Politică

Va mai amintiti? ÎN REVISTA 22, anul de gratie 2013. ”Intelectualul” Sorin Ioniță despre eleva Sabina Elena: ”e o proastă mică dar cu tupeu”

imagesArticol publicat initial on 2013: Pagina de internet a Revistei 22 găzduiește un editorial semnat de ”intelectualul” Sorin Ioniță (habar nu am cine e individul și nici ce realizări are!), publicat ieri, în care Ioniță o insultă pe eleva Sabina Elena (în vârstă de 15 ani!), condamnă gestul ei de a se afișa cu bentița tricoloră la școală pe 15 martie și termină prin a o compara cu antisemitul Csibi Barna.

Sorin Ioniță: ”Că veni vorba de loaze: n-am mai primit niciodată aşa noian de corespondenţă (da­că exclud pliantele lui Chiliman şi flu­tu­ra­şii din parbriz ai unora care insistă să-mi cumpere maşina, nu se ştie de ce) ca zilele astea, de când am postat pe Facebook câ­teva rânduri deloc măgulitoare despre ero­ina cu bentiţă de la liceul Körösi din Co­vasna. Sute de mesaje m-au inundat, semn că ceva fierbea în adânc şi aştepta să iasă la iveală.

Puţine erau aprobatoare; cele moderate îmi indicau corecţii fizice drastice, cu im­pact şi catapultare, ca în Tom şi Jerry sau Willy the Coyote. Şi de ce? Fiindcă am zis că tânăra Sabina, fata cu ură veşnică şi glo­bală pentru unguri, inoculată aparent de tatăl său, e o proastă mică dar cu tupeu, prevăzându-i o carieră în politică, unde vic­timizarea deplasată nu dă greş, dacă ne uităm la exemplul învăţătoarei fomiste ajun­să senatoare PC”.

Ioniță concluzionează în editorialul său: ”Îngrijorător nu e doar faptul că tinerii Csi­bi şi Sabina formează cuplete şi încep să-şi scoată ochii, ba pentru o bentiţă cu tri­colorul greşit, ba pentru un steag pus un­de nu trebuie, ci mai ales acela că adulţii le tolerează atitudinile de „frondeuri“, au grijă să nu fie cumva abuzaţi emoţional când „se exprimă“, dacă nu cumva se ală­tură de-a dreptul circului, ciomăgindu-se cu cozile de la drapel. Lecţia pentru ge­ne­raţiile mici e clară: xenofobia e scuzabilă, dacă nu chiar eroică. Creşteţi mari şi um­pleţi pământul cu alţii ca voi, dragii noş­tri, purtând mai departe flamura stră­bu­nilor, că totul e OK”.

Nota mea:

Dacă Sabina e o ”proastă mică” mă întreb, deloc retoric, oare cum poate fi catalogat un bărbat care se pretinde intelectual și folosește un limbaj de autobază la adresa unei domnișoare de 15 ani? Un ”mitocan mare”? Un ”bădăran și mai mare”? Evident, nu trebuie să fii de acord cu gestul Sabinei. E o țară liberă și putem să trăim în ea și cei care o iubim și cei care aruncăm cu rahat în ea de la înălțimea statutului nostru de ”interectual” (alții, de la statutul lor de popi afemeiați). Dar ce fel de caracter infect trebuie să ai să jignești o domnișoară de 15 ani? Ce fel de bărbat ești oare?

Gestul Sabinei ar fi trecut absolut neobservat dacă avea loc într-o școală din Tulcea sau București, Slatina sau Bacău. Dar pentru că a avut loc într-o școală din Covasna gestul elevei românce le pute celor din presa de limbă maghiară din România și ”intelectualilor” de mucava din Grupul pentru Dialog Social. Primilor le pute pentru că tricolorul românesc le stă în gât. Și o spun cât se poate de răspicat în fiecare zi în paginile ziarelor și portalurilor de internet care mustesc de editoriale și articole antiromânești. Celor din GDS le pute gestul Sabinei doar pentru că se mai duc și ei din când în când în ”secuime” unde le place când sunt serviți cu gulașul și pălinca secuiască și nu vor deci să-i supere pe localnici. Pentru intelectualii de mucava din GDS ”secuimea” e un fel de occident aproape de București, un loc în care alții, nu românii, sunt stăpâni și care nu trebuie deranjați. Știe oare ”intelectualul” de mucava Sorin Ioniță că în Covasna există și români? Români care locuiesc acolo de mii de ani și care au și ei tradiții, cultură și sunt și ei ospitalieri și primitori?

Probabil că Sorin Ioniță s-a născut intelectual. Când a văzut lumina zilei Sorin Ioniță avea legată de gât legitimația GDS. El n-a fost prost ca noi toți. Eu sunt prost și acum pentru că nu știu foarte multe lucruri din lumea asta. Și voi rămăne prost tot restul vieții din foarte multe puncte de vedere. Pentru simplul motiv că nu am cum să le știu pe toate. În felul nostru suntem proști cu toții. Dar nu ”intelectualul” Sorin Ioniță! Nu, el s-a născut cult, școlit și rafinat!

Să compari gestul Sabinei de a veni la școală cu o bentiță tricoloră cu cel al antisemitului Csibi Barna care l-a spâzurat simbolic pe Avram Iancu este dovada clară că sistemul tău de valori este alterat grav de tot. Sau că este ghidat de valori profund antinaționale. Merg pe varianta a doua de vreme ce Ioniță este încurcat în proiecte ale Fandației Soros. Asta explică tot!

Autor: Dan Tanasa

Sursa: Dan Tanasa Blog

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Din pacate gunoaie de acest gen,tradatori de neam si tara,ne dau lectii de moralitate,de europenism de democratie cu pumnul in gura.Sper sa le vina randul sa plateasca,daca nu ei atunci urmasi lor,ma rog pentru acest lucru.

  • El, S. I. e in schimb un bou mare. De ce sa se oboseasca cineva cantarindu-l, mai bine ne spune el ce fel de vipera a crescut Tara. E de tinut minte pentru cand va raspunde la niste intrebari.

  • Dupa ultimele informatii din on line se pare ca totusi fata asta are niste probleme. Sa nu uitati ca si Hitler a fost cel mai mare patriot al Germaniei si totusi nu a reusit sa o distruga definitiv. Patriotismul este o chestiune complexa si greu de evaluat.