ani are firma ei, facuta fara ajutorul nimanui, munceste 13 ore pe zi si seara mai merge si la cursuri de German Business…in care sa se regaseasca si Ileana Badiu, Managing Partner la una dintre cele mai mari agentii de publicitate, care munceste 14 ore pe zi chiar si in luna a opta de sarcina….si Tereza Valcan, expert in PR, care a studiat in State, face MBA la Londra, s-a intors a munceasca in Romania si ar putea sa ne reprezinte in mod sigur mai bine decat EBA….si Radu Manolescu, care la 28 de ani si-a facut firma lui de Head-Hunting, fara ajutorul nimanui si a adus-o in topul firmelor de profil….si doamna Camelia Sucu, ajunsa in TOP Capital fara sa fure un leu, prin munca sa de ani de zile…si doamna Mihaela Nicola, guru-ul publicitatii din Romania…si Maria Lucia Hohan, designerul ale carei creatii se vand in toata lumea si care a ajuns unde a ajuns prin propria sa munca…si Pepe Berciu, care a studiat la Londra si are businessul sau de succes….si fratii de la Fratelli, care cu creativitate, pasiune si munca s-au impus in viata de noapte a capitalei….si Violeta Balan, care a terminat Magna Cum Laudae o facultate de drept in America, munceste pentru una dintre cele mai mari firme de avocatura din lume si s-ar intoarce maine acasa dar nu are la ce…si Horia Mocanu, primul roman admis la Harvard, care scrie istorie intr-o tara vecina…si Edy Uzunov, proprietarul agentiei Regatta, cultivat, meloman, impecabil… si Floriana Jucan, jurnalista erudita ce s-a incapatanat sa educe cititorul de presa din Romania si a reusit sa impuna pe piata o revista fara femei dezbracate si barfe dezgustatoare… si Fady Zaidan, cel mai conectat si charismatic manager pe care il cunosc…si Loredana Salcianu, avocata care a avut curajul acum patru ani sa plece dintr-o multinationala si sa isi deschida propria ei firma de avocatura…si Angela Teodora Burz, intreprinzatoarea eleganta care si-a facut bagajul si a plecat sa faca business in Shangai, dar duce dorul prietenilor din Romania…si Diana Dondoe, care i-a sfidat pe toti cei ce au respins-o in Romania, ajungand prin munca, perseverenta si consecventa unul dintre cele mai celebre top modele ale lumii, facand milioane cu o detasare eleganta si impresionand lumea intreaga prin eruditia sa- dar duce dorul tarii ei….si Bogdan Voica, la 30 de ani manager al uneia dintre cele mai celebre si exclusiviste agentii imobiliare din Europa….si Eveline Pauna, care la 20 de ani, face o facultate, lucreaza 10 ore pe zi, scrie la Q Magazine si in putinul timp liber merge la Opera….si Raluca Safta, care la 23 de ani a avut curajul sa isi deschida propria ei firma de relocari si a ajutat sute de expatriati, directori de companii multinationale sa se relocheze in Romania…si Damian Draghici, cu IQ de geniu si cu premiul Grammy care a ales sa se intoarca in Romania la radacinile sale ….Asta e Romania mea! Nu Vanghelie, EBA sau Becali!! Si acestia sunt doar cativa dintre oamenii pe care ii cunosc….mai sunt atatea milioane de oameni destepti si muncitori, corecti si educati, capabili si integri…

    Ma intreb, atatia oameni destepti nu se rusineaza ca sunt reprezentati de Gigi Becali si de EBA?( Ma ingrozesc la gandul ca EBA va negocia pentru Romania fonduri de zeci de milarde de Euro!)

    Nu va este rusine ca sunteti condusi de un om politic care nici macar nu poate sa pronunte Google?

    Nu va este rusine sa va dati la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump? Din banii vostri?

    Am innebunit eu sau am innebunit noi cu totii sa stam pasivi in timp ce suntem calcati in picioare pe banii nostri?

    Ei bine, mie mi-a ajuns. Imi este rusine ca am stat cu mainile in san si s-a ajuns ca astazi sa fiu reprezentata de o domnisoara din Bamboo si de un cioban. Asa ca voi lua atitudine. Si va rog si pe voi, toti cei ce credeti ca nu va reprezinta cei din scena politica de acum, sa luati atitudine. Sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Daca avem echipa, tot restul vine de la sine. Stiu ca ei exista, trebuie doar treziti. Trebuie sa facem ceva. Nu e suficient sa ne plangem, sau sa bagam capul in nisip. Trebuie actionat. Eu nu mai astept o minune, ma apuc de treaba. Voi lupta. Pentru un grup de oameni capabili, care pot revolutiona un sistem de care toata lumea este satula. Pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri.Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru mine si pentru copiii mei, in tara mea, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge! Haideti sa ne trezim!”

