Politică

Trei semne care arată că elitele din Statele Unite se pregătesc de „ceva mare”

FRBNY-Men-Inspecting-Wall-of-GoldO serie de evenimente petrecute în ultimul timp în Statele Unite au atras atenţia analiştilor de peste ocean care au concluzionat că „elitele americane se pregătesc pentru ceva mare”.

Primul eveniment este anunţul New York Federal Reserve Bank că îşi închide operaţiunile din metropolă şi le mută la Chicago. Motivaţia oficială a fost legată de „îngrijorările privind o catastrofă naturală”, însă explicaţia nu a convins pe nimeni. Ce fel de fenomen natural, previzibil, poate fi atât de mare încât să determine închiderea operaţiunilor Fed din New York? În toată istoria metropolei nu a fost înregistrat niciun astfel de fenomen. Potrivit Reuters, New York Fed a transferat deja personalul la Chicago şi a construit birourile aferente, totul în aşteptarea unui „dezastru natural”, iar operaţiunile din NY au devenit imposibile.

Al doilea eveniment este o comandă guvernamentală de achiziţie a unei cantităţi impresionante de muniţie pentru arme semiautomate. În total, 62 de milioane de cartuşe pentru armele AR-15, aflate în dotarea forţelor care apără graniţele şi punctele vamale ale Statelor Unite. Oficial, uriaşa cantitate de muniţie ar fi necesară pentru antrenamentul grănicerilor. Din nou o explicaţie oficială care nu a convins pe nimeni. Cantitatea de muniţie e pur şi simplu prea mare pentru a fi folosită doar pentru antrenamente în poligon.

Al treilea eveniment care a pus pe gânduri analiştii americani a fost mutarea sediului şi operaţiunilor NORAD înapoi în măruntaiele muntelui Cheyenne, după ce se renunţase la această locaţie în urmă cu 10 ani. Explicaţia oficială a şefului NORAD, amiralul William Gortney, a fost aceea că echipamentele cu care operează NORAD sunt la adăpost, în muntele Cheyenne, de atacuri cu impulsuri electromagnetice. Explicaţia a fost din nou respinsă de majoritatea analiştilor: nici chiar America nu poate cheltui 700 de milioane de dolari, atât cât costă mutarea NORAD, doar de teama unui „impuls electromagnetic”.

Presa de peste ocean mai notează şi exerciţiile militare neobişnuite din Michigan sau California şi Arizona.

Sursa: NewsRussiaToday.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Se pregatesc de razboi!!!poi nu ar fi ceva nou in politica Americi cand nu mai au resurse financiare…se pregatesc sa mai talhareasca ceva stat de resurse…cu terorismul nu mai tine toata planeta a inteles ca pana la urma a fost doar un pretext de a ataca acolo unde au avut interes asa ca o tin pe aia cu democratia si statul de drept doar ca de partea cealalta sta (Federatia Rusa)care sunt pregatiti sa duca un razboi de la egal cu Nato iar din istoria recenta America nu a castigat un razboi in care a fost implicata…numai ca de data asta poate o sa se desfasoare pe continentul american,ca Federatia Rusa nu e Libia sau nu stiu ce biata tara din orientul mijlociu

  • Exercitiile militare mentionate se desfasoara (cica) in perioada 15.07.-15.09.2015 sub titulatura “Jade Helm 15” numarul de state perticipante crescind de la 7 initial, la 10,14..si o sa mai…
    Aflam ca si la noi se desfasoara ‘operatiunea’ Wind Spring 15 (15.04-30.04.2015) în poligonul Smârdan din județul Galați . Participanti : garnizoanele din patru județe: Brăila, Galați, Vrancea și Buzău, antrenamemt la rece la care au participat pe lângă blindatele și trupele noastre de infanterie și un important contingent, de 2.200 de militari cu tehnica lor de luptă, din SUA, Marea Britanie și Republica Moldova.
    “N-au avut decât cu ochiul ori cu mâna semn a face,
    Şi Apusul îşi împinse toate neamurile-ncoace”.

  • sunteti tampiti ! mutarea federal reserve bank new york, care e doar o filiala a federal reserve bank us, s-a facut acum 2 ani, dupa uraganul sandy.