Analize și opinii Politică

SLUGOII

S-a confirmat ceea ce am spus inca din 2015, ca SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania. Acum se vede ca acest lucru s-a facut si cu mana lui Catalin Predoiu, care si-a compromis iremediabil cariera politica.Pe data de 22 martie a aparut in presa o copie a “Planului Comun de Masuri pentru eficientizarea activitatii de prevenire si combatere a evaziunii fiscale” semnat in ianuarie 2012 intre Ministerul de Interne (Constantin Traian Igas), Ministerul Public (Laura Codruta Kovesi), SRI (George Maior), Ministerul Finantelor Publice (Gheorghe Ialomiteanu) si Ministerul Justitiei (Catalin Predoiu).

“Monitorizarea contribuabililor cu potential de evaziune si frauda fiscala ridicat, a societatilor comerciale nou infiintate, clarificarea aspectelor practice rezultate in ultima perioada din activitatea de colectare a taxelor si impozitelor si intensificarea cooperarii interinstitutionale prin acordarea accesului la bazele de date specifice gestionate de catre institutiile de aplicare a legii cu atributii in domeniu si realizarea actiunilor comune pe cele 9 domenii prioritare de inverventie, impun adoptarea de masuri conjugate ale institutiilor de aplicare a legii nominalizate de HCSAT 69/2010”, se spune in introducerea Planului Comun de Masuri.

Iata cum, din nou, printr-o hotarare a CSAT care e secreta s-au trasat atributii acestor “organe” pentru a face ceea ce nu aveau prevazut in lege.

Care a fost rezultatul acestui “plan comun de masuri”?

1. SUTE DE MII de firme mici si mijlocii falimentate si inchise, ceea ce a condus la milioane de someri, dintre care cei mai multi au trebuit sa ia calea strainatatii sa-si poata gasi un rost. Impactul negativ asupra societatii este iremediabil: sute de mii de familii distruse, copii care cresc fara cel putin unul dintre parinti, romani care au plecat si nu se mai intorc.

2. Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare. Rezultatul a fost ca, dupa ce s-au inchis sute de mii de firme, rata colectarii de taxe a scazut pentru ca firmele ramase nu plateau taxe oricum.

3. Dupa ce a devenit Ponta premier, au fost detasati SUTE (!!!!!) de agenti SRI direct in ANAF, ca sa supravegheze actiunea de sugrumare a firmelor private mici si mijlocii.

4. S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca. Asa s-a ajuns ca in acest moment Romania mai mult consuma (din import, evident) decat produce. De exemplu, Romania exporta grau dar importa paine, buscuiti si macaroane. Romania exporta materie prima, pentru ca nu are capacitatea sa o prelucreze, si importa bunuri prelucrate in alta parte la care se adauga plus valoare. Exporta busteni si importa mobila.

5. Din 2012 pana in prezent s-a compromis exportul romanesc. In afara de Dacia si Bitdefender, stiti vreo firma romaneasca care sa vanda in masa ceva produs romanesc peste hotare?

Orice lider politic normal la cap, indiferent ca e de dreapta sau de stanga, pune accentul pe stimularea firmelor mici si mijlocii, pentru ca acestea sunt cele care tin economia si angajeaza cei mai multi oameni.

In Romania s-a mers pe sugrumarea acestor firme (mai ales a celor care erau in crestere), pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade, incat romanii au ajuns fie sa munceasca pentru straini (in Romania sau afara), fie sa munceasca pentru stat.

Realitatea practica e ca, in afara de a pleca la lucru in strainatate ori sa se angajeze la stat, sa taie frunza la caini, ce sanse are cineva sa-si faca firma in Romania si sa prospere in conditiile in care toate aceste “organe” sunt cu cizma pe gatul antreprenorilor inca de cand isi fac firma?

Halucinant este ca acest “plan comun de masuri” tintea si firme nou infiintate, adica acele firme care nu doar ca nu aveau cum face evaziune, fiind la inceput, dar care aveau infuzie de capital privat.

Adica omul vine cu banii lui de-acasa sa-si faca firma, sa dea de lucru la alti oameni, si “organele” il prezuma deja evazionist.

Ia intrebati-va prietenii care si-au facut firma cum venea controlul peste ei la cateva saptamani si le gasea ceva numai sa le dea amenda. Cand antreprenorul zicea ca e la inceput, sa-l ierte ori sa-i dea avertisment, “organul” zicea sa nu se planga ca are bani, doar de aia si-a facut firma.

In loc ca statul sa fi ajutat aceste firme sa se puna pe picioare si sa ofere de lucru la oameni, le sugruma din fasa.

Dintre toti care au semnat acest absolut odios document, singurul care mai e in politica e Catalin Predoiu. Cu acest document, cariera politica a lui Predoiu s-a terminat.

P.S. Fac o completare la cele spuse mai sus si adaug ca, in afara de a lucra pentru straini ori pentru stat, mai poti supravietui in Romania si intrand sluga la servicii. Asta o poti face ca sluga in presa, sluga in politica, sluga in societatea in civil. Dar tot sluga.

Autor: Chris Terheș

Sursa: Rechin de Bahlui

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Trist, dureros, amar, dar adevarat, din pacate. Oare cine spunea ca numai adevarul ne va elibera?!

  Oftam, reflectam, ne lingem ranile, regretam, corectam, indreptam, reabilitam, si iar corectam, obligatoriu, corectam, analizam, masuram, masuram, masuram, de vreo sapte ori masuram si taiem o singura data. In pace si in deplinatatea facultatilor mintale. Clar ca lumina zilei.