    CARMEN CAMELIA CIUBOTA
    general manager
    SC SAPNAA ART DESIGN SRL
    BUCURESTI, ROMANIA
    +40729 825761

  • deacord! da cum trebe unu cu bani care sa ne stranga!eu as incepe asa!la vot sa punem un sicriu cu cruce coroana lumanare la sectiile de votare si scris asa!1989-2009 decedat romania ucisa de guvernarea 1989-2009 ilici end compani!raspuns la batjocura cu votul adica pe cine aleg tot aia sunt!aceiasi sentinta!

  • ………………………………………
    *** Trebuiesc puse bazele unei Miscari Virtuale DAC ( nu partid pentru ca este mai complicat!), fara sedii, lideri, candidati, cotizatii,etc. ( cel putin in aceasta faza!)

    Virtuala pentru ca “pleaca” pe Internet.

    DAC, pentru ca este simbolul nostru cel mai drag si este colegat la primul punct din Program si anume : adoptarea denumirii de DACIA, pentru teritoriul national. Cine doreste mai multe lamuriri, poate citi TOT ce am scris pana aici, pentru ca nimic nu este in plus (repetat poate).

    Punctele programatice propuse de mine sunt:

    Parlamentele inlocuite de un SFAT alcatuit din 12 sfetnici.

    Reforma administrativa pentru reducerea la 12 regiuni, a impartirii administrative a Daciei.

    Guvern alcatuit exclusiv din persoane “tehnice” (omul potrivit, la locul potrivit).

    Eliminarea banilor de metal si hartie si inlocuirea lor cu card-uri.

    Reforma morala a societatii ( libertate si pentru cei “buni”).

    Incurajarea tuturor activitatilor economice destinate unei dezvoltari sustentabile.

    Sanatatea si Educatia , gratis pentru toti.

    Toate aceste propuneri, sunt detaliate in postarile anterioare, iar “lista” ramane deschisa contributiilor demne de interes.

    Prima actiune politica a Miscarii Virtuale DAC, va fi “sprijinirea” unui candidat unic la “prezidentiale”, dupa o dezbatere pe Net. O participare masiva la acest vot, ar “lansa” Miscarea si se va putea spera …
    …………………………………….

  • De acord cu schimbarea denumirii tarii noastre in DACIA !!! Si eu m-am gandit de mult la acest lucru…

    Interesanta ideea Miscarii Virtuale, pentru care as propune, totusi, numele “NOI DACII”.

    Pe cine propui pentru prezidentiale?

    S-au amintit aici mai multe personalitati. Ar fi timpul ca cei care se ocupa de acest blog sa initieze un sistem de votare.

  • Ideea si Programul sunt importante; numele nu conteaza, totusi “Noi Dacii”, suna un pic “exclusivist” ( sa nu uitam ca in Dacia mai sunt si alte etnie, care nu trebuiesc excluse! ).
    Pentru a ne manifesta forta, trebuie sa votam un outsider, unul “nou”, “afara din Sistem”. Singurul care are aceste caracteristici este d-l Radu Duda. Important acum este sa “demaram”, apoi se va “dezbate” si se va “decide”. In acel moment (noiembrie), toti trebuie sa ne “aliniem” indiferent de “parerea personala”, pentru un interes mai presus de orice altceva!

  • @ Alexandru:
    Daca tot ce ai inteles , se reduce la numele DACIA pentru teritoriul national, inseamna ca nu ai inteles nimic ! De fapt si limba ce scri imi este incomprensibila. Deci nu te astepta sa fi lider, decat eventual intr-un partid existent !

  • Nu ma pricep la treburi din astea, dar cred ca ar trebui pornit de la baza:
    1. Daca exista lege, s-o respectam si sa-i amendam pe cei care n-o fac.
    2. Daca nu exista lege, sau e proasta, s-o schimbam, avem instrumentul asta in constitutie. Cu mediatizarea de rigoare.
    3. Poate cel mai important este desteptarea unui spirit civic adevarat, fara el greu de urnit caruta.
    Am vazut mai sus o lista intreaga de modele de urmat. Ele sunt peste tot, in orice domeniu, doar ca nu sunt promovate cum trebuie. Ceva in mass media trebuie sa se schimbe, altfel vom trai iar printre spanzurati si electrocutati, incendii si innecati.
    si ce-i iar important, sa facem lucrurile pentru care suntem pregatiti. O clasa politica se schimba in timp, poate ar fi interesante bursele care sa pregateasca astfel de oameni. Mai bine dam banii acolo decat pe taxele covarsitoare.
    ma voi alatura cu ce stiu oricarei initiative care va aduce un plus de valoare acestei societati, in care traiesc si tigani, si englezi, si romani din Diaspora dar si mici comunitati etnice. Dar schimbarea trebuie sa vina in primul rand din noi.

