Analize și opinii

Canada INTERZICE cuvintele „Mamă” și „Tată”, „Doamnă” și „Domnule”

Plângerea unui cuplu de homosexuali, întrebat de funcționarii publici cine este „mama” și cine „tatăl”, întoarce Canada cu fundul în sus.„Guvernul canadian a decis să folosească genul neutru în toate formularele sale”, a declarat pentru AFP Mathieu Filion, director de comunicare al ministrului Familiei, Jean-Yves Duclos.

Service Canada, organismul care răspunde de serviciile federale pentru cetățeni, „a decis să refacă toate formularele, deoarece acestea nu sunt adaptate realităținor de astăzi”, a explicat Filion.

Hotărârea guvernului canadian a fost luată după ce ministrul Duclos a relatat în ianuarie „necazurile” unui cuplu de homosexuali din Noua Scoție, care au dorit să i se elibereze copilului lor o carte de asigurări sociale și „au fost întrebați cine este tatăl și cine este mama”.

„Acum, vor fi solicitate doar numele părinților”, a explicat oficialul canadian.

Actualizarea în conformitate cu Corectitudinea Politică a formularelor electronice necesită o muncă uriașă de codificare, scrie AFP.

Iar termenii „Mamă” și „Tată” nu sunt singurii care sunt proscriși. Odată cu ei, se va renunța și la „Domnul” sau „Doamna” în scrisorile și comunicatele statului canadian către cetățenii săi.

„Nu va mai exista gen, scrisoarea va fi trimisă doar pe numele persoanei”, a spus Filion.

În convorbirile telefonice, funcționarii federali vor începe prin a întreba: „Cum doriți să vi se spună astăzi? Unii vor răspunde Domnul X, alții Doamna X sau doar prenumele lor…”, a explicat purtătorul de cuvânt al ministrului Familiei.

Această măsură se înscrie pe linia politicilor guvernului lui Justin Trudeau, a cărui deviză este egalitatea cu orice preț.

Autor: Radu Pădure

Sursa: Evenimentul Zilei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu pot decat sa-i compatimesc pe saracii canadieni, la ce-i asteapta de-acum incolo! Tinand cont de ce progresisti dementi au votat in fruntea tarii, singura sansa care le ramane este o revolta masiva sau revolutie prin care sa-si preia soarta in propriile maini si sa-i neutralizeze pe acei demoni de la conducerea statului. Alta sansa pt ei, nu exista!!

  • Click bait. Canada nu “INTERZICE” cuvintele mama și tată, doar adaptează actele oficiale conform statutului privind legalizarea căsătoriilor gay pentru a nu exista probleme în diversele acte necesare în viata de zi cu zi cum ar fi și normal având în vedere ca este o tara care a aprobat căsătoriile gay din 2005. Nu mai mințiți oamenii cu astfel de titluri de tabloide ieftine.

  • Fenomenele extreme care se petrec in jurul nostru, la toate nivelurile, straturile, dimensiunile, ne indica faptul ca ceva-ceva se intampla in infinitul Univers. Am cam incalcat regulile sacre, universale. Ne-am jucat periculos, deviant, inconstient.