Politică

UE lansează ofensiva în stilul 1984, orwellian, împotriva becurilor

Cumpărături frenetice în Marea Britanie determinate de obligaţia de a utiliza becuri aşa-zis “economice”, cu conţinut de mercur, periculoase pentru sănătat.

Măsura UE de a interzice becurile tradiţionale, urmând să intre în vigoare în Marea Britanie începând cu 2012, a dus la luarea cu asalt a magazinelor care au încetat deja să mai facă stocuri de becuri de 100W.

În timp ce anumite regiuni din Marea Britanie tremurau sub temperaturi arctice de -12 grade, UE şi Partidul Laburist promovau planul de a interzice una din cele mai mari invenţii ale omului, totul în numele prevenirii încălzirii globale.

În trei ani, cetăţenii englezi vor fi nevoiţi să treacă definitiv la aşa-zisele becuri „economice” sau corpuri de iluminat compacte şi fluorescente, în ciuda faptului că acestea pot cauza afecţiuni precum mâncărimi ale pielii, dureri ale ochilor, migrene, dureri de cap şi chiar crize celor care suferă de epilepsie.

UE chiar îşi încalcă propriile reglementări pentru a mandata această schimbare – becurile „economice” conţin mercur care este interzis ca substanţă toxică de către UE, ridicând probleme în legătură cu modul de tratare şi eliminare a deşeurilor.

Într-adevăr, chiar dacă ar fi să acceptăm premisa că schimbarea becurilor poate să salveze pământul când oamenii nu au control asupra unei mingi de foc gigantice care răspândeşte radiaţii, aceasta conţinând 99.8% din masa sistemului solar, numită Soare, corpurile de iluminat compacte şi fluorescente sunt cunoscute în Marea Britanie pentru faptul că se strică foarte repede şi sunt prea slabe pentru a lumina o cameră cum trebuie. Oamenii vor folosi pur şi simplu mai multe lămpi pentru a compensa lipsa de lumină, anulând astfel complet lumina obiectului „economic.”

Becurile „economice” nu sunt bune nici pentru a fi folosite în interiorul cuptoarelor, frigiderelor sau în locuri închise, cum ar fi în garaje sau curţi interioare şi sunt de asemenea incompatibile cu dispozitivele cu reglare a intensităţii.

Dar adevăratul plan din spatele acestei farse nu are nimic de-a face cu salvarea planetei, ci vrea să exploateze grijile justificate ale oamenilor în legătură cu mediul pentru a impune reglementări de comportament ca un început pentru mai multe taxe şi control asupra vieţilor noastre personale.

Putem să tragem o paralelă uimitoare cu distopia clasică a lui George Orwell, 1984, unde s-a dezvoltat o piaţă neagră de lame ascuţite după ce Partidul s-a asigurat că magazinele furnizau numai lame tocite pentru a-i împiedica pe „proletari” să-şi taie venele. Acum „proletarii” din 2009 din Airstrip One sunt ocupaţi să epuizeze stocurile rămase de becuri tradiţionale.

Un citat din carte:

„Toată lumea îţi cere lame de ras. În realitate, Winston mai are două lame nefolosite încă, pe care le ţine bine. Este criză de aşa ceva, de luni de zile. În orice moment se găseşte câte un produs de strictă necesitate pe care magazinele Partidului nu-l pot oferi. Câteodată nasturii, câteodată aţa de cusut, câteodată şireturile de pantofi; acuma sunt lamele de ras. Nu poţi face rost de ele – dacă reuşeşti si-aşa – decât ciupind, mai mult sau mai puţin pe furiş, de la „negru.”

– Voiam să te-ntreb dacă n-oi fi având vreo lamă de ras, continuă Syme.

– Nici măcar una singură, zice Winston, cu un soi de grabă vinovată. Am încercat peste tot. Nu mai sunt. S-au terminat.”

În câteva săptămâni becurile de 100W vor înceta să existe pe piaţa deschisă a Marii Britanii şi vor fi urmate de becurile incandescente în trei ani, în timp ce acum 140 de ani geniul lui Thomas Edison care a marcat una din cele mai mari descoperiri ale omenirii este scos din circulaţie de reglementările guvernului mondial.

Când vom pune punct la toate astea? Dacă pot interzice un simplu bec cu un scâncet de opoziţie abia auzit, atunci ce-i împiedică să interzică discursul liber, cărţile sau orice altceva ce ei consideră drept ameninţare pentru societate?

După cum scrie Christopher Brooker în Daily Mail, „O decizie luată din reflex de o grămadă de politicieni făţarnici şi ignoranţi ne aduce din nou aminte ce înseamnă să fi lăsat puterea de a ne conduce ţara în mâna acestei forme nedemocratice de guvernământ cunoscută sub numele de Uniunea Europeană.”

„Într-un fel sau altul este destinată să ne cauzeze inconvenienţe şi agravări considerabile – totul pentru ca practic să nu obţină niciun beneficiu practic.”

„Beneficiul” va fi un echivalent pentru economisirea energiei prin construirea unei mici centrale energetice pe cărbune, chiar dacă se acceptă noţiunea din ce în ce mai discreditată că emisiile de CO2 cauzează încălzirea globală, în timp ce chiar Marea Britanie îngheaţă sub temperaturi arctice şi lumea experimentează cel mai rece an din acest deceniu anticipând ceea ce mulţi prezic ca fiind instalarea unei noi ere glaciare.

Dar părtaşilor pur şi simplu nu le pasă şi vor continua să susţină că răcirea globală este parte din procesul de încălzire globală şi că, deşi iadul însuşi îngheaţă, trebuie să ne reglementăm vieţile şi comportamentul, să ne exilăm şi să plătim taxe pentru a salva lumea de scenariul ficţional cum că schimbările climatice sunt provocate de om, în timp ce adevăratele probleme de mediu continuă să fie trecute cu vederea.

Paul Dorneanu

sursa: http://www.infocon.ro