  • Giovanni il romeno, daca ti-am adus vreo ofensa imi cer scuze, nu asta a fost intentia mea ci cu totul alta, si cei care au citit intru totul ceea ce am scris poate au inteles. Sunt revoltat deoarece de ceva timp incoace nu vad decat oameni care zic hai sa facem dar fizic nu face nimeni nimic. Nu vreau sa fiu lider, nu ma intereseaza sa conduc, prefer sa urc un munte si sa mananc o clatita, dar din pacate nicunul din cei care ar trebui sa fie lideri nu o fac. Eu nu vreau decat sa reusesc sa strang oamenii inteligenti laolalta si sa faca ceva pentru tara asta si iti promit ca dupa ce fac acest lucru ma retrag si nu mai auziti de mine, se va alege singur unul care sa conduca.
    Da, sa stii ca este o solutie sa fii lider intr-un partid existent si sa ii distrugi din mijlocul lor dar eu sincer nu am puterea sa ma murdaresc.
    Te astept sa iei tu “taurul de coarne” si sa faci ceva in locul meu si te voi sustine.
    Cat despre limba ce o vorbesc te rog sa fii mai explicit pentru ca nu am prins aluzia.

    CU RESPECT,

    Alexandru

  • Miscarea Virtuala DAC este miscarea tuturor blog-urilor, forumurilor, site-urilor, comentatorilor, nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
    NU este inca un Partid !
    Mai intai trebuie sa demonstram FORTA noastra. Cum ? Votand pe d-l Radu Duda, care este creditat acum cu un 7% din preferintele electorale.
    Daca reusim sa-l “ducem” la balotaj, sau si mai fericit caz, la victorie, va sti ca “l-am facut noi” !!!
    Atunci vom deveni Forta Politica ! Atunci vom putea aplica Programul nostru !
    Acesta se bazeaza pe putine puncte, dar “tari”: DACIA, Moralitatea, Dezvoltarea Sustentabila, Educatia, Sanatatea.
    De acum pana la alegeri, trebuie sa “difuzam” aceasta Tactica si Strategie, care pot schimba fata DACIEI !
    Amanunte si justificari pe blogul meu.

  • FRATE, DUDA E DOAR O DUDA. CONDUCEREA UNEI TARI CA ROMANIA E IMPOSIBILA DPDV AL SUSTENABILITATII, PENTRU CA TOTI POLITICIENII SUNT HOTI SAU DEVIN IN TIMP, SI PENTRU CA APARATUL E STAT TREBUIE SA SUGA TOT DE LA POPULATIA CARE PRODUCE CEVA IN TARA ASTA. DECI CU DUDA, DACIA, MORALITATE, EDUCATIE, SANATATE…. MAI IN COLO CA NU PREA MAI VAD VREO SANSA. DE LA CINE SANSA, DE LA CATIVA TINERI POLITICIENI MAI REVOLUTIONARI? TREBUIE MINIM 1000 DE OAMENI NOI, CURATI IN POLITICA, TREBUIE SCHIMBAT RADICAL APARATUL DE STAT SUPRTADIMENSIONAT POPULAT CU INCOMPETENTI RAUVOITORI SI INTERESE FINANCIARE. DECI MAI ASTEPTAM VREO 50 DE ANI SAU NE TREZIM? EU NU CRED CA NE TREZIM PREA CURAND. DAR PE DE O PARTE NU VAD DE CE SE PLANGE LUMEA CA E RAU IN ROMANIA ACUM. FERICIREA E PANA LA URMA O STARE DE SPIRIT, POTI SA FI FERICIT CU PUTINE LUCRURI MATERIALE DAR MULTE SUFLETESTI, DECI CRED CA MORALA SI RELIGIA NE POT SALVA.

