Politică

Schizofrenie prezidentiala! Intr-un univers paralel, discursul lui Iohannis ar avea logica

klaus-iohannis1Presedintele marioneta Klaus Iohannis a facut astazi de la ora 19 o declaratie televizata in care a atins mai multe teme. Dintre ele, doua teme de importanta egala in ochii guvernatorului: demisia lui Ponta si problema imigrantilor sirieni.

Astfel, presedintele Klaus Iohannis inca asteapta demisia premierului Victor Ponta. Fara a intelege exact de ce, probabil pentru realizarea “guvernului meu”, Iohannis gaseste aceasta tema recurenta nostima sau de actualitate. Mai nostima a fost concluzia presedintelui referitor la colaborarea cu premierul pe care a caracterizat-o ca fiind variabila “in functie de locul unde ne aflam”, mentionand ca “eu am fost tot timpul aici”. De fapt presedintele Iohannis nu a fost tot timpul “aici”, el aflandu-se de cele mai multe ori “acolo”, adica in vacante sau delegatii in strainatate, la dineuri sau dat raportul.

Tema cea ma importanta, cea a gazduirii de imigranti de catre Romania, a fost tratata cu extra-schizofrenie si extra-lipsa de logica. Daca initial se putea problema primirii de refugiati sau imigranti sirieni, ziarele straine au inceput sa vehiculeze cifre scoase din burta, de 6000 de refugiati, pentru a pregati mental romanii. Apoi, pe modelul “nu i-am dat doua de zece, ci zece de cate doua” presedintele a refuzat demn cei 6000 de refugiati teoretici, si a acceptat doar 1785 de refugiati, atat cat ne permit toate centrele de refugiati. Adica dintre “da” si “nu”, Iohannis a ales cu demnitate, ca un adevarat presedinte, “1785”. In universul paralel unde “nu” inseamna “da”, Iohannis a dat dovada de demnitate si a spus “nu”, care in universul nostru echivaleaza cu “decat 1785”.

Partea buna e ca pana si Iohannis si-a dat seama ca in Europa de azi nu e niciun avantaj sa fii in spatiul Schengen.

Sursa: NapocaNews

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Amza Pellea avea într-un film o minipoezea referitoare la nevastă-sa din film: „Când aleargă parcă merge și când merge parcă stă. Când vorbește parcă tace și când tace, bine face…!”
    Îi vine mănușă poezeaua și lui Băshannis!

  • Intrebarea mea este : cat de imbecil trebuie sa fi sa-ti votezi un asa mamifer “presedintele tau” care sa fie si presedintele tarii tale si sa vrea si “guvernul lui”….))) Dumnezeule mare romani,luati-va mamiferul inapoi si eliberati tara de mugetele rumegatorului,apoi dati-va singuri interdictie pe viata sub blestem si afurisenie ca nu ve-ti mai vota cat ve-ti purta trofeu pe umeri…)))))

  • Ps: Trebuie sa va amintesc ca cei ce l-au votat nu numai ca au stat ore intregi la cozi peste tot prin Europa,dar erau porniti sa “maidanizeze Romania” si sa-l puna cu forta presedinte daca se intampla sa “nu iasa”…Erau pregatiti pentru violenta organizata pentru a pune un strain stapan peste ei…hihihhhiih ))))Acum acesti votanti sunt tratati ca niste imbecili si sunt complet ignorati de catre alesul”tarii inapoi” si li se cenzureaza pana si mesajele de pe facebook))))) Nu am nici o compasiune pentru imbecili care-si parasesc tara de foame ,si apoi stau ca oile sa voteze un strain sa-i conduca si sa faca multe,multe vacante prezidentiale…

  • ps2: in timp ce cu rudele si apropiatii nostrii avem deschise zeci de procese la tribunale,ne blestemam si dracuim vecinii si oamenii langa care petrecem o viata intreaga,ne bârfim si descreditam complet colegii de servici,de scoala,si semenii in general ,stam la rând ca idiotii sa votam un strain sa ne fie presedinte de tara…)))