Analize și opinii Politică

Stirea bomba care va afecta toti romanii

Este un pamflet, nu exista nicio bomba si nici macar o stire bomba, nu s-a intamplat nimic, Soarele este la locul sau si straluceste la fel ca si ieri, pasarelele canta in capsorul fiecaruia asa cum au cantat si ieri, deci toate bune si toate faine, cel putin asa cred.

Stirea este de fapt alta, o agasanta si imbecila modalitate a publicatiilor online de a a trage trafic, de a capta atentia cititorilor, de a ”se vinde” mai bine, un mod ce seamna ca acela al fetelor de pe centura, cu fuste scurte pana li se vad chilotii, cu moace pictate de zici ca au iesit clovnii de la circ… ceva in genul, ati priceput ideea, nu stau sa dezvolt caci vorbim despre imbecilitatea celor din mass media si nu despre pitzipoancele de pe centura.

Multi s-au obisnuit, cel putin aceia care citesc ziare online zilnic, altii inca mai cad in plasa, insa sunt multi altii care nu sunt atenti si care chiar cred ca tot ce se scrie in online este adevarat! Surpriza, domnilor si doamnelor, nu tot ceea ce se scrie in online este adevarat, mare parte este manipulare mediatica, asta nu in sensul conspirationist ci in sensul real, logic si la-ndemna oricui este capabil sa aiba sau sa gestioneze o pagina web!

”Stire bomba, afla cum te va afecta, afla ce nu ai fi putut afla vreodata, nu stiai asta, da-i click si descoperi(america)” si multe, multe alte gaselnite, a se intelege titluri de articole, pe care atunci cand da-i click si intri nu descoperi decat ca cineva, cineva care prin definitie si functie trebuie sa aiba si are credibilitate, tocmai si-a batut joc de tine, da, de tine!

De cate ori ti s-a intamplat in ultimele 14 zile sa cazi in capcana aceasta a titlurilor? Fii sincer, oricum sunt sigur ca de cel putin 3 ori, pentru ca vrand – nevrand, cu experienta sau nu, cu totii cadem in aceasta capcana, cu totii vrem sa fim informati, cu totii vrem sa stim adevarul, asta pentru ca in sinea noastra consideram ca mereu ni se ascunde cate ceva, ca suntem niste pioni… etc… suferim de un complex al propriei noastre existente, lucru ce este speculat la maxim de marile si micile companii media, care se joaca cu noi ca si cand am fi niste papusi de plus!

De multe ori mi se par amuzante titlurile, de multe ori accesez, pentru ca e cam greu sa te protejezi, caci tot luand astfel de tzepe, nu mai stii care e adevarul si care nu, asa ca… musc si eu, ca multi altii

Tot jocul acesta al companiilor media are si un rost al sau, poate mai multe, poate ascunse sau nu, dar in principal exista faptul ca ei pur si simplu se joaca cu mintea noastra, ne tin mereu in alerta, ne sperie iar in momentul in care chiar va fi nevoie sau chiar va exista motivul adevarat pentru teama, sa nu ne fie teama, sa nu ne speriem, sa fim ceva in genul cum s-a intamplat la protestele din Piata Universitatii, din ianuarie, cand desi se faceau abuzuri peste abuzuri, cand frustrarea unui popor era transformata intr-un show mediatic, cand cei indreptatiti si platiti sa raspunda si corespunda ne ignorau, romanii erau calmi cu floricele de porumb in fata si admirau spectacolul! Pe acest aspect chiar as fi foarte curios sa citesc o analiza psihologica, daca se incumeta cineva, pentru ca este un subiect foarte delicat!

Partea amuzanta, caci exista si haz de necaz, caterinca mai pe romaneste, este ca multe din acele titluri, multe din acele articole sunt scrise de jurnalisti ce nu au habar sa scrie romaneste, dar care atunci cand sunt chestionati pretind a avea toate raspunsurile, a fi stapanii adevarului absolut (si eu care credeam ca bloggerii ar fi atotstiutori)!

ps:- nu tot ceea ce citesti pe internet este ceea ce pare
pps.- fiecare om este important, tu esti important, nu incerca sa crezi altceva, nu-i lasa pe altii sa-ti defineasca valoarea!

sursa: balantza.com

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Da domnule aveti perfecta dreptate,asa se intampla mereu,sistemu este intradevar jocul stapanilor binecunoscuti,iar sclavi lor sunt credinciosi regulilor si sclavesc la randu lor pe alti sclavi pana la noi ,care avem posibilitatea sa stricam chiar cu tot jocu,dar depinde de noi