  • foarte tare ce se discuta aici! sunt micut,da, nu am decat 26 de ani,dar totusi nu va inteleg! nu faceti de cat sa va plangeti! de ce nu reactionati? de ce nu ati reactionat pana acum? ati astepata 20 de ani sa vedeti cum sunteti furati?eu am observat de la 18 ani ca sunt furat dar nu am putut face nimic!pe cand voi l-ati lasat pe ilici si pe roman sa va ingroape, iar inevitabil a ingropat tot dupa voi(ma refer la noi tinerii)!iesiti la rampa faceti ceva concret si va garantez ca veti avea sprijinul tuturor,al meu, al prietenului meu al tuturor…dar nu mai bateti din gura,respectati vorbele pe care le scoateti cu atata patos!
    va salut
    ps: ma numesc george
    si ma gasiti pe georgedinbv@yahoo.com
    o sa revin pe viitor cu un scurt rezumat despre o intalnire inopinanta, pe care am avut-o, intr-un bar din Brasov cu un senator!

  • andrei:,,,MORALA SI RELIGIA NE POT SALVA,,,
    schiopu george marian:,,,totusi nu va inteleg! nu faceti de cat sa va plangeti! de ce nu reactionati? ,,,

    Miscarea Virtuala DAC este raspunsul !

  • to “Giovanni il romeno ”
    ha,ha,ha
    adica nu : HA ! HA ! HA !

    ……..ce mai “DAC” ! cu nume sau id P U R romanesc !
    ce sa zic, halal dac reprezentativ

  • a, tot eu !
    (un alt alexandru )

    apropo de limba noastra dulce ; pe care unii o uita instant ce ies din tara (dar stiu sa dea indicatii si directive de acolo), deci :
    “sa nu uitam ca in Dacia mai sunt si alte etnie” se spune pe la noi, prin Romania, ” alte etnii ”

    “Punctele programatice ” ???
    poate puncte sau obiective ale programului…
    si astea doar asa, fara sa cautam insistent, d-le “dac”
    vezi? de-aia avem asa lideri, fiindca ” e multi dar e destepti “….
    “cinste” celor care va canta in struna si va urmeaza ca oile…

  • Cu toate ca e cam prea tirziu, pentru urmatorii 20 sau 200 de ani va fi doar o opera de recladire, eu va propun sa ne concentram pe instrumentele folosite. Sa ziceti voi daca e corect. A merge direct impotriva politicului e ineficient. Politicul culege roadele unei campanii bine orchestrate de obisnuire a poporului roman cu derizoriul, pina la aceea ca derizoriul ia locul vietilor fiecaruia dintre noi intr-o anumita masura, crescinda si in cazul celor destul de inteligenti. Ma refer la spatiul public. Prin murdarirea lui s-a reusit obisnuirea noastra cu mizeria (oameni politici mizerabili, infrastructura mizerabila si sistemic, servicii proaste in toate domeniile gestionate public dar si privat). Ginditi-va cum a modificat audiovizualul la noi o televiziune care nu si-a platit ani la rind impozitele. Dupa 13-14 ani o buna parte din media prezinta la ore de maxima audienta stiri cum nu se fac in UE, sau asa imi rezulta mie de pe TV5. Mai mult, citeam saptamina asta ca am OTV-izat Italia. Credeam ca nu se va inventa ceva mai derizoriu decit OTV pina am vazut (aveam invitati cu studii superioare, care au ales emisiunea!) una din emisiunile cu Nati Meir de la Capatos.Cutia Pandorei a fost deschisa. Eu cred ca vor fi necesare secole pentru a fi inchisa si uitate toate ciudateniile devenite repere ale vietii romanesti publice
    De aici trebuie plecat, de la curatarea de derizoriu a spatiului public. Probabil prin sprijinirea inclusiv financiara de catre noi (de voi) a citorva ONG-uri care sa se ocupe de asta – sa aiba destiu bani pentru a face o televiziune de exemplu. Atentie insa ca asa cum s-au inventat partide dupa 1990-brevetarea derizoriului politic- si aici sint deja destule ONG-uri ale lor. Va doresc si imi doresc succes! Recunosc faptul ca pina atunci as emigra putin….

  • Revin cu un raspus pentru Ana: tinerii care muncesc 12 ore pentru multinationale nu sint inteligenti! Tine de lipsa de demnitate si de lipsa de solidaritate fata de colegul tau sa stai cronic peste program mai mult de 8 ore. Si mai este si perdant pe termen mediu pentru toti nu doar pentru cretinul care accepta sa nu aiba o viata personala sau care accepta sa fie angajat de catre o firma de HR pentru munca temporara pe un post care nu e externalizabil si el lucreaza 8 ore la sediul clientului; dar putin ii pasa de ce se face manevra asta, ca vine dintr-o saracie crunta unde e mai important sa moara toate caprele, ca el/ea nu are nici soareci prin batatura. Lucrez de ani de zile cu italieni, francezi si englezi, care se comporta ca niste angajati oameni, nu ca niste capete de vita furajata, cum e regula in Romania. Am auzit ca si ungurilor nu li se poate impune orice si oricind pentru ca se apara unii pe altii. Probabil sintem cei mai nesolidari din spatiul ex-comunist. Ana, daca ai buget sa-ti trimiti angajatii la training-uri de comportamente normale-demne, fa-o. Cu multumiri, Dragos

