Analize și opinii Politică

Ungaria îşi repatriază aurul din UK de frica unei crize „geopolitice”, Germania a adus aurul din Franţa şi UK. Aurul României?

Banca Naţională a Ungariei a anunţat aducerea acasă a celor 100.000 uncii de aur (3 tone) în valoare de 130 milioane dolari, de la Londra.



Mişcarea este motivată de grijile ridicate de o gravă criză provocată de tensionarea fără precedent a relaţiilor dintre UK şi Rusia în afacerea „Skripal – spionul otrăvit”.

Aurul nu este numai un produs de investiţie pentru băncile centrale, ci este şi un instrument strategic care asigură încrederea într-un stat atât în interior cât şi în afară – a spus banca într-un comunicat de presă, adăugând – A venit timpul să ne aducem acasă rezervele ţării!

Dar Ungaria nu este singura ţară care îşi repatriază rezervele de aur. În august 2017, Germania a anunţat că şi-a adus acasă cele 53.780 de bare de la Paris şi că nu mai are rezerve în Franţa. Bundesbank a anunţat că a repatriat 940 de tone de la Londra.

Băncile centrale ale Austriei şi Olandei au decis recent să repatrieze mari cantităţi din rezervele de aur aflate în afara ţării.

Dacă mişcarea Ungariei este motivată de recenta criză diplomatică dintre Rusia şi UK, mişcările Germaniei, liderul UE şi de departe cel mai solid stat al acesteia, sunt un semnal important privind viitorul instabil al Europei, posibilitatea unui nou război rece, a unor conflicte, sau chiar a unui conflict generalizat.

De asemenea, mişcările, anunţate anterior crizei UK-Rusia, ale Austriei şi Olandei sunt semnale importante că se pregăteşte ceva.

Amintesc şi repatrierea şi cumpărarea masivă de aur de către băncile centrale ale Rusiei şi Chinei, mişcări motivate prin dorinţa de contracarare a sistemului internaţional al dolarului, dar care pot fi şi indici ai unei perspective internaţionale plină de probleme.

Având în vedere aceste semnale, pe care nu avem cum să nu le privim cu toată seriozitatea şi îngrijorarea, două întrebări pentru Banca Naţională:

Unde sunt rezervele României şi când vor fi ele aduse acasă?

Autor: Paul Ghitiu

Sursa: Evenimentul zilei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • tovu’ izdar mugurescu, eternul, vesnicul ocult, neclintitul duh al aurului Romaniei, tace precum sfinxul sau, cum zice poporul, precum mortu’n papusoi ! Oare, chiar nimeni nu-l poate lua la intrebari pe acest podgorean oltenesc ?

  • Ungurii si nemtii presimt pericolul ce va urma asupra intregii Lumi si isi repatriaza aurul, in schimb nenea mason Isarescu tine in continuare valuta Romaniei in banci straine externe, iar aurul tarii, la Londra, chipurile, ca de-acolo se fac mai usor tranzactii “in folosul” Romaniei.
    In realitate, nea’ Mugurel nu face altceva, decat sa execute scurt si la obiect, ordinul primit de la stapanii sai din Oculta: „banii si aurul romanilor ii retragi de pe teritoriul tarii si ii pui la dispozitia noastra, ca o garantie, in caz ca vreodata, puterea ar fi preluata de forte nationale, ce ar dori sa iasa de pe orbita impusa, Washington-Bruxelles-Tel Aviv; in cazul ca s-ar putea intampla un astfel de eveniment, banii si aurul mamaligarilor vor ramane definitiv in posesia noastra”.
    Evident ca, doar intr-o Colonie de ultima speta(asa cum este si cazul Romaniei) se poate intampla asa ceva.

  • Isarescu trebuie arestat, judecat si dat pe mana chinezilor. Stiu ei ce sa faca cu tradatorii de neam si de tara !!!.

  • Intr-o lume sanatoasa rezerva de aur este gazduita in tara careia ii apartine, in virtutea legilor sacre, caci traversam o perioada istorica marcata de influenta EFECTELOR energiilor aferente NORMELOR UNIVERSAL VALABILE. EFECTUL de BUM E RANG. Delirul de grandoare, “delirum tremens”, afectiuni pe cale de disparitie odata cu subiectele purtatoare, boli neutralizate in negura vremurilor.
    Bineinteles ca in context se impune repatrierea rezervei de aur, directiile de urmat reasezandu-se de la sine in procedura de cernere planetara, avand in vedere faptul ca rezervele de aur, metale rare, pretioase, zacamintele naturale, minerale, nu condenseaza decat in anumite arealuri, atribuite de la Inceputurile civilizatiei pe Terra, in scopul sustinerii si evolutiei vietii in teritoriul respectiv. Incalcarea normelor sacre atrage sanctiunea corelativa (anihilare, triaj, carantina, recuperare, extinctie, dupa caz). Lex!