Analize și opinii Politică

Tabără introduce soia modificată genetic în alimentaţia românilor

Americanii ne pun soia modificată genetic în farfurii şi ne urează poftă bună. N-o fac direct, au un bun aliat, pe ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. Soia modificată va ajunge pe farfuriile românilor la anul. De altfel, o telegramă Wikileaks arată că Tabără face astfel jocurile marilor corporaţii americane, care vor să pătrundă pe piaţa din Europa. Americanii se declară fani înrăiţi ai organismelor modificate genetic. Tocmai de aceea l-au desemnat drept principalul avocat în campania prin care încercau să ne convingă de calităţile acestor organisme modificate genetic. O dezvăluie Wikiliks intr-o telegramă trimisă de Ambasada Statelor Unite de la bucureşti către casa albă în 2005.

“Valeriu Tabără este unul dintre cei mai sinceri şi influenţi susţinători ai organismelor modificate genetic”(telegramă trimisă la 18 ianuarie 2005, semnată de Thomas Delare, adjunctul ambasadorului Jack Dyer Crouch)

SUA şi-au ales bine şi momentul şi omul. În 2005, România se pregătea de aderarea la UE, iar legislaţie era permisivă. Valeriu Tabără era vicepreşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, iar misiunea lui era să ne convingă să cultivăm organisme modificate genetic. În planul americanilor rolul României era acela de rampă de lansare a organismelor modificate genetic către Ocdcident.

“Obiectivul este ca România să intre în UE cu o industrie biotehnică dezvoltată”

“Obiectivul ambasadei este să ajute România să intre în UE cu o industrie biotehnologică puternic dezvoltată, precum şi cu o populaţie educată care să înţeleagă meritele biotehnologiei” (telegramă trimisă la 18 ianuarie 2005, semnată de Thomas Delare, adjunctul ambasadorului Jack Dyer Crouch)

Între timp, Valeriu Tabără a ajuns ministru al agriculturii. Şi acum crede în organismele modificate genetic.

Tocmai sănătatea consumatorilor a convins Uniunea să interzică cultivarea plantelor modificate genetic şi a reglemetat felul în care produsele care conţin astfel de organisme sunt scoase la vânzare. Reguli ignorate în România.

Legislatia spune ca produsele care contin organisme modificate genetic trebuie sa aiba o eticheta speciala, astfel incat, clientul sa stie cand cumpara ceva natural sau artificial.De la teorie la practica e cale lunga. Deocamdata, aceste produse stau pe aceleasi rafturi chiar si cu produsele naturale.

Iar dezinteresul autorităţilor îi afectează direct pe clienţi. Ultimele studii efectuate pe şoareci de laborator arată că organismele modificate genetic produc malformaţii grave ale ficatului şi rinichilor. Studiile sunt însă contestate de marile corporaţii care produc astfel de organisme. În urmă cu exact un an, Observatorul a derulat o campanie prin care avertiza publicul că aceste organisme pot fi periculoase pentru organism.

sursa: antena3.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Suntem manipulati in special de cand am iesit din comunism de toate forurile internatinale in asa fel ca am ajuns sa nu mai avem identitate nationala, industrie, agricultura, turism …de ce credeti voi ca toate astea sunt la pamant la noi ?
    Tocmai ca sa depindem de ei, sa se experimenteze pe noi, sa fim datori vanduti si culmea sa traim cu impresia ca ei sunt salvatorii nostri !
    ROMANIA TREZESTETE !

  • Au şi americanii ăştia un talent. Ştiu ce oameni să aleagă pentru planurile lor.La un popor cu 20 de milioane de “stupid people”, figura lui Tabără, ca fizionomie denotă o inteligenţă moştenită(sic), aşa că l-au ales(sic)era să zic plătit ca să le facă lobby cu noua agricultură.Tabără este genul de coadă de topor, care dacă este băgat în seamă de cineva, se face slugă şi fără bani nici nu trebuie să fie plătit.Să vezi moaca lui Tabără la un partid, şi tu să votezi acel partid, eşti idiot din naştere, adică genetic.