  • Am inceput ceva si incep sa culeg roadele. Vad ca exista zone unde deja se face cate ceva, nu voi da linkurile pana nu ma dumiresc exact ce vor si cum actioneaza oamenii respectivi.
    Catre administratorii acestui site, vis a vis de think-tankurile propuse, vroiam sa stiu care este acoperirea lor, in ce orase si asa mai departe. Ideea este buna, o citisem deja pe site, cred ca trebuie sa incepem sa o punem in aplicare. Cine este pentru ?
    Si , Andrei, eu am 29 de ani deci tot tanar, daca noi nu facem, aia batrani nu fac, nimeni nu face, atunci cine face? Problema nu este ca nu poti fi fericit cu putin, problema este cat de putin mai ai incat sa iti permiti ca din el sa fii si fericit !!!

    Eu am inceput, si multumesc tuturor celor care ma sustin.

    CU RESPECT,

    Alexandru

  • @ alexandru p.:
    Sunt 20 de ani ca traiesc in Italia si nu mai scriu in romana ( pana si blogul l-am inceput in italiana ). As vrea sa te vad in situatia mea!
    Nu stiam ca daca te chiama si Giovanni (pe langa Gheorghe) si ca daca traiesti in alta tara (mai ales in cea de unde a pornit cucerirea Daciei!), nu mai ai dreptul sa “deschizi gura” despre daci si …restul. Chiar analfabet nu sunt si daca ai accesa blogul meu ai vedea ca nu vreau sa fiu leader-ul nimanui.
    As prefera sa vorbim de idei si nu de greseli de ortografie inerente in cazul meu. Oricum “puncte programatice” se spune si ai putea sa faci o cercetare Google ca sa te convingi. Deci suntem in paritate !
    Ideea ca nu mai aveti nevoie de noi “capsunarii”, este ofensiva, mai ales daca se tine cont ca suntem “industria” cea mai importanta a tarii.
    Faptul ca VOI nu sunteti in stare sa gasiti solutii pentru Patrie, ne face pe NOI sa le cautam si sa VI le propunem. Hai sa vorbim despre asta !!!

    ,,,,, apropo de limba noastra dulce ; pe care unii o uita instant ce ies din tara (dar stiu sa dea indicatii si directive de acolo) ,,,,,

    O fi limba romaneasca dulce, dar tu esti deosebit de … acru ! :)

  • Eu sunt din Neamt si vad ca nu exista nici o librarie. Acum cum facem? Eu in Neamt vreau sa fac, cum rezolvam? Ne vedem in SV?

    Alexandru

  • Sunt un actor cu cateva facultati printre care si Royal Scottish Academy of Music and Drama (UK). Evident ca aceasta nu mi-a fost recunoscuta de catre statul roman si a trebuit sa mai fac o facultate si un masterat in romania. Aici intr-adevar am jucat in cateva filme cu nume de rezonanta (David Hasselhoff, Rutger Hauer, Dennis Hopper etc) si am avut cateva colaborari cu Teatrul Bulandra (‘Henric al IV-lea’, r. Liviu Ciulei cu Marcel Iures, ‘De Pretore’ r. Horatiu Malaele cu Horatiu Malaele, ‘Richard al III-lea se interzice’ r. Catalina Buzoianu cu Virgil Ogasanu etc), dar acum sunt un actor somer, nu se mai fac castinguri (oricum functioneaza fenomenul de gasca), filme, piese de teatru si sunt la limita supravietuirii.
    Traim in cea mai mare epoca sclavagista din istoria omenirii, suntem datori vanduti bancilor, statului etc, pamantul nu mai face fata revolutiei tehnologice din ultimii 50 ani, criza economica e toi, afara sunt 39 de grade etc…
    Si totusi trebuie sa facem fata vremii si vremurilor…
    FMI ne indatoreaza si mult ca sa elimine si ultima ramasita de independenta si libertate si sa mai puna o caramida piramidei noii ordini mondiale…
    Apa si mancarea ne sunt injectate cu fluor, hormoni si mai stiu eu ce, ca o mare arma de exterminare in masa…
    Dar poate tocmai toate aceste lucruri trebuie sa ne mobilizeze sa fim creativi, sa ne uitam putin mai mult in oglinda la cum am ajuns, sa protestam prin a nu mai plati taxa forfetara, impozitele exagerate, sa nu mai mergem la vot, sa demascam cu camere ascunse si cele mai mici nereguli, sa civilizam prin amenzi usturatoare, sa demanelizam tara, sa depolitizam mass-media etc…
    Daca se va reinventa Frontul Salvarii Nationale care sa se ridice la inaltimea numelui sau, gasiti in mine un sprijin ideatic si faptic pentru ca simt ca nu prea mai am ce pierde…

