Politică

Sistemul – rapirea libertatii tale

Sistemul, societatea a devenit ceva malefic si diabolic care reuseste un singur lucru: sa iti cumpere libertatea. Cum reuseste acest lucru ? Simplu – pe bani, pe credite. Iti fura timpul, libertatea si vointa contra compensatiei financiare. Odata prins in sistem, mai mult ca sigur vei acumula credite si datorii, iti va fi din ce in ce mai greu daca nu imposibil dupa un anumit punct sa parasesti sistemul, sa devii din nou TU liber si autonom. Si evident ca aceasta compensare monetara pe care o primesti are pretul ei – integritatea, sanatatea, timpul si sufletul tau. Unii dintre voi veti spune ca fiecare are dreptul de a alege cum sa traiasca si cum sa-si organizeze viata ceea ce e adevarat pana la un anumit punct.

Este intradevar o alegere ? Primesti tu datele si informatiile la timp despre sistem pentru a lua o decizie corecta si bine informata ? Tu de fapt incerci sa-ti atingi telurile folosindu-te de informatii date tot de sistem, sistem care nu vrea sa te lase sa scapi. El are nevoie de tine viu, activ, sa consumi servicii si produse, iar cand nu mai ai bani sa te impumuti, sistemul te indatoreaza si te crediteaza voit sa devii din ce in ce mai dependent…

  • Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.

Nu spun ca economia si comertul sunt rele, dar oamenii la ora actuala le-au pervertit intr-un asa hal incat ele au devenit un scop in sine in loc de un mijloc. Nu este normal ca trebuie sa alegi intre o viata normala si o cariera. Actualmente nu ai timpul si energia necesara pentru o familie normala si un serviciu, activitate profesionala de succes. Rata actuala a performantei si productivitatii care se cere unui om este absolut aberanta.

Acest lucru poate fi foarte usor demonstrat prin numarul mare de depresii, insomenii si oboseala cronicizata in randul oamenilor din tarile puternic industrializate.

Sistemul si tehnologia ar trebui sa-i fie ergonomice omului, sa-i usureze viata – momentan noi intram intr-o sclavie voluntara cu lanturi invizibile. Libertatea este data de timp (pe care nu il ai) si de bani (care iti sunt impozitati) – deci cat de liber crezi ca esti ?


sursa: http://schimbarea.blogspot.com/2007/04/sistemul-rapirea-libertatii.html