Politică

SCANDALOS: Romania ascunde toate informatiile despre americanul care a produs un accident in Brasov!

us-tropas-1-1000x600Autoritatile romane ascund toate informatiile despre cetateanul american care a produs un accident la inceputul lunii iulie pe drumul dinspre Poiana Brasov spre Brasov si in urma caruia o femeie de 22 de ani a fost grav accidentata.

O jurnalista din Brasov povesteste amanunte socante despre conversatiile cu procurorii romani, cei care de obicei se intrec in comunicate oficiale despre cazurile pe care le cerceteaza sau care dau cu larghete informatii pe surse, multe neconfirmandu-se insa mai apoi.

Esti de la KGB?, a fost intrebata de procurori jurnalista.

In acest caz, procurorii romani insa pastreaza o omerta totala.

Nu stim daca a fost facut testul de alcoolemie chiar daca martorii spun ca da, nu stim identitatea cetateanului american. Ceea ce stim este ca, potrivit unui acord dubios, Romania a cedat Statelor Unite dreptul de a-si cerceta militarii care comit infractiuni in tara noastra.

In acest caz nici macar nu stim daca cetateanul american era militar, singura informatie data pe surse de procurorii romani. Stim numai ca era imbracat civil si la volanul unui jeep al carui proprietar de asemeni nu il cunoastem.

In cazul Teo Peter, a fost vorba de un angajat cu imunitate diplomatica al Ambasadei SUA la Bucuresti.

La momentul respectiv, identitatea acestuia a fost dezvaluita. In acest caz, nu. 

Surse contactate de FLUX 24 au spus ca este posibil ca americanul sa NU fie angajat al Armatei SUA, ci sa aiba cu totul alta misiune in tara noastra, fiind explicabila astfel omerta autoritatilor romanesti in acest caz prin acest detaliu pe care presa nu l-a exploatat pana in prezent.

De altfel mediatizarea cazului a fost foarte slaba.

Jurnalista Raluca Olteanu de la mytex.ro povesteste cum a fost tratata cand a cerut informatii despre cazul americanului:

Încercarea de a afla informaţii oficiale cu privire la accidentul produs de un militar american, marţi seară, pe Drumul Poienii din Braşov s-a soldat eşecului, deşi m-am adresat mai multor Parchete ce deţin date despre eveniment. Astfel, reprezentanţii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Braşov m-au direcţionat, respectuos, către colegii de la Parchetul Militar Cluj, susţinând că aceştia îmi pot oferi informaţii. În schimb, purtătorul de cuvânt al  Parchetului Militar Cluj a refuzat categoric să ofere date cu privire la caz. Mai mult, a pus din start la îndoială calitatea mea de jurnalist, susţinând că aş putea fi de la „KGB”, iar când i-am explicat că mă poate verifica sunând pe telefonul fix al redacţiei, s-a răstit, susţinând că „noi n-avem timp ce aşa ceva”. „Oricum s-au dat imagini şi informaţii cu accidentul, ce mai vreţi?!”, a adăugat acesta, repetând că, dacă insist să obţin informaţii, să sun la Parchetul General. Aşa am ajuns să discut la telefon cu reprezentanţii Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde mi s-a spus (măcar civilizat) că nu mă pot ajuta cu informaţii (deşi ştiau despre caz), fiind îndrumată, totuşi, să formulez o cerere în baza Legii NR.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi să aştept un răspuns…

Amintim că, din surse neoficiale şi potrivit martorilor, militarul american se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, atunci când a produs accidentul. Oficial, conducătorul vinovat de accident – adică militarul – a pătruns pe contrasens, din cauza vitezei excesive, într-o curbă, în zona staţiei RAT „Stejeriş”, şi a lovit un autoturism care se deplasa regulamentar. În urma impactului, o tânără în vârstă de 22 de ani, pasageră în maşina şofată regulamentar, a ajuns la spital, cu leziuni costale.

Sursa: Flux24.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Daca asazisele autoritati pupa in fund criminalii americani,atunci romanii sa-si faca dreptate acolo,pe loc!Americanii trebuie linsati la locul faptei,iar cei ce-i protejeaza sa pateasca la fel!

  • Din pacate de 26 de ani suntem condusi de tradatori si gunoaie,am ajuns o colonie americana,calcati in picioare si umiliti la noi acasa.