  • @Alin Olteanu: “sa demascam cu camere ascunse si cele mai mici nereguli” catre cine? Ca eu sunt prima care isi ia “camera ascunsa” si porneste la vanatoare, insa ma tem ca ma duc la vantoare de vrajitoare. Sa adun materiale cu care mai departe ce sa fac? Cine are puterea sa se foloseasca de ele? Stiti si voi ce nelegiuri se fac la momentul alegerilor, chiar sub ochii nostri. Revin cu afirmatia: daca la europarlamentare au iesit (in urma voturilor noastre cica) EBA, Becali si Vadim, atunci suntem o adunatura penibila. Eu personal inca mai am indoieli in privinta corectitudinii votului, si asta pentru ca am vazut realmente cum functioneaza una din metodele prin care se fura voturi (turismul electoral). Si ce sa fac cu aceasta informatie si cu altele de genul acesta?
    Cineva care detine niste “adevaruri” si le spune public este catalogat ca “nebun” si ii este alterata imaginea astfel incat sa nu mai fie credibil.
    Ma revolt, vorbesc cu prieteni, in cercurile mele si mi se spune amical sa ma resemnez ca nu am ce face…Eu una nu vad iesirea.

  • Da, suntem intradevar un popor de cretini, care nu mai au nicio sansa decat sa munceasca in continuare pentru Cei Mari.
    Aricioasa, ai dreptate, la fel patesc si eu, trebuie sa stau in banca mea, sa imi vad de ale mele.
    Imi este rusine ca sunt roman.

    Bafta.

    Alexandru

  • @Alexandru: NU mi-e rusine ca sunt roman, pentru ca aceste “apucaturi” din cauza carora suntem catalogati (de catre tine in cazul de fata si cu siguranta si de catre altii) ca fiind “popor de cretini”, nu cred ca sunt specific romanesti, ci tin de natura umana. Avem un comportament si o conduita in viata de genul “mergem unde ne duce valul”, haotic, suntem ca un trup fara cap, dezorganizati practic. Majoritatea dintre noi ori suntem ignoranti ori lasi. Mai exista si categoria aceea, a celor care inca mai doresc sa faca ceva, insa nu stiu ce anume pentru ca le lipseste experienta sau poate inteligenta necesara… Unul din motivele pentru care comunicam (inclusiv pe aceste blog) este ca inca ne pasa si incercam sa gasim raspunsuri impreuna.

  • DE ASTA CE ZICETI ?

    Pentru ca Banca Mondiala a propus iar ministrul Bazac a acceptat, de la 1 septembrie se va introduce coplata in sistemul medical de stat din Romania . Asta inseamna bani din buzunar pentru orice prestatie medicala, in afara de cei 10.7% din salariul brut deja platiti pentru sanatate.
    Unde se duc toti acesti bani, pentru ca stim cu totii in ce hal este sistemul de sanatate in Romania?

    Sa nu uitam insa ca dreptul la ocrotirea sanatatii ne este garantat prin Constitutie, conform articolului de mai jos:

    ARTICOLUL 34 – Dreptul la ocrotirea sanatatii:
    (1) Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat.
    (2) Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si a sanatatii publice.
    (3) Organizarea asistentei medicale si a sistemului de asigurari sociale pentru boala, accidente, maternitate si recuperare, controlul exercitarii profesiilor medicale si a activitatilor paramedicale, precum si alte masuri de protectie a sanatatii fizice si mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.

    Semnati petitia impotriva tichetelor de sanatate,

    http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/petitie_impotriva_tichetelor_de_sanatate_si_pentru_protejarea_dreptului_cetateanului_la_acces_la_sistemul_de_sanatate_public-p05193049.html?msg_ok=1 ,

    si trimiteti acest link mai departe !

