Analize și opinii

Klaus Iohannis, 9 dosare penale clasate la Alba Iulia!

Preşedintele Klaus Iohannis a fost vizat de nu mai puţin de 9 dosare penale la Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia, în perioada 2007-2018, a precizat oficial unitatea de parchet, într-un răspuns pentru Antena 3.



Niciunul dintre cele 9 dosare nu a fost finalizat sau confirmat de Augustin Lazăr, deşi într-o mare parte din acest interval actualul procuror general era şef sau adjunct al Parchetului Curţii de Apel Alba Iulia.  Jurnalista Adina Anghelescu a făcut dezvăluiri scandaloase, joi seară, la emisiunea „Sinteza zilei”. „Am solicitat la Parchetul Curții de Apel Alba câte rezoluții de clasare au fost date în dosare în care era implicat Klaus Iohannis în perioada 2007-2018, să mi se spună anul fiecărui dosar”, a spus ea.

„Mi s-a răspuns că în perioada 2007-2018 au fost identificate nouă dosare care îl privesc pe Klaus Iohannis în care s-au dispus soluții de clasare. Nu a fost identificat niciun dosar soluționat sau confirmat de Augustin Lazăr. Cu alte cuvinte, în cele nouă dosare nu a lucrat domnul procuror Lazăr”, a mai spus Adina Anghelescu.

„Procurorul general adjunct la acea vreme, Lazăr Augustin, și apoi din 2013 până în 2016 procuror general, putea să infirme vreuna dintre clasări dacă era dată de un șef de secție, cum ar fi acea clasare făcută de procurorul Herlea. Domnul Augustin Lazăr nu a infirmat vreuna dintre aceste clasări, deci este clar că era o comandă ca tot ce ține de Klaus Iohannis să nu treacă prin sita infirmării”, a adăugat ea.

Vă amintim că ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri, în declaraţia legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • 9 DOSARE PENALE CLASATE LA ALBA IULIA – PREZIDENTIALE. CINE A COMANDAT CLASAREA?

    PENTRU DUMNEALUI CLASAREA, PENTRU NOI, MURITORII DE RAND, EXECUTAREA SILITA, LICHIDAREA, FALIMENTUL, EXTERMINAREA – ANIHILAREA DE NIV XXI. SEC XXI. Nu-i corect!