 • SRI si Kovesi…
  O parte din SRI, o parte din DNA, o parte din restul institutiilor de stat, o parte din functionarii publici, procurori, politisti, demnitari, judecatori, amabasadori, jurnalisti, istorici, academicieni, medici, profi, preoti, meseriasi, o parte din oameni…si-apoi lista e muuult mai stufoasa, ca e vorba de CSAT si de subminarea ec., de tradare si de inalta tradare, in fapt si-n drept aceeasi abatere de la Cale, Adevar, Viata, de cand lumea si pamantu’…planeta Pamant. Cer si Pamant.

 • aaaa…si-o parte din serviciile secrete straine… cu scuzele de rigoare pentru omisiune, dar fara serviciile astea cred ca ar fi fost o plictiseala teribila pe minunata planeta…

 • Doar o parte. O parte din fermieri, o parte din avocati, consultanti, evaluatori, executori judecatoresti, o parte din recuperatori, o parte din protestatari, militari, ofiteri, prieteni, vecini, copii, femei, barbati, crestini, o parte din … batrani…StraBuni…
  O parte din Cer.
  O parte din Pamant.

 • Plan comun de masuri. …
  Istoria a demonstrat ca pana in prezent toate planurile vizand omenirea au fost deturnate. Ar fi timpul sa aflam CINE a incalcat in mod sistematic ACORDURILE cu privire la convietuirea pasnica si prospera la SUPRAFATA PAMANTULUI, constienti fiind de faptul ca nu suntem singuri in Univers. Adevarul ne va elibera!

 • Stau și meditez serios și încerc să fac,așa,după puterile mele ,recunosc nu ieșite din comun,o retospectivă a istoriei românilor din postura de veșnică slugă a unor mari puteri,dar nu numai …Și culmea ,ajung la concluzia că această postură ne prinde de minune ! Practic, n-a existat vreo perioadă considerabilă de-a lungul existenței noastre în care să nu facem tememnele, să nu pupăm mîini și chiar și părți ascunse ,ale unora pe care îi voiam cu tot dinadinsul stăpînii noștri . Nu pentru că noi n-am fi avut oameni iluștri,capabili să ne conducă, nu… ci pur și simplu nu admiteam ca unul dintre-ai noștri să ne fie „șef” Preferam un bici străin pe spinarea mereu gîrbovită a poporului,în locul mîngîierii mai cu milă a unui bici de sorginte română !… Și am și dezlegat misterul :păi printre ai noștri ,s-au infiltrat alții, plătiți tocmai pentru a ne dezbina ,iar „marile noastre servicii ” pregătite pe banii noștri tocmai să preîntîmpine acest lucru, se ocupau și se ocupă ,de cu totul și cu totul altceva… Lăsînd la o parte faptul evident că „dorul și rîvna” de a slugări, s-a transmis ereditar , nu se zărește la orizont nici „o mutație genetică” menită să ne schimbe comportamentul,dimpotrivă !

 • Apropos de semnaturi, in speta semnatura nu apartine lui Predoiu ci Alinei Bica, momentan aflata in Costa Rica, circumstanta care contureaza incarcatura juridica a acelui DOCUMENT. Jale mare!
  # Jale

 • Ni se confirma din dezvaluirile care se fac(ceea ce stiam demult) , ca statul roman este exemplul de manual al STATULUI MAFIOT PUR. Romania este de fapt o CAMORRA ridicata la ierarhia de stat , mafia fiind implicata si ramificata la toate nivelurile statului.Acest stat nu functioneaza conform definitiei unui stat normal care vizeaza printre altele:integritatea teritoriala, slujirea interesului cetateanului, apararea ordinii sociale, egalitatea intre cetateni, ci actioneaza neunitar si rapace(prin institutiile sale ),doar pt imbogatirea fara limite a unei clici(mafii) , care a pus mana ,dupa ’89 pe statul roman, cu sprijin extern. Practic, un astfel de stat nu-si merita existenta(in aceasta forma), el trebuind sa redevina cetatenilor sai in orice situatie(alegeri libere, lovitura de stat, evenimente externe, cataclisme).

 • Alegeri libere. S-a dovedit ca se fraudeaza in toata lumea si-n toate timpurile. Libere nu sunt in niciun caz!

  Lovitura de stat. Pai, la noi se poarta lovituri de stat oficiale din 6 in 6 luni cf. unui calendar anume stabilit dat fiind contextul integrarii in structuri nespiritualizate, fara suflet, fara Dumnezeu, dovada STAREA JALNICA A NATIEI la toate nivelurile, categoriile, sistemele societatii. Suntem loviti zilnic din toate partile, in institutiile statului, active, resurse naturale, minerale, financiare, umane, cultura, limba, obiceiuri, traditii, in educatie, sanatate, cel mai grav, infrastructura-fara cuvinte…
  Evenimente externe. E plina lumea!
  Cataclisme. La ordinea zilei!

  Schimbarea unui regim politic se poate efectua si in pace, sfanta si binecuvantata stare de pace, cu documentele justificative neconforme, ilegale, incorecte, imorale, datele statistice oficiale ec. pe masa tratativelor, in prezenta reprezentantilor din partea aliatilor de buna si dreapta credinta, cu implicarea unei formatiuni izvorata din popor, alcatuita din profesionisti, oameni de bun simt. Cu Dumnezeu inainteee!

 • In mod imperativ cu PROBATORIUL ISTORIC pe masa, la vedere, cu bune, cu rele. Ingropam securea razboiului, dezgropam comoara din AREAL. Ce este al Cezarului sa fi al Cezarului si Lui Dumnezeu Ce ESTE A Lui Dumnezeu. Imparteala dreapta, corecta, morala!
  Pace, Armonie, Bucurie la toata suflarea.

  p.s.: boala lunga moarte sigura. Trezireaaaaaa
  Trezireaaaaaaa Constiintei
  Trezireaaaaaaaa Constientei
  # Dezmeticireaaaaa