  • @ Alin Olteanu:
    Felicitari pentru toate realizarile tale. Tara asta are mare nevoie de oameni cu calitatile tale. Nu uita ce a spus Haminway : „A man can be destroyed, but not defeated”.
    @ Aricioasa:

    Foarte adevarat tot ce spui. Sunt intu totul de acord cu tine. Suntem aici pentru ca NE PASA ! Pnetru ca nu ne este rusine ca suntem romani. Pentru ca vrem ca lucrurile sa se schimbe in aceasta tara. Si nu suntem singurii. Mai sunt inca multi oemani de bun simt, care nu sunt nici ignoranti, nici lasi, care NU VOR SA SE RESEMNEZE si care chiar incearca sa faca ceva. Pentru a putea gasi raspunsuri împreuna trebuie sa ne si intalnim. Nu exista decat o sigura iesire : SOLIDARITATEA !

    Va recomand tuturor spre lectura, si eventual solidarizare, doua initiative interesante:
    – una legata de o asociatie initiata de un tanar, d-l. Andrei Dumitrica (0762215773); deschideti mai intai link-ul:
    http://www.andreidumitrica.ro/
    – cea de-a doua legata de o atitudine civica, initiata de un om de afaceri din Ploiesti, d-l. Catalin Beciu (tel: 0244517130); vedeti mai intai blogul sau:
    http://www.grevafiscala.ro/?p=11

    Va sugerez, de asemena, sa o contactati si pe doamna
    CARMEN CAMELIA CIUBOTA
    general manager
    SC SAPNAA ART DESIGN SRL
    BUCURESTI, ROMANIA
    +40729 825761
    Keep in touch…

  • @ Alexandru :

    NU SUNTEM UN POPOR DE CRETINI !
    Doar ca „Cei Mari”, cum spui tu, au tinut mortis sa ne bage in cap acest lucru, ca sa ne poata manipula mai usor. Si, din pacate, au reusit sa-i conviga pe multi ca nu putem face nimic.
    Nu este adevarat cu nu mai avem nicio sansa.
    Avem atata sansa cata ne acordam. Stii cat poate fi furat, manipulat si umilit un popor? Raspuns : atata cat permite. Greseala acestui popor este ca le-am permis prea mult „Celor Mari”! Si acum platim… Trebuie sa nu mai permitem! Si mai ales trebuie sa fim foarte uniti.
    Tot ceea ce NU trebuie sa faci este tocmai sa stai in banca ta si sa-ti vezi numai de ale tale.

    De ce sa-ti fie rusine ca esti roman? Ce este in neregula cu asta? Suntem un popor ca oricare altul, numai ca am trait niste traume succesive si va trebui sa ne revenim din acest lung soc care ne-a anesteziat, ne-a adormit. De aceea indemnul este „TREZITI-VA” !!!

    Trebuie sa ne trezim, pentru ca daca nu o vom face ACUM, riscam sa pierim!
    Si vezi bine ca pe acest blog nu esti singur.

    Consulta, te rog, si aceste doua bloguri:

    http://www.andreidumitrica.ro/

    http://www.grevafiscala.ro/?p=11

    Fii alaturi de cei cu initiativa !

  • Salut

    Fac un mic update referitor la subiectele discutate mai sus:
    1. momentan atat Catalin Beciu, Carmen Camelia cat si eu (AD) si alte persoane am luat legatura, si am decis sa facem ceva IMPREUNA si CONCRET, desi am pornit fiecare separat, din suparari specifice, si fara “targeturi” concrete
    (Nota: marea problema a noastra, ca natie,este ca avem multe idei si putina organizare, asa ca ne disipam, nereusind sa realizam ceva Impreuna. Iar cand facem diferite grupuri de “impreuna”, e greu sa realizam ceva “concret”)

    2. Faptul “Concret” realizat va fii (speram) un ONG fara influente politice si necontrolat, un ONG descis si capabil sa se lupte cu situatia incredibila din “Noua dacie”;

    3. faptul ca am postat un model de statut nu inseamna ca eu sunt initiatorul acestei idei, insa am considerat normal sa existe un punct de plecare si reper. pe 15 august, va avea loc o intalnire deschisa, a oamenilor care vor sa aduca o schimbare in aceasta tara, si vom invita si cativa reprezentanti ai presei. Abia apoi vom putea spune in ce directie mergem, dupa ce fiecare va spune ce va avea de spus. Fiinda mai presus de toate e sa mergem “Impreuna”, altfel neavand sanse reale sa rasturnam aceatsa caracatita invizibila care a pus mana pe societatea in care traim.

