Politică

Fost ministru al Energiei: Tentative de subordonare politică a Electrica SA

1395242373991În următoarele zile vor fi noi tentative de subordonare politică deplină a companiilor de stat din energie, iar în fruntea listei se afla Electrica SA, a notat fostul ministru al Energiei pe pagina sa de Facebook.

“Se va încerca denigrarea managementului şi a administratorilor neexecutivi ai Electrica pentru ca aceştia să plece. În CA-ul Electrica sunt câteva nume cu rezonanţă la nivel naţional şi internaţional”, susţine domnia sa, afirmând că motivul real al acestei atitudini este refuzul de a-l accepta pe secretarul de stat Bogdan Badea şi pe alţi 20 de membri de partid în diverse funcţii în companie (director operaţiuni, membri CA în companii din grup, etc).

Fostul ministru mai spune că polticienii vor să controleze şi cei 600 de milioane de euro pe care Electrica SA urmează să îi investească în perioada următoare.

“Sunt curios dacă vor fi reacţii din partea miilor de acţionari. Vor accepta aceştia bătaia de joc la adresa proprietăţii lor? Vom vedea”, a conchis Răzvan Nicolescu.

Mâine, acţionarii Electrica SA sunt convocaţi să aprobe planul de administrare propus de CA, obiectivele şi criteriile de performanţă ale administratorilor, precum şi noile remuneraţii.

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Nu este chiar asa.
    Ministerul se opune de fapt ca o gasca de derbedei in frunte cu Rosca sa controleze total Electrica.
    Profitul?
    E doar pe hirtie si cu sacrificii in sucursale pentru ceea ce trebuie cheltuit pentru buna functionare a sistemului energetic si mare risipa cu serviciile energetice.
    Vezi masini,utilaje, recapitulatii de devize…..
    Management de doi lei.