Politică

Lovitura președintelui: Retrimite Parlamentului ACORDUL cu Republica Moldova

klaus_iohannis_este_candidatul_pnl_la_prezidentiale_692x360_16461400Președintele Klaus Iohannis a retrimis spre reexaminare Parlamentului Acordul cu Republica Moldova promovat de fostul Guvern Ponta. Președintele nu este de acord ca Românai să dea bani Republii Moldova în absența siguranței că procesul democratic și european va continua la Chișinău.

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, luni, 11 noiembrie a.c., spre reexaminare, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

____________________

Bucureşti, 9 noiembrie 2015

Domnului Valeriu – Ştefan Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată, formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE
asupra
Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015

Citește și: SUA vor să mute decisiv în Europa: Se pregătește o ”invazie militară”
Legea pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015 vizează ratificarea unui acord de asistență financiară rambursabilă în sumă de până la 150 de milioane de euro din disponibilitățile rezultate din procesul de privatizare, înregistrate în soldul contului curent în valută deschis la Banca Națională a României. Asistența financiară rambursabilă este acordată Republicii Moldova pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei de stat. Împrumutul se acordă în maximum trei tranșe, iar scadența fiecăreia dintre acestea este de maximum 5 ani.

Luând în considerare Declarația comună privind instituirea unui parteneriat strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, semnată la București la 27 aprilie 2010 și având în vedere contextul politic actual din Republica Moldova – survenit ulterior adoptării de către Parlamentul României a legii menționate – considerăm că promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015, nu este oportună câtă vreme nu există certitudinea continuării procesului de reforme și respectării angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014.

Față de argumentele expuse mai sus și având în vedere competența legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015, din perspectiva considerentelor anterior expuse.

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI
KLAUS – WERNER IOHANNIS

Autor: Denisa Miron

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Despre Iohannis, Soros si “guvernul meu”:
    – RĂZBOI TOTAL ÎNTRE SERVICIILE SECRETE. În plină REVOLUŢIE, România, între agenţii BND şi CIA!
    http://bit.ly/1MGRuuF

    – DACIAN CIOLOS, primul-ministru pregatit de Iohannis, este membru in „Friends of Europe” un important Think Tank (ONG) de la Bruxelles sustinut de GEORGE SOROS. Presedintele „Friends of Europe” este Étienne Davignon din Grupul Bilderberg
    http://bit.ly/1NmprkS

Abonează-te la newsletter