Analize și opinii

TAICA LAZAR AHTIAT DUPA PROTOCOALE

Cu cateva luni inainte sa sustina ca Protocolul PICCJ-SRI din 2009 este o “inginerie”, Procurorul General lauda cooperarea cu serviciile pe baza de protocoale: “Operatorii de inteligenta lucreaza foarte bine”.  .Lazar a dezvaluit mandru existenta protocoalelor dintre instante si parchete: “Se pot obtine datele din sistemele instantei”. In proiectul de management, Lazar a propus incheierea unui protocol cu serviciile, si s-a tinut de cuvant.



Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar a fost demascat grav. Dupa ce ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat ca propune revocarea din functie a Procurorului General, jurnalista Sorina Matei a analizat interviul pe care Augustin Lazar  l-a sustinut in 2016 la Consiliul Superior al magistraturii in vederea acordarii avizului pentru numirea la sefia PICCJ, precum si proiectul de management cu care acesta a candidat la conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Iar concluzia este ca in timp ce Augustin Lazar sustinea de ochii lumii ca Protocolul PICCJ-SRI din 2009 este o “inginerie”, actualul Procuror General recunostea mandru ca si-a derulat activitatea tocmai pe baza unor asemenea protocoale, confirma incantat existenta altor protocoale si propunea incheierea unora noi.

Taica Lazar elogiaza “operatorii de inteligenta”

Astfel, in aprilie 2016, cu ocazia interviului pe care l-a sustinut in fata procurorilor din CSM, Augustin Lazar a vorbit despre protocoalele pe care Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, pe care il conducea la acea vreme, le avea incheiate cu diverse institutii ale statului. Lazar a mentionat in acest sens Ministerul de Interne si Jandarmeria Romana, insa cand a fost intrebat despre existenta unui protocol cu SRI acesta, emotionat pana la piele, s-a scuzat ca a omis mentionarea documentului, dupa care a facut o scurta oda “operatorilor de inteligenta”. Operatori de inteligenta despre care Lazar a explicat ca lucreaza bine in dosarele parchetului:

Avem cu operatorii de inteligenta, cu mai multe categorii de astfel de operatori, protocoale, din care rezulta faptul ca ei ne asigura un flux constant de informatii de natura sa fie puse in practica. Cele mai bune informatii sunt cele pe care le solicitam noi, pentru ca le solicitam punctual pe anumite directii si ele ne sunt si utile pentru a fi puse in practica. Operatorii de inteligenta lucreaza bine in cauzele acestea, si rolul lor a fost important, ca si al organelor politiei judiciare de altfel”.

Protocol parchete-instante

De asemenea, in acelasi interviu de la CSM, Lazarica a vorbit extrem de mandru si despre un alt protocol in vigoare la acea data, poate si acum. Mai exact, Augustin Lazar a vorbit senin si incantat despre un protocol intre parchete si instante, prin care procurorii putea accesa documentele din sistemul ecris al instantelor, si invers. Absolut halucinant, caci vorbim despre un protocol intre acuzare si judecator, cu o incalcare grava a dreptului la un proces echitabil de care ar trebui sa beneficieze inculpatul. Caci, exista protocoale intre judecator si acuzare, dar nu si intre judecator si cel acuzat sau aparare.

Iata declaratiile lui Augustin Lazar despre protocolul dintre parchete si instante:

<

p class=”western” align=”JUSTIFY”>“Desigur ca in aceasta situatie seminariile de formare profesionala sunt cele mai potrivite pentru ca specialistii care stapansesc bine sistemul sa transmita colegilor lor din bunele practici pe care le au, iar in relatia cu instantele deja stiu ca exista in tara, si la Alba Iulia, exista o relatie pe baza de protocol, se pot obtine datele din sistemele instantei si din sistemele Ministerului Public. Adica exista un acces reciproc in asa fel incat prompt sa poata magistratii judecatori sau procurori sa aiba acces la aceste date”.

Lazarica promis protocol cu SRI si s-a tinut de cuvant

Pe de alta parte, in proiectul de management cu care a candidat la functia de Procuror General in aprilie 2016, acelasi Augustin Lazar anunta ca una dintre masurile pe care le va lua va fi incheierea unor protocoale cu alte institutii, printre care si serviciile de informatii (vezi facsimil 1)Efectuarea unui schimb permanent de informatii (protocoale de cooperare, persoane de contact, intalniri periodice) cu institutiile care au obligatii legale in domeniu (Politia Romana, Jandarmeria Romana, serviciile si organele specializate in culegerea si prelucrarea informatiilor, DGA, ONCSB, ANAF, DLAF, structurile organizatorice cu atributii de control si antifrauda ale ministerelor etc)”.

Autor: George Tarata

Sursa: Luju

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Obiectul Proiectului de management = PERFECTAREA UNOR PROTOCOALE SECRETE … ZECI DE PROTOCOALE…ZECI DE DOMENII MONITORIZATE PE FONDUL AGENDEI GLOBALE, IN CONTEXTUL ADERARII LA ALIANTE/PARTENERIATE CARE SCARTIE DE-ATATA LEGALITATE, MORALITATE, CORECTITUDINE, DOVADA SUBMINAREA EC NATIONALE, DEFRISAREA, DEVALIZAREA, DEPERSONALIZAREA, DEZUMANOZAREA, DEZINTEGRAREA CIVILIZATIEI UMANE, ULTIMA REDUTA = SPATIUL CARPATO-DANUBIANO-PONTIC = AREALUL AFERENT PATRIEI POZITIONATA GEOSTRATEGIC. ATENTATUL LA UMANITATE.

    Puncte forte, slabe, oportunitati, amenintari. Analiza la sange privind protocoalele oculte, PE VIATA SI PE MOARTE, cu moartea pe moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le…cine pe cine a monitorizat, cine-a pierdut, cine-a castigat, ce-am semant, ce culegem…cui foloseste, cine plateste, ale cui interese…
    De preferat vindecarea fara bisturiu. Prea mult sange jertfit in numele “drepturilor si libertatilor fundamentale ale oamenilor”. Din lex. Legea divina. Nimic fara Dumnezeu. Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Lumina din Lumina, Dumnezeul autentic, nu cel inventat de fiecare cum ii trazneste prin minte (MIND CONTROL). “Ofera-i inima Lui Dumnezeu si Dumnezeu iti va oferi Cerul”, la ceas de Sfanta si Binecuvantata Sarbatoare.

  • Ca fapt divers, am obs ca, cum apare un conflict, ex. legea offshore, cum se anunta scaderea alocatiilor pt copii semenilor, in Austria, amenintari, sanctiuni, spaime, BAU-BAU-ne ataca rusii, extraterestrii, sens in care ma intreb cum sunt dirijate in fapt si-n drept finantarile, directivele externe??? Care sunt in concret, INVESTITIILE NATIONALE DURABILE SI SUSTENABILE, tinand cont de faptul ca pana si pensia, sfanta si binecuvantata, constituie motiv de galceava politica…”motiune de cenzura”. De unde are spre ex. UE, FONDURI, in conditiile in care Marea Britanie a ales sa se retraga? Cine cotizeaza si cum se distribuie beneficiul (luand in calcul spre ex. productia actuala la PORUMB, mai mare decat a Frantei cf datelor oficiale) Subventiile in baza politicilor agrare comunitare, cine le stabileste si in baza caror criterii? Resursele naturale, metalele rare, pretioase, unice pe fata Pamantului, resursele umane…Pe spatele cui? “CINE” SUNT IN FAPT SI IN DREPT FONDURILE UE?! STAPANU’, BRE, TAICA LAZAR?