    4. Desi am un program extrem de aglomerat, voi incerca sa postez periodic noutati pe aceasta tema.

    5. “last but not least” sunt de parere ca actiunile virtuale vor avea impact in plan virtual. Pentru a schimba ceva in realitatea in care traim, avem nevoie de fapte reale. De nume adevarate nu de pseudonime, de oameni cu curajul sa lupte in linia intai nu doar de aplaudaci, de proiecte si strategii, nu doar de frustrari exprimate.

    Scuze pt cei care se pot simti ofensati, si va rog sa luati acest mesaj doar ca o invitatie de a face si urmatorul pas. Nonvirtual :)

    Sa dea Dumnezeu sa ne Trezim!

    Andrei Dumitrica

  • Cretinism – Boala de cele mai multe ori este congenitala sau dobandita in primii ani de copilarie, cauzata de o dezvoltare insuficienta a creierului, asociata cu o hipofunctie (insuficienta) a glandei tiroide, care se manifesta prin tulburari de crestere, prin inapoiere mintala.
    Vom lua deci doar acele aspecte psihice care se gasesc la romani.
    Mai intai vedeti ca am si link catre blogul meu si cititi dupa aceea va rog sa ma combateti.
    De ce cred ca suntem un popor de cretini? Pentru ca de foarte mult timp ma izbesc de prostia acestui popor care este lovit direct in fata de furturile si marlania Celor Mari si ce fac ei? NIMIC !!! Exact asta fac.
    Ce fac oamenii inteligenti ? NIMIC !!! Aveti promisiunea mea ca voi vota pe cele doua bloguri si le voi sustine dar hai sa vedem cati o vor face? Daca se va propune la un moment dat o intalnire a celor care nu mai suporta cati se vor COI si cati vor VENI Ioana? Nici jumatate. Pentru ca nu avem coloana vertebrala si pentru ca noi ca si popor nu am avut-o niciodata. Sincer vreau sa fac ceva, poate si tu vrei, dar cati mai vor? Suntem foarte putini, o rasa rara cei care au OAIE in tara asta.
    Citeste te rog pe blogul meu, nu vreau sa imi fac rating, dar ai sa vezi ca mai am si momente de optimism, mai si vreau, dar stiu ca nu am cu cine, stiu ca imi omor stomacul de nervi, pentru ca toti rad, ca dl Giovani il romeno care zice ca nu pot fi lider de ex, cand eu i-am ridicat o cu totul alta minge la fileu.
    Suntem de rahat trebuie sa recunoastem.
    Uite, am sa mai ridic o minge la fileu, cati dintre voi vor sa puna bazele unei miscari, care sa inceapa cu o prima intalnire de acum intr-o luna? Uite, propun ca peste o luna sa ne vedem undeva in tara asta, pe la mijloc, si sa ne cunostem si sa incepem o miscare fizica. Il chemam si pe dl Andrei Dumitrica si facem si greva fiscala.
    Va ascult.

    Respect inteligenta.

    Alexandru

  • Uite Ioana ce a zis un mare om in Romania asta, ce a cantat mai exact.
    Asta trebuie luat aminte, si sa facem.

    Ploaia care va veni

    Sunt un frate tânar, care crede în dreptate,
    Am ochi negri, dar am mâinile curate.
    Iubesc pletele si ploaia si camasile-nflorate,
    Nu raspund când mi se-arunca vorbe-n spate.
    Un fapt fara importanta ma poate face sa sper,
    Ma-nclin si pun în balanta ce-i sfânt cu ce-i efemer.
    Peste tot atârna greu
    Teama de sinceritate…
    Dar de câte ori, prieteni, n-am surâs cu întristare,
    Când sperantele pareau înselatoare.
    Când necinstea si prostia si-ascundeau prin gropi norocul,
    Stiti de câte ori, prieteni, i-am prins jocul.N
    e-am saturat de palavre, de carti si filme de soc,
    Cu vampe, regi si cadavre, cu stele de iarmaroc.
    Ploaia care va veniLe va potopi pe toate.
    Ni-e lehamite de marsuri, de tromboane si plocoane,
    De blazoane, de canoane si fasoane.
    Fiindca banul si prostia sunt pericole morale
    Circul vieti ne-a impus salturi mortale.
    Deasupra florilor noastre ciuperca cheama a pustiu,
    Din cer cad pasari albastre si totusi nu-i prea târziu.
    Ploaia care va veniLe va potopi pe toate.
    Sa-ncercam sa facem noiUn oras fara pacate.
    Ploaia care va veniLe va potopi pe toate.
    Ploaia care va veniLe va potopï pe toate.

    Florian Pittis

    Gasiti versurile si aici http://atitudinipunctro.blogspot.com/2009/08/ploaia-care